15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

ETH bi lahko bil po naključju tudi varnost in blago, pravi starodavni komisar CFTC

- Advertisement -

Eter je lahko hkrati varnost in blago, ki je pod regulativnim obsegom dveh zveznih agencij v sodelovanju s starodavnim komisarjem Komisije za nakup in prodajo terminskih pogodb Danom Berkovitzem.

5647 Skupaj ogledov

11 Skupni deleži

Ethereumov izvorni žeton Ether (ETH) je po naključju verjetno blago in varnost, je trdil dolgoletni komisar ameriške komisije za nakup in prodajo blagovnih terminskih pogodb.

Talking on a Could po naključju verjetno nepristranski 05 epizoda Laure Shin Unchained podcast, Dan Berkovitz, ki bo verjetno dolgoletni svetovalec pri komisiji za vrednostne papirje in nadomestne komisije, je izjavil, da je pravno verjetno, da bo ETH spadajo pod pristojnost vsake regulativne agencije.

Laura Shin, Dan Berkovitz in Colin Lloyd se pogovarjajo o podcastu Unchained. Zagotovi: YouTubeNadaljnja zmeda glede Etherjeve ustrezne lokacije izvira v veliki meri iz nasprotujočih si izjav CFTC in SEC. V zadnjih šestih mesecih je CFTC resnično znan kot eter, skupaj s potrebo po raznolikih kriptovalutah, blago.

Medtem SEC pod vodstvom Garyja Genslerja ni izrecno ponudil etra z izbrano ustrezno kategorijo. Gensler je na nadzornem poslušanju aprila izjavil, da bo vsaka stvar, vendar Bitcoin (BTC), verjetno zadovoljen, da se šteje za varnost, in je zavrnil dodatno razlago.

Ker Neposredna ugotovitev, da bi lahko bil eter po naključju zelo verjetno hkrati varnost in blago po naključju nepristransko, se mnogim zdi protislovno, je Berkovitz izjavil, da je zaradi prekrivajočih se ustreznih definicij blaga in vrednostnih papirjev verjetno, da bo sredstvo označeno kot vsako.

»Predpisi so očitni. Ena stvar je v resnici lahko dobrina in varnost.” Berkovitz je opisal, da zmeda nastane, ker blago ni zgolj fizični predmet, ampak ima radi »pšenico« ali »oves« in da je še eno stvar, ki spada pod področje »terminske pogodbe«, tehnično mogoče opisati kot blago. To pojasnjuje, zakaj je časovni okvir “futures” del imena samega CFTC.

Druga možnost je Berkovtiz izjavil, da je vrednostni papir, ki ga določata Zakon o vrednostnih papirjih in Nadomestni zakon – in vključuje stvari, ljubezenske zapise in investicijske pogodbe – lahko naključno dodatno predmet terminsko pogodbo, ki jo nato jasno postavlja pod pristojnost CFTC.

Prevladujoča regulativna pristojnost CFTC zajema predpise terminskih pogodb in zamenjav blaga, medtem ko SEC v celoti ureja vrednostne papirje . Vendar, če je ena stvar v očeh CFTC tako dobro kot varščina pod definicijo SEC, je povsem verjetno, da bodo vsi regulatorni organi zadovoljni s pristojnostjo nad njo.

V podcastu je Collin Lloyd, sostorilec v večnacionalni regulativni družbi Sullivan & Cromwell, SEC neposredno opozoril, da bo vse, razen Bitcoina, verjetno z veseljem mirno označilo za »varnostno« lokacijo pod zveznimi predpisi o vrednostnih papirjih.

»Ne preučujem nobene druge stvari v predpisih primerov, ki bi mi povedala, da je lahko nekaj niza števk, ki deluje v verigi blokov, izvorno ustrezna varovalka,« je izjavil Lloyd.

»Iznajdba neobičajnega spraševalca je spraševanje: ‘Ali je to to digitalno sredstvo varnost ali zdaj ne več?’ Predvidevam, da boste verjetno z veseljem vprašali: “Ali je to digitalno sredstvo ponujeno kot del transakcije z vrednostnimi papirji?” To je odvisno od informacij in določil.« Resno, Sullivan & Cromwell trenutno dela na primeru denarne katastrofe FTX in se je aprila takoj zaposlil pri Coinbase 29 za spodbujanje kripto nadomestnega v boju proti nepreglednim predpisom s SEC.

Revija: ‘Najvišja odgovornost’ — Ali lahko blockchain res okrepi zaupanje v AI?

4704

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -