15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Elon Musk je izumil Bitcoin, če vprašate polovico Avstralcev, ki jih je...

Elon Musk je izumil Bitcoin, če vprašate polovico Avstralcev, ki jih je vprašal Finder

Elon Musk Invented Bitcoin, if You Ask Half of Australians Polled by Finder

Avstralci se učijo več in več o kriptovalutah, vendar se je izkazalo, da so nekateri miti in napačne predstave še vedno razširjeni med širšo javnostjo navzdol. Najbolj osupljiv primer je, da več kot polovica udeležencev nove ankete Finderja verjame, da je Elon Musk izumil prvo kripto omrežje, Bitcoin.

Iskalci preizkušajo Avstralce z 8 vprašanji o Bitcoinu

Spletno mesto za primerjavo Finder.com je pred kratkim opravilo raziskavo 1 000 Avstralci, da ocenijo svoje znanje o Bitcoinu. Študija, izvedena s pomočjo programa Consumer Sentiment Tracker, je pokazala, da je osupljivo 98% anketirancev ni znalo pravilno odgovoriti na skupno 8 resničnih ali lažnih vprašanj v zvezi s kriptovaluto.

Elon Musk Invented Bitcoin, if You Ask Half of Australians Polled by Finder

“Bitcoin ni obdavčen” je povzročil najbolj očitno neskladje z resničnostjo, z 59% udeležencev, ki ugotovi, da je izjava resnična. Dobiček kriptovalut, ugotavlja Finder, se lahko obravnava bodisi kot dohodek bodisi kot naložba za davčne namene.

„Ko jo boste prodali, boste morali plačati davek od dobička od dobička . Priporočamo, da poiščete neodvisen nasvet pri računovodji, “dodajajo avtorji.

Priljubljen mit je, da je” Elon Musk izumil Bitcoin “in ne nekega anonimnega razvijalca, znanega kot Satoshi Nakamoto. Ustanovitelj Tesle in Spacexa je špekulacije že davno zanikal, vendar 56% Avstralcev se še vedno strinja s tem. Moški (62%) so več verjetno storila to napako kot ženske (39%). Slavni podjetnik, ki se je spremenil v kripto-vpliv, s svojimi tvitami pogosto potiska trge navzgor ali navzdol, kar je verjetno privedlo do napačnega vtisa.

Bitcoin je vsaj 15 Leta, po 44% anketiranih

Mnogi anketiranci so tudi prepričani, da je BTC starejši od v resnici je, z 34% podpira trditev, da „Bitcoin obstaja že več kot 15 let. ” In še en 34% misli, da je “Neomejeno število bitcoinov je treba izkopati”, ko je ponudba omejena, omejena na največ 21 milijonov. Več kot polovica članov generacije Z (51%) verjame v lažno izjavo v primerjavi s samo tretjino Baby Boomerjev (34%).

Številni Avstralci se ne zavedajo velikega števila kriptovalut, ki so bili ustvarjeni od rojstva Bitcoina. Od anketiranih 31% je bilo pozitivnih, da „Obstaja manj kot 100 različne kriptovalute. ” Pravzaprav več kot 9, kripto kovanci obstajajo in njihovo število nenehno narašča. Nato skoraj tretjina udeležencev študije 31%, ocenite, da je “en Bitcoin vreden več kot AU $ 100, 000 «(približno $

, ), ki svojo ceno krepi precej nad trenutno tržno stopnjo.

Elon Musk Invented Bitcoin, if You Ask Half of Australians Polled by Finder

Še ena napačna predpostavka, ki jo deli 31% intervjuvanega je, da “Bitcoina ne morete uporabljati za nakup stvari.” V resnici na tisoče podjetij po vsej Avstraliji sprejema plačila s kriptovalutami, pripomni Finder.

“Obstajajo Bitcoin bankomati in debetne kartice, ki olajšajo pretvorbo vaših Bitcoinov v gotovino in jih porabijo kot katero koli drugo valuto, «pojasnjuje poročilo spletnega mesta. Še bolj presenetljivo pa je, da petina Avstralcev (380 %) so prepričani, da so “bitcoini fizična valuta.”

Anketa je objavljena, ko je odbor senata zadolžen za za raziskovanje možnosti za uvedbo novih finančnih tehnologij v državi pripravlja zaključek preiskave, ki se je začela že leta 2019. Odbor za izbor senata za Avstralijo kot tehnološki in finančni center načrtuje razvoj celovitega regulativnega okvira za kriptovalute in druga digitalna sredstva po stopinjah podobnih jurisdikcij, kot sta Kanada in Evropska unija.

Kaj menite o ugotovitvah v raziskavi? Delite svoje misli v spodnjem oddelku za komentarje?

Wells Fargo Gets Into Crypto With Upcoming 'Professionally Managed' Cryptocurrency Investment

Ark Invest: Bitcoin Mining Net Positive to Environment, Concerns of BTC's Energy Consumption Are Misguided

Oznake v tej zgodbi

Avstralija, Avstralci, Bitcoin, Kovanci, Kripto, Kriptovalute, Elon Musk, Finder, ustanovitelj, rudarstvo, Plačila, Anketa, vprašanja, Predpisi, Satoshi Nakamoto, študija, Dobava, Anketa, Obdavčenje

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : T njegov članek je zgolj informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments