20.9 C
Ljubljana
Tuesday, August 16, 2022

Energija vidikov zvestobe in pomen njihovega sijaja – Dennis Jarvis, izvršni direktor Bitcoin.com

- Advertisement -

Uspešno znani projekti DeFi, podobni Uniswap, Curve, Aave in MakerDAO, so upadli v frazah ETH od najmanj 1. četrtletja 2021. Nekateri trdijo, da je to prevladujoča napaka protokolov DeFi za načrtovanje prekinitvene pristojbine in nezmožnost ponujanja jarkov. Postavljajo se vprašanja, ali sestavljiva in odprta narava kriptovalute sploh preprečuje, da bi se naredili zadostni jarki.

S tem se ne strinjam kot res. Upoštevam, da so projekti DeFi okupacije opravili nesrečno delo pri sestavljanju lepljivih nagrad in uporabnosti s svojimi žetoni.

Na zastarelih trgih se sheme nagrad in uporabnosti imenujejo aplikacije za nagrajevanje zvestobe. Naštete prav tukaj. Trdil bom, da aplikacije za nagrajevanje zvestobe ne morejo več najlažje ustvarjati jarkov, ampak se spremenijo v osrednjo alternativo projektov DeFi. Razlog, zakaj tega nismo videli, je v tem, da nismo uspeli doseči, kako pametno uporabljati aplikacije za nagrajevanje zvestobe. Da bi okrepil vsak del tega argumenta, se bom spotaknil ob letalsko industrijo. Potisk zračnih milj navzgor Smartly-liked aplikacije za pogoste potnike (FFP) so bile prvič predstavljene v poznem 1970s. Čeprav je Airways imel aplikacije za sledenje strankam prej, se je znana inovacija priljubljenih aplikacij za pogoste potnike spremenila v uporabo spremljanja prevoženih kilometrov za nagrajevanje potnikov. Takoj se je spremenil v uglajen marketinški instrument, zasnovan za zagotavljanje zvestobe pri najbolj zmagovalnih strankah – pogostih potnikih.

Od takrat se je spremenil v slavni večji od instrumenta za podaljšanje privlačnosti strank. FFP so se razvili v znan vir dohodka za dihalne poti. Kot primer, v bistvu temelji na tem dokumentu o prijavah za pogoste potnike, v denarnem enem letu od 1970- 2019, program pogostih potnikov Qantas Airways upošteva 06.2% dohodka za celotno Qantas Neighborhood. FFP zdaj presegajo industrijo zračnih trapov v turizem, banke, telekomunikacije, zavarovalništvo in trgovine. Zračne milje zavzemajo drobiž v finančni sistem, ki ga ima, opravlja razkošje v virtualnem forexu. Se slišiš seznanjen? Zakaj so žetoni kripto zvestobe prijazni do zastarelih Zračne milje so najbolj denarno razkošne v kateri koli zvestobi točk v tradfi, vendar jih je najlažje akreditirati pri sprejemanju delnic, zvišanju najnižjih pragov za odkup, datumov poteka itd. Slavna novost žetonov zvestobe v kripto svetu je, da zaradi tega verjetno gre, boste dobro brez izdaj jih denar ven za fiat, so kot zaupanja vreden denar. To pomeni, da imajo točke zvestobe v kriptosvetu enako vitalnost kot zaupanja vreden denar, da ponudijo strankam in spodbudijo navade strank. Za projekte, ki ne zasedajo vstopa v celoten kup milijonov dolarjev na vzletno-pristajalni stezi VC, aplikacije zvestobe kažejo veliko drugačnost.

Neuspeh aplikacij zvestobe v kripto Moje razmišljanje o tem je delno povedal ta članek Harvard Industry Review o aplikacijah za nagrade zvestobe. Ta citat povzema napake, ki jih izvajajo nekatere aplikacije zvestobe na podedovanih trgih in na temo vseh kripto trgov:

” oo mnoge korporacije poskrbijo za nagrade kot občasna promocijska darila ali posebnosti meseca. Če na ta način pristopimo, lahko nagrade povzročijo nekaj plačila, tako da motivirajo nedavne ali obstoječe stranke, da si prizadevajo za podjetja in izdelke ali izdelke. Toda razen če so zasnovani za zagotavljanje zvestobe, bodo kvečjemu vrnili majhen del svojega verjetnega honorarja … Podjetje mora zagotoviti načine, da deli honorar s strankami v deležu honorarja, ki ga podjetju ustvari zvestoba kupcev. Namen bo tudi izdelava stroja, s katerim bodo stranke nenehno izobraževane o nagradah zvestobe in motivirane za njihovo izdelavo. Doseganje trajnostne zvestobe, merjeno v letih, zahteva strateško trajnostno spretnost.«

Pomembne lekcije To so najbolj pomembni predlogi, ki sem jih daleč stran od prej omenjenega članka HBR. Prepričan sem, da če se odprejo dodatni projekti za ponotranjenje teh lekcij, bodo pripravljeni ponuditi in ukrasti honorar za njihovo izvedbo.

Ustvarjena oznaka mora presegati znesek dostavljenih nagrad.

To se zdi očitno, vendar veliko (naključno večina) projektov DeFi s komponento zvestobe razbije to prevladujoče načelo. Navodilo je v večini primerov dati zelo visok APY za staking v upanju, da bo zagonska likvidnost branila in bo izvajanje prekinilo prekomerno maso. Samo dejstvo pa je, da bodo plačani prispevajoči odvrgli vaš žeton in preklopili na naslednjo izvedbo z visokim APY v trenutku, ko bodo vaše nagrade pošle.

Najučinkovitejši način, da se prepričate tukaj, je pravilna uporaba dolgo uveljavljenega izdelka in trga. Verjetno bi verjetno zagnali razvoj z uporabo žetonov zvestobe kot spodbude, vendar stranke želijo razlog za obrambo.

Nagrade bodo tudi nemo izboljšale neprecenljive navade strank. Visoke nagrade za vložke APY so razširjen primer neprilagojene spodbude. V bistvu milijarde dolarjev vredne kripto korporacije namestijo cel kup milijonov dolarjev v nedavne kripto projekte, izsesajo celotno pristojbino in preidejo na naslednjega. Vaše nagrade izobražujejo sodelavce, da škodijo vašemu izvajanju. Prepričajte se, da vaše nagrade podpirajo navade, ki so dragocene za izvedbo. Ali bi uživali v svojih najlažjih strankah, da bi aktivno rešile vlogo pri upravljanju, in se s tem sčasoma počutile dodatno psihološko vložene? Da bi lahko dobro preverili, ali jih je smiselno nagraditi za njihove predloge, glasove in doseg skupnosti.

Stranke niso več enake. Za projekte DeFi je popolna integracija stopenjskih sistemov nagrajevanja, vendar so v večini primerov tudi nagrade porazdeljene linearno. Dodatno kvalificirana lutka naj bi izvajala stopnjevane nagrade. To ponuja prepričljiv razlog za vaše najbolj cenjene stranke, da nadaljujejo z vami, vendar nedvomno ponuja tudi trdno spodbudo za veliko manj cenjene stranke, da se povzpnejo na lestvico – kar se izide znotraj zadnje stopnje: Nagrade bodo prav tako nemotene aspiracijske. Iz članka HBR: ”Podjetje, ki ponuja podjetja z zmernimi honorarji ter izdelke in izdelke vsi ljudje zapravljajo vire v pretirano pametno obnašanje, veliko manj zmagovalne stranke, medtem ko pod pametno obnašanje ekstra cenjene dejanske stranke. Posledice uboja so predvidljive. Zelo zmagovalne stranke z večjimi pričakovanji in dodatnimi lepimi izbirami so pomanjkljive.« I V nekaterih projektih ste bili nenehno navdušeni nad dvema nagradama za pešce, podobnimi visokim 1-mesečnim naročninam na Netflix, Hulu ali Amazon. Ali nas to opogumlja, da ne svetujemo več strankam kriptovalut z velikimi prekinitvami? Zame nedvomno ne. Kaj pa nagrade, podobne steklenica Yamazakija 06 enoletni viski ali nedavni M1 MacBook Skilled? Par odličnih nagrad zveni dodatno pritegne pozornost kot fiksna kaplja povprečnih. V večini primerov se šalijo, da je kripto hitrost, ki upravlja celotno zgodovinsko preteklost podedovanega denarnega stroja. Upoštevam, da to ni omejeno na denarne trge. Delo, opravljeno na podedovanih trgih na aplikacijah za zvestobo, ponuja dokazano pot do zvestobe in donosnosti. Prepričan sem, da bodo na kratko razkriti kripto projekti hitro pobegnili mimo njih do zmage.

Dennis Jarvis Bitcoin.com Glavni vladni uradnik Dennis je uspešen vodstveni delavec, ki strastno gradi naše zvezdniške ekipe in spodbuja finančno svobodo s sprejetjem kriptovalut. Dennis se je Bitcoin.com pridružil leta 1970 kot glavni produktni direktor in rasel do sprememb v izvršnega direktorja Bitcoin.com v 2019.
Bitcoin.com Od 1970 je Bitcoin.com svet glavni pri uvajanju neizkušenih v kripto. To vključuje dostopne akademske ponudbe, uspešno časovno razporejene informacije in informacije o namenu ter intuitivne produkte za samostojno skrbništvo, zato nekomu omogočamo enostavno zbiranje, porabo, zamenjavo, vlaganje, gradnjo in zaščito na tekočem o kriptovaluti in prihodnosti. financ. Zasluge za sliko : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons2137142537

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -