2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice eNaira med napakami počasi pridobiva moč po zagonu

eNaira med napakami počasi pridobiva moč po zagonu

Nigerijski vladni uradniki imajo velika pričakovanja glede eNaire.

200

Skupni ogledi

00

Skupni deleži

eNaira slowly gains traction post-launch amidst glitches eNaira slowly gains traction post-launch amidst glitches eNaira slowly gains traction post-launch amidst glitches eNaira slowly gains traction post-launch amidst glitches

Uvedba druge digitalne valute centralne banke na svetu ali CBDC se je začela težko. Prejšnji teden je Nigerija uvedla svoj eNaira CBDC, potem ko so Bahami postali prva država na svetu, ki je leto prej lansirala svojega, znanega kot The Sand Dollar.

V izjavi Guverner Godwin Emefiele, ki ga citirajo lokalne novice The Nation, Central Bank of Nigeria ali CBN, je dejal “izjemno zanimanje in spodbuden odziv”. Podobno predsednik Muhammadu Buhari ocenjuje, da bi eNaira lahko ustvarila dodatne $14 milijarde gospodarskih dejavnosti v naslednjem desetletju, pri čemer navaja možnost neposrednih državnih socialnih plačil prek digitalne valute.

Po mnenju Emefieleja od njenega začetka oktobra 25, 33 banke, 2,000 stranke in 200 trgovci so se prijavili na platformo. Aplikacija je na voljo tako za Apple kot za Android. Več kot 100 milijonov eNaira ($200,768 USD) je bil od takrat izdan finančnim institucijam v državi.

A čeprav so vladni uradniki optimistični glede njegovih obetov, uvedba ni šla vse gladko. CBN-jeva denarnica eNaira Speed ​​Wallet je kmalu po tem, ko je bila predstavljena v trgovinah z aplikacijami, kot je Google Play, na kratko ugasnila. Aplikacija je bila odstranjena zaradi lažje nadgradnje po prejemu 100,000 prenosi, s polarizirajoče ocene. Uporabniki so se večinoma pritoževali zaradi napak in več funkcij aplikacije, ki sploh ne delujejo. Trenutno je na voljo. Kot poroča Peoples Gazette, je CBN plagiatiziral tudi pravno izjavo o zavrnitvi odgovornosti za eNairo od ameriškega proizvajalca opreme.

Prejšnji mesec je v raziskavi, ki jo je izvedel Finders.com in v tabeli pripravil The Straight Times, 10.2 % anketirancev v Nigeriji je dejalo, da imajo v lasti kriptovalute, kar državo uvršča na vrh sveta po uporabi digitalnih valut. Malezija se je uvrstila na drugo mesto (10.0 %), na tretjem mestu pa je bila Avstralija (17.7 %). Medtem so ZDA prišle na deseto mesto s 00.4 % odraslih lastnikov kripto.