-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Eurosistem odobri nov okvir nadzora v zvezi s kripto storitvami

Eurosistem odobri nov okvir nadzora v zvezi s kripto storitvami

Eurosystem Approves New Oversight Framework Concerning Crypto Services

Monetarni organ evra območje, Evrosistem, je uvedel nov okvir za nadzor elektronskih plačil, vključno s storitvami, povezanimi s kripto sredstvi. Nov sklop pravil bo dopolnil prihajajoče uredbe EU za kriptovalute in stabilne coine.

Cilj ECB za varna in učinkovita digitalna plačila z izboljšanim nadzorom

Po javnih posvetovanjih o tej zadevi je Svet Evropske centralne banke (ECB) odobril nov okvir za nadzor elektronskih plačil. Dokument je objavil Evrosistem, ki ga sestavljajo ECB in nacionalne centralne banke držav članic EU, ki so sprejele skupno evropsko valuto evro.

Po ECB je objavila, da enotni okvir nadomešča druge uredbe v okviru obstoječega režima Eurosistema za nadzor nad plačilnimi instrumenti in dopolnjuje njegove mehanizme nadzora nad plačilnimi sistemi. Banka je opozorila, da je bil okvir zasnovan tako, da “naredi sedanji in prihodnji plačilni ekosistem varnejši in učinkovitejši” kot del prizadevanj za spodbujanje nemotenih plačil na stari celini.

Eurosistemov „okvir za nadzor nad instrumenti, sheme in ureditve elektronskega plačila“, imenovan „Pisa“, bo uporabljen za nadzor subjektov, ki omogočajo uporabo plačilnih kartic, kreditnih nakazil, neposrednih bremenitev, prenosov e-denarja in elektronskih denarnic. Okvir se bo uporabljal tudi za storitve, povezane s kripto sredstvi.

Slednja kategorija vključuje podjetja, ki trgovcem olajšajo sprejemanje kriptovalut s kartičnimi plačili, in ponudnike digitalnih denarnic, ki uporabnikom omogočajo pošiljati, prejemati ali plačevati s kripto sredstvi prek svojih izdelkov. Fabio Panetta, član izvršnega odbora ECB, je razkril, da bo okvir Pisa zajemal tudi digitalne plačilne žetone, kot so stabilni coini. Komentar:

Ekosistem maloprodajnih plačil se hitro razvija zaradi inovacij in tehnoloških sprememb. To zahteva v prihodnost usmerjen pristop pri nadzoru rešitev za digitalna plačila.

Evropska centralna banka je pozvala k hitremu napredovanju v smislu globalnega nadzora na področju digitalnih plačil. “Pospešiti bo treba tudi mednarodno usklajeno delovanje, da se soočimo z izzivi, ki jih predstavljajo globalne rešitve za digitalna plačila in stabilni coini,” je vztrajal visoki predstavnik banke.

Podjetja morajo v enem letu upoštevati nova pravila o nadzoru

Podjetja, ki jih trenutno nadzoruje Eurosistem, so pričakuje se, da bo izpolnil nedavno sprejete zahteve do novembra , 2022. Drugi subjekti, ki so zdaj predmet nadzora, bodo imeli enoletno obdobje mirovanja po tem, ko bodo obveščeni o svojih posodobljenih obveznostih. Vsi ponudniki tradicionalnih in kripto storitev bodo morali vložiti samoocene in vzdrževati stik z regulativnimi organi.

Novi okvir Eurosistema za nadzor nadomešča številne druge dokumente, ki jih je predhodno izdala ECB . Seznam vključuje usklajen nadzorni pristop in standarde za plačilne instrumente (standardi PI), varnostne cilje sistema elektronskega denarja (Emsso), okvir nadzora za sheme kartičnih plačil, okvir nadzora za sheme kreditnih prenosov in okvir nadzora za sheme direktnih bremenitev.

Eurosistem namerava sodelovati z drugimi organi pri izvajanju Pise. Okvir je bil sprejet pred prihodnjimi uredbami v zvezi s statusom kriptovalut in z njimi povezanih dejavnosti v EU, kot je predlog o trgih kriptosredstev (Mica). Ta poteza se zgodi tudi, ko ECB napreduje k izdaji lastne digitalne valute evra, potem ko je v začetku tega leta začela fazo preiskave projekta.

Oznake v tej zgodbi

Kripto, kriptovalute, kriptovalute, kriptovalute, digitalna plačila, ECB, elektronska plačila, EU, euroobmočje, Evropa, evropska, Evropska centralna banka, Evropska unija, Evrosistem, evroobmočje , okvir, nadzor, okvir za nadzor, ponudniki plačil, plačilne storitve, načela, predpisi, pravila, ponudniki denarnic, denarnice

Kakšno je vaše mnenje o sprejetju novega okvira za nadzor, ki zajema kripto storitve v evrskem območju? Povejte nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Nigerian Crypto and Blockchain Advocacy Group: Freezing or Closure of Bank Accounts Not Supported by Law

IMF Warns El Salvador Against Using Bitcoin as Legal Tender After 'Bitcoin City' Announcement

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments