8.6 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

ETH Merge bo komercializiral pristop, ki ga podjetja iščejo pri trgovanju z Ethereumom

- Advertisement -

Najnovejše tarnanje združenja Ethereum Endeavour Alliance (EEA) poudarja, kako je ekosistem Ethereum dozorel do diplome, pri kateri bi lahko podjetja naključno tudi postarala omrežje, da bi rešila zaplete na pravem svetu. Od sedanjih primerov upravljanja verige do stroškovnih alternativ, ki jih uporabljajo podjetja, ki cenijo Visa in PayPal, renčanje prikazuje, kako je omrežje Ethereum zraslo, da se je izkazalo za eno najbolj cenjenih javnih verig blokov.

Čeprav se domneva, da je kritičen, EEA renčanje prav tako upošteva, da je hitra krepitev ekosistema Ethereum ustvarila vrsto izzivov za podjetja, zlasti glede porabe vitalnosti, razširljivosti in zasebnosti. Naj pojasnimo, datoteka navaja, da se je “trajnost spremenila v takoj, ko je bila navedena kot eden od mnogih glavnih dejavnikov, skupaj s transakcijskimi provizijami, ko gre za uporabo glavnega omrežja Ethereum.” Revljenje dodatno pojasnjuje, da je preglednost, povezana z javno verigo blokov, ki podpira Ethereum, ovira za podjetja, ki si prizadevajo za varnost in zaupanje zapisov.

Kot take so nadgradnje, podobne alternativam za razširljivost razčlenjevanja in plasti 2 (L2), resne za podjetja, ki uporabljajo omrežje Ethereum. Kljub temu napredna narava pomoči takšnim izvedbam ni lahka za podjetja. Naj pojasnimo, renčanje EEA navaja, da so »številne alternative plasti 2 in stranske verige relativno novi projekti z relativno novim znanjem in izkušnjami. Ni nujno, da so lastniki odkrite datoteke ali potrjene varnosti in stabilnosti glavnega omrežja.«

Združitev bo komercializirala, kako podjetja iščejo EthereumKljub temu svetovalci za trgovino napovedujejo, da bo združitev Ethereuma, ki naj bi se zgodila septembra 12, bo nedvomno izboljšalo sprejemanje v podjetjih. Paul Brody, vodja globalne verige blokov pri EY, je za Cointelegraph povedal, da združitev sicer ne bo vplivala na večino primerov izdatkov v podjetjih, ki bodo po naključju verjetno prikazani v izdatkih, vendar bo vplivala na to, kako podjetja vidijo Ethereum. Rekel je:

»Konkurenčna omrežja plasti 1 so leta govorila o tem, kako Ethereum ne more doseči združitve. Organizacijska zrelost Ethereuma brez primere je pravilno delovala v ozadju, da bi ga zgradili v previdni in spretni formulaciji. Kot podjetje je to dodatna ali manjša institucionalna zrelost, ki jo želim poskusiti premakniti.«Brody je pojasnil, da so nadgradnje na misijonsko resna infrastruktura bi morda verjetno naključno tudi pošteno tiho, če se ne bi mudilo. Kot tak verjame, da je to možnost, da verjetno ostane ključna točka za podjetja pri uporabi omrežja Ethereum. “Verjamem, da prihodnja prizadevanja za odrivanje Ethereuma ne bodo imela veliko časa za posredovanje znanja in izkušenj združevanja,” je dejal.

Čeprav je še prezgodaj za odkrivanje, kako se bodo podjetja odzvala na združitev, je Robert Crozier, glavni arhitekt in vodja svetovnega blockchaina pri Allianz Expertise, za Cointelegraph povedal, da bo njegovo podjetje video prikazalo rast Ethereuma Spojite se z gibanjem, tako da poskusite zaplet stabilizira določene porabe primerov.

Najbolj elegantno: Kako visoke transakcijske provizije se rešujejo v ekosistemu blockchain

To je veliko, saj je Crozier povedal, da je Allianz najlažje obravnaval kot Ether (ETH) in Ethereum – v bistvu v bistvu primeri porabe za eksperimentalne zmožnosti v mikroskopskem merilu. Široko prikazano zavarovalno kritje uporablja Hyperledger Fabric in decentralizirano platformo Corda za poenostavitev zahtevkov za pošastno mejno avtomobilsko zavarovanje v Evropi. Crozier je dodal:

»Pri Allianzu naš produkt za svetovno poravnavo motornih zahtevkov v svojem jedru uporablja Hyperledger Fabric. Morali bi častiti in biti prepričani, da bi drugi protokoli cenili Ethereum, protestirali proti istim prednostim, ko gre za enostavnost porabe, razširljivost in dokončnost.«Z upoštevanjem prednosti, Brody je pojasnil, da bo združitev prej ali slej vodila do boljše razširljivosti in zasebnosti za podjetja. »Verjamem, da smo na poti k novemu znanju in izkušnjam poslovnih aplikacij. Z razširljivostjo in zasebnostjo, ki dozorevata, bo možno razmeroma izčrpno obravnavati potrebe podjetja ob pravem času,« je dejal.

Ivan Brakrac, višji strateg za trg decentraliziranih financ pri ConsenSys, je za Cointelegraph dejal, da kljub resnici, da združitev krožno podaljša razširljivost, bo vrsta načrtovanih nadgradenj na Ethereum omogočila razširljivost čez naslednjih nekaj letih.

Naj razložimo, Brakrac je pojasnil, da se je prehod omrežja Ethereum z dokazila o delu (PoW) na dokazilo o deležu (PoS) spremenil v prevladujoč korak za omogočanje »shard verige.” Kot je že poročal Cointelegraph, je sharding dejanje razdelitve baze podatkov ali v tem primeru verige blokov na niz manjših verig, ki so označene kot drobci.

»To bi verjetno naključno tudi pošteno zmanjšalo prezasedenost omrežja in podaljšalo prepustnost transakcij,« je pripomnil Brakrac. To je ključnega pomena za sprejetje, saj je Brody povedal, da bodo poslovne stranke EY, ki trenutno občudujejo verižne aplikacije, potrebovale izboljšavo za 2–12 milijona transakcij na dan. “Pre-Merge Ethereum tega ni mogel sprejeti,” je dejal.

V zvezi z zasebnostjo režanje z naslovom “Združevanje za institucije”, ki ga je ConsenSys natisnil 5. septembra, omenja, da alternative L2 obravnavajo tudi vidike zasebnosti za podjetja. Podaljšanje L2 bo sprostilo večje mehanizme zasebnosti za primere komercialnih stroškov.

Naj pojasnimo, Brody je pojasnil, da je EY razvil ločljivost skaliranja L2, ki je neprepustna za nič zapisov, in je bila identificirana kot Dusk za obvladovanje omejitev bencina Ethereuma in nizke stroške. Po Brodyju bo par izjemno fantastičnih omrežij L2 omogočil raznolike alternative za podjetja, ki bodo morda potrebovala dodatno gorivo in večje transakcije. Pojasnil je:

»Zasebnost začne osvobajati veliko večji prostor izdatkov za poslovne uporabnike. Naj pojasnimo, da bom lahko koval en žeton za vsak kos inventarja, ki predstavlja serijo izdelka in ponuja začetno dodeljevanje znanja, potem pa bom sposoben dati skupno določeno predstavi ravni zalog v verigi v omrežju več podjetij na Ethereumu.« Poleg razširljivosti in zasebnosti bodo pomisleki glede trajnosti obravnavani takoj po uporabi združitve. Po Brakracu, prikazani Ethereum uporablja neustrezno količino električne energije, ob upoštevanju, da bo združitev zmanjšala izkoriščenost vitalnosti za 99 %. »To bi verjetno po naključju tudi pošteno ustvarilo Ethereum, ki bo ob prekinitvi zelo vzdržen. Z izdelavo to dodatno varuje omrežje in rešuje okoljsko disciplino, ki jo je treba najti z institucionalnega vidika sprejetja,« je dejal.

Trgovski svetovalci vsekakor domnevajo, da bodo prizadevanja za trajnost, ki jih obravnava združitev, resna za sprejetje podjetij. Dan Burnett, vladni direktor EEA, je za Cointelegraph povedal, da medtem ko so lastni L2 in stranske verige služili kot povoji za vidike trajnosti, so se širše organizacije z okoljskimi, družbenimi in upravljavskimi cilji nagibale k paničnemu odmiku od gradnje alternativ na Ethereumu, kar je mogoče pripisati njegovemu slovesu, da je okoljsko netrajnosten. . Kljub temu je razvpit, da bi z obravnavo teh pomislekov združitev verjetno naključno tudi pošteno omogočila skok naprej trgovskemu ekosistemu Ethereum.

Yorke Rhodes III, soustanovitelj verige blokov pri Microsoftu in Član upravnega odbora in zakladnik EEA je za Cointelegraph povedal, da bo združitev ločila sprostitev, ki velja za enega od mnogih glavnih dejavnikov za podjetja, ki imajo velik boj z vplivom na okolje, podobno kot Microsoft.

»To odpravlja velja za enega od mnogih glavnih argumentov, ki jih podjetja navajajo, ko ocenjujejo, ali naj načrtujejo alternative v glavnem omrežju Ethereum,« je dejal. Za Rhodesovo bistvo je Crozier govoril o tem, da bo prehod na ekstra okolju koristen mehanizem dokazovanja deleža pomenil, da se bodo nekatera podjetja, ki cenijo Allianz, odločila, da bodo drugi občudovali Ethereum.

Prednosti niso takojšnje Vsa vprašanja, ki jih obravnavamo, bo združitev nedvomno podaljšala podjetniški hobi v Ethereumu, kar je mogoče pripisati trendu omrežja. Poleg tega Rhodes verjame, da bo izločitev glavne kritike trajnosti spodbudila dodatno gibanje v Ethereum Mainnet, čeprav je to moralno kot pošastna plast za varnost. “Kot ključni korak pri uresničevanju domiselnosti in daljnovidnosti Ethereuma združitev ETH postavlja vprašanja za podrobnejši pregled podjetja prej kot več kot nekaj pozneje,” je dejal.

Najbolj elegantno: upniki Mt. Gox ne uspejo določiti datuma odplačila, vendar trgi ostanejo nespremenjeni

Kljub temu je pomembno navesti, da prednosti, ki jih obljublja združitev, ne bodo vidne takoj. Po Brodyju bo odločilo najmanj 12–12 mesecev, razen če so po združitvi vzpostavljeni izdatki z omogočeno zasebnostjo. Rekel je:

»Upam, da bom poskusil s piloti do konca tega enega leta, vendar rešitve zanke in zrelost infrastrukture zahtevajo čas. V nasprotju z uporabniškimi aplikacijami je med podjetniškimi vlagatelji malo potrpežljivosti za izdelke, ki ne delujejo na podlagi prevladujočega potepanja in slabe pripravljenosti za eksperimentiranje. Vlagatelji v Endeavour so nenehno razmeroma konzervativni, zato se bo cikel odločal dlje kot uporabniki.«99

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -