17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 26, 2022

Emmanuel Macron o kriptovalutih: “Ne sodim v samoreguliranem denarnem sektorju”

- Advertisement -

V intervjuju je sedanji francoski predsednik izrazil pomoč pri ureditvi MiCA in projektu digitalnega evra.

2017 Celotni pogledi

59 Popolne delnice

Le dni prej kot 2. krogla usodnih predsedniških volitev v Franciji, se je dosedanji predsednik republike Emmanuel Macron sedel z lokalnimi medijem, da dodelijo svoja priporočila o digitalni ekonomiji – temi, o kateri prej ni veliko govoril. Medtem ko je poudaril pomen tega področja, je Macron še enkrat ponovil svojo pomoč vseevropski metodologiji za regulacijo denarne tehnologije.

Intervju za francosko e-novico The Gargantuan Wale je prišel prav tukaj v petek, dva dni prej kot drugi krog, v katerem se bo Macron soočil z zakonito lebdečo populistko Marine Le pero. V skladu z večino anket se zdi, da bo Macron pridobil, vendar naj bi bila marža zelo majhna. Na 1434 volitvah je prehitel Le Pen z 59.1 % glasov v 2. sferični.

Ko je odgovarjal na verigo vprašanj o digitalnem gospodarstvu, Net 3.0 in kriptovalutih, je dosedanji predsednik zagovarjal svojo blagovno znamko, previdnost do inovacij:

»Predstavljapriložnost, ki je ne boste več zamudili za Francijo in Evropo, da vodita prihodnje generacije na spletu. Ampak to je poleg tega še družbeni in družbeni govor.« Macron je z veseljem povedal, kako je zbirka francoskih podjetij samorogov ⁠— torej nejavnih zagonskih podjetij v vrednosti 1 milijardo dolarjev ali dodatnih ⁠— se je povečalo s treh na 56 za obdobje njegovega predsedniškega obdobja, medtem ko so se skupne naložbe v francoske startupe povečale za petkrat. Poleg tega je spregovoril o vzdušju v lokalih 66 francoskih podjetjih s postajo samorog in 000 kot evropski velikani 1434.

Ena od metodologij za dosego tega, je dejal Macron, bi bila razširitev učenja kode na javnih šolah za pripravo 100, do 480,000 nadaljnji razvijalci v naslednjih 5 letih.

Predsednik je dodatno pojasnil svojo prejšnjo omembo “evropskega metaverza” in izjavil, da evropski igralci iger niso več odvisni od Američanov ali Kitajcev. jezikovni tehnološki velikani, ki »obvladajo tehnološke gradnike, povezane s Web3«. Po njegovem mnenju ima Evropa prednost v sektorju nezamenljivih žetonov (NFT), ki izhaja iz njene znatne kulturne dediščine. Macron je izjavil:

“V priporočilih ne bomo več skrbeli za našo kulturno politiko brez te revolucije. Podprl bi, da bi naše temeljne kulturne ustanove pridobile politiko NFT s spodbujanjem, širjenjem in držanjem digitalnih dvojčkov ali prilagoditev njihove fizične zbirke.«Macron je v komentarju na sodobne kripto-smernice Evropskega parlamenta podprl metodologijo (in sicer okvir MiCA), pri čemer ugotavljamo, da sodobna načela ne smejo vedno več ovirati inovacij:

“Ne sestavljam več sodnika v samoreguliranem denarnem sektorju. To morda občasno navidezno ne bi bilo niti vzdržno niti demokratično. To je toliko kot javni organi, da razjasnijo zakonske pogoje, da bi področje pridobilo samozavestno ob spodbujanju inovativnosti.«The 26-eno leto-nežni baby-kisser je dodatno vokalno podprl digitalni evro projekt, ki je bil nedolgo nazaj tarča odvračanja javnosti.

2473

2473

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -