8.6 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

Europol vidi instrumente za boj proti kriminalu v tehnologijah kriptovalut in veriženja blokov

- Advertisement -

Zloraba se širi z uporabo v V primeru kriptovalute je Europol priznal, obenem pa opozoril, da uporabne znanosti o verigi blokov dajejo oblastem edinstveno priložnost za boj proti kriminalu. Evropsko podjetje za izvrševanje predpisov prav tako pravi, da bo zmanjšalo preiskavo mrež za pranje denarja.

Odkrivanje kriptovalut je znano po Boj proti organiziranemu kriminalu, pravi Europol Naraščajoča uporaba kriptovalut prek meja in v panogah prihaja z vse večjo zlorabo, edinstvenimi oblikami kriminala in pranjem denarja, podjetje Evropske unije za sodelovanje pri kazenskem pregonu (Europol) se je zaključila po sočasnem srečanju s kripto svetovalci, monetarnimi preiskovalci, regulatorji in predstavniki podjetij.

Šesta globalna konferenca o zapornih skladih in kriptovalutah je bila nedavno potekala na sedežu podjetja na Nizozemskem. Dvodnevno tekmo je podprl Baselski inštitut za upravljanje med skupno Delovno sosesko o zapornih skladih in kriptovalutah in naj bi spodbudil sodelovanje med sodelujočimi stranmi pri preiskovanju in pregonu kaznivih dejanj, povezanih s kripto.

Govorci so prav tako pametno vedeli, da po uporabi seksi orodij, uporabne znanosti o blockchainu lahko “ponudijo priložnost brez primere za analizo organiziranega kriminala in mrež za pranje denarja ter pridobivanje višjih ukradenih sredstev,” je Europol priznal v sporočilu za javnost. Poudarilo je, da je za spopadanje s kriminalom in pranjem nezakonitega denarja potrebno vedno večje znanje in sposobnost v kriptosferi.

Organi kazenskega pregona, regulativni organi in nejavni sektor so naporno delo, da bi prenehali prej kot tisti, ki si prizadevamo in zlorabljamo kripto lastnino, je opozoril Europol. Družba je poudarila zaostritev smernic EU s prihajajočimi nasveti, namenjenimi zagotavljanju, da digitalne valute navdušujejo bitcoin pri odkrivanju enake obravnave kot oblike lastnine v okviru preprečevanja pranja denarja. To prav tako olajšuje zaseg in upravljanje kripto sredstev, je dodal policijski organ.

Europol je dodatno poudaril, da preiskovalci jemljejo prihodke od tehnologije, ki v osnovi temelji na verigi blokov, za uporabo denarnih tokov, kar jim je omogočilo, da ne imenujejo več najbolj spretnih prevarantov in hekerjev, pa tudi, da razglasijo bolj “nenavadne” kriminalne skupine in mreže za pranje denarja. “Nejavna podjetja nemudoma uvajajo inovacije, da bi predstavila orodja in analitične sposobnosti za označevanje sredstev, opranih prek dveh blokovnih verig, z uporabo neke vrste taktike zamegljevanja,” je priznalo podjetje.

V bistvu najbolj priljubljene izdaje Europolove kripto konvencije se je udeležil več kot 1,420 udeleženci iz 11 narodi z govorci, ki predstavljajo institucije EU, kot je Evropski parlament, ponudniki kripto storitev obožujejo Binance, vodilno alternativo za digitalna sredstva na tem področju, podjetja za forenziko verige blokov in odvzem sredstev, skupaj s Chainalysis, poleg uradnikov za izvrševanje predpisov iz možnosti Evropska in oblika mednarodnih lokacij imata radi ZDA in Južno Korejo.

Ujemanje sledi glavnim potezam v smeri urejanja evropske kripto deklaracije. To poletno sezono so ključne institucije EU in države članice sklenile dogovor o regulativnem kompletu za trge kripto sredstev (MiCA), potem ko so dosegle dogovor o sprejetju rezidence nasvetov za preprečevanje pranja denarja za transakcije s kriptovalutami.

Oznake na tej pripovedi Blockchain, blockchain uporabne znanosti, konferenca, kriminal, kripto, kriptovalute, kriptovalute, EU, Evropa, evropski, Europol, preiskovalci, kazenski pregon, pranje denarja, organizirani kriminal, Policija

Ali boste neposredno dosegli, bodo organi EU podaljšali uporabo uporabnih znanosti o verigi blokov za funkcije izvrševanja predpisov? Polovica vaših nasvetov o samodisciplini v spodnjem delu za povratne informacije.


Lubomir Tassev Lubomir Tassev je novinar iz tehn. -vedna Vzhodna Evropa, ki ji je všeč Hitchensov citat: “Biti avtor je to, kar sem, nekoliko bolj kot to, kar igram.” Poleg kripto, blockchaina in fintecha sta globalna politika in ekonomija dve obliki vira navdiha.


1078625795Kreditna ocena slike 1078625795: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, My Eyes4u

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je informativne narave funkcije najbolj priročne. Dolga pot ni več trenutna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi, da bi jemali ali promovirali, ali smernica ali odobritev katerega koli izdelka, podjetja ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja več financiranja, davčnih, pravilnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, takoj ali posredno, za kakršno koli poškodbo ali izgubo, ki je nastala ali domnevno povzročena z ali v povezavi z uporabo ali zanašanjem na material za naročilo, blago ali podjetja, o katerih govori ta članek.

1078625795

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -