15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Ethereum ima močne temelje, zakaj torej profesionalni trgovci medvedajo na ETH?

Ethereum ima močne temelje, zakaj torej profesionalni trgovci medvedajo na ETH?

Ether (ETH) je presegel Bitcoin (BTC) s strani 32% od maja, in čeprav obstajajo stalni pretoki bikovih poročil iz JPMorgan in Goldman Sachs, metrike izvedenih finančnih instrumentov kažejo elemente medvednosti v obeh sredstvih .

Sprememba cene etra in Bitcoinov od maja. Vir: TradingView

Bitcoin trguje 29 % pod $ 64, 900 ves čas visoko in ta poteza je povzročila “indeksa kripto strahu in pohlepa” na najnižjo raven po marcu 2020. Medtem ko se maloprodaja boji padca, so strokovnjaki, kot je svetovno investicijsko podjetje Guggenheim Investments, pri Združeni ameriški komisiji za vrednostne papirje in borzo vložili zahtevek za nov sklad, ki bi lahko iskal izpostavljenost do bitcoinov.

Vlagatelj milijarderja Stanley Druckenmiller je ponovil svoje bikovsko stališče do Bitcoina, ko je rekel:

“Mislim, da je BTC osvojil trgovino z vrednostnimi igrami, ker je blagovna znamka in je že od nekdaj 10 – 013 let in ima končno ponudbo “.

Zagon omrežja Ethereum je bil izjemen

Ethereum je Bitcoin prehitel glede prihodkov rudarjev in vrednosti omrežja, ki je bila opravljena pravilno, saj je poročilo podjetja Goldman Sachs razkrilo, da globalna investicijska banka verjame, da ima Ether “velike možnosti, da bo Bitcoin prehitel kot prevladujoče skladišče vrednosti. ” Poročilo ugotavlja rast decentraliziranega finančnega sektorja in nezamenljive ekosisteme žetonov, ki se gradijo na Ethereumu.

Prihodki rudarjev Bitcoin in Ethereum, USD. Vir: CoinMetrics

Upoštevajte, kako pomemben je prihodek rudarjev Ethereum maja presegel Bitcoin in dosegel $ 76 milijon dnevno povprečje. Ta številka je preskočila Bitcoin-ove dolarje 45 milijonov prihodkov rudarjev, vključno s 6. 25 subvencija na blok, plus provizije za transakcije.

Podobna situacija se je zgodila pri znesku transakcije in prenese v vsako omrežje. Po tej metriki je Ethereum prvič predstavil pomembno prednost.

Povprečne dnevne transakcije Bitcoin in Ethereum omrežja, USD. Vir: CoinMetrics

Na zgornjem grafikonu je prikazano omrežje Ethereum poravnava $ 25 v povprečju milijard na dan, kar je 85% višja od vrednosti Bitcoinov. Stablecoins so zagotovo igrali pomembno vlogo, toda tudi $ 700 milijard neto vrednosti, zaklenjenih v aplikacije za decentralizirano financiranje.

Terminska premija je rahlo medvedja

Pri merjenju premije terminske pogodbe imata Bitcoin in Ether podobne stopnje medvedja. Osnovna obrestna mera meri razliko med dolgoročnejšimi terminskimi pogodbami in trenutnimi ravnmi promptnega trga.

Enomesečna terminska pogodba običajno trguje z 10) % – 14% premije v primerjavi z rednimi promptnimi borzami, da bi upravičili zaklepanje sredstev, namesto da bi jih takoj izplačali.

OKEx Bitcoin in Ether terminske pogodbe na letni ravni (osnova). Vir: Skew

Kot je prikazano zgoraj, terminska premija je bila spodaj 10% od maja 13 zruši tako Bitcoin kot Ether. To kaže na rahlo medvedjest, čeprav daleč od negativnega kazalnika, znanega kot zaostajanje.

Eter )% delta skew signali “strah”

Za oceno optimizma trgovca z eterjem je treba pogledati 25% delta skew. Meritev bo postala pozitivna, ko bo premija za nevtralne do medvedje prodane opcije višja od nakupnih opcij s podobnim tveganjem. Ta položaj običajno velja za scenarij “strahu”. Po drugi strani pa negativni nagib pomeni višje stroške zaščite navzgor in kaže na bikovskost.

Eter možnosti 25% delta skew. Vir: Laevitas.ch

Podobno kot terminska premija , Možnosti etra 25% delta skew se giblje zgoraj 10% od maja 19. To kaže, da tržni proizvajalci in kiti niso pripravljeni ponuditi zaščite navzdol, kar kaže na “strah”.

Čeprav sta kazalnika izvedenih derivatov etra oddaljena od zelo neugodnih razmer, kljub altcoin 096% dobička do danes .

Glede na te razočarajoče podatke bodo nekateri analitiki našli “napol poln kozarec”, saj pušča prostor za pozitivno presenečenje. Predlog za izboljšanje Ethereuma 1559 ali EIP – 1559, ki bo predvidoma julija, bo ustvaril osnovno omrežnino, ki bo nihala glede na omrežno povpraševanje. Posodobitev predlaga tudi porabo provizij za transakcije in s tem uvedbo deflacije v ekosistem Ethereum. Analitik OKEx Rick Delaney je izjavil, da “lahko poveča privlačnost sredstva med najbogatejšimi vlagatelji na planetu.”

Tu izražena stališča in mnenja so izključno stališča avtor in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph. Vsaka naložbena in trgovinska poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments