20 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Evo, kaj bi se zgodilo z Bitcoinom, če bi ga vlada poskušala...

Evo, kaj bi se zgodilo z Bitcoinom, če bi ga vlada poskušala prevzeti

7. junija je ameriška vladna operativna skupina zasegla več kot dva milijona dolarjev Bitcoinov (BTC) za plačilo odkupnine po napadu na sistem kolonialnih cevovodov. Nalog, vložen pri ameriškem okrožnem sodišču za severno okrožje Kalifornije, kaže, da so si oblasti opomogle 63. 7 BTC.

Ko so se novice o okrevanju širile po običajnih medijih, so nekatere prodajalne predlagale, da je ameriška vlada nekako vdrla v naslov Bitcoin, da bi pridobila sredstva. Na primer, profesor z Univerze v Michiganu in sodelavec New York Timesa Justin Wolfers je tvitnil:

Novice, da je vlada ugotovila, kako iz spletnih denarnic izvleči bitcoin kiber kriminalci zagotovo še bolj zmanjšajo primere uporabe Bitcoinov.

– Justin Wolfers (@JustinWolfers) 8. junija, 2021

To je sprožilo razpravo o tem, ali se lahko subjekt prebije skozi SHA – 256 šifriranje, in če je tako, zakaj bi zapravili to zmožnost za odklepanje Bitcoin denarnice, ki vsebuje le 2 milijona dolarjev? Agencije, banke, tuje agencije, sistemi za shranjevanje v oblaku in večina elektronskih naprav, kot so pametni telefoni in komunikacijske aplikacije.

Če bi vlade želele ustvariti kratkoročno opustošenje na trgu kriptovalut, bi morale narediti veliko negativno vplivala na ceno. Verjetno pa bi obstajali vsaj trije znaki, ki bi namignili na to, da se takšen scenarij odvija.

Odprte obresti na terminske pogodbe CME BTC bi naraščale

Najverjetneje vozilo, ki ga bodo vladni subjekti skrajšali (prodali), je trgovanje s terminskimi pogodbami CME Bitcoin. Poleg pritiska na ceno bi morali analitiki potrditi veliko povečanje odprtih obresti, kar je število sklenjenih pogodb. CME žal ne zagotavlja podatkov v realnem času za ta kazalnik.

Podatki o poravnavi terminskih pogodb CME Bitcoin. Vir: CME

Kot je prikazano zgoraj, vsaka terminska pogodba CME Bitcoin predstavlja 5 BTC, torej 7, 572 vsote odprtih obresti 37, 860 BTC. Te pogodbe so finančno poravnane, kar pomeni, da je zmagovalec plačan v dolarjih.

Medtem ko je trenutni 1 USD. 25 milijarde odprtih obresti se ne zdijo dovolj pomembne, da bi ustvarile udarne valove; ta številka je februarja dosegla 3,3 milijarde dolarjev, ko je Bitcoin trgoval po dolarjih , . Zato je znatno in hitro povečanje odprtega interesa potencialni kazalnik vladne dejavnosti.

Terminska premija bi morala biti negativna

Velik prodajalec terminskih pogodb bo povzročil trenutno izkrivljanje terminske premije. Za razliko od pogodb za nedoločen čas te terminske koledarske terminske pogodbe nimajo stopnje financiranja, zato se bo njihova cena močno razlikovala od običajnih promptnih borz.

Z merjenjem cenovne razlike med terminskimi pogodbami in rednim promptnim trgom se trgovec lahko oceni raven bikovosti na trgu. Kadar koli pride do agresivne dejavnosti kratkih hlač (prodajalcev), se dvomesečna terminska pogodba trguje z popustom 1% ali več.

CME julijska bitcoin terminska premija / popust v primerjavi s Coinbase, maj 2021. Vir: TradingView

Upoštevajte, kako julijske terminske pogodbe CME običajno trgujejo med 0,5% popustom in 1,5% premijo v primerjavi z rednimi promptnimi borzami. Med majskim 19 padcem pa so se prodale agresivne terminske pogodbe povzročil trgovanje cene za 2,5% pod Coinbase.

To gibanje se lahko zgodi med likvidacijskimi nalogi ali ko se veliki igralci odločijo, da bodo trg omejili z izvedenimi finančnimi instrumenti.

Čeprav ima večina borz kriptovalut svoje strežnike na oddaljenih lokacijah, lahko vlade poskušajo zaseči fizične strežnike ali spletne domene.

Vlagatelji, ki kripto sektor spremljajo od 2017, si bodo zapomnili, da je Alex Vinnika, ustanovitelja podjetja BTC-e, je ameriška vlada julija aretirala in spletno mesto ugrabila 2017.

Novembra 2020 je Cointelegraph objavil odličen članek, ki je razložil, kako po mnenju okvir ameriškega ministrstva za pravosodje bi lahko zadostoval, da se kripto transakcija “dotakne finančnih, podatkovnih ali drugih računalniških sistemov v ZDA”, da bi sprožila izvršilne ukrepe.

Vsako usklajeno prizadevanja vlad za zatiranje kriptovalut bodo verjetno vključevala množična prizadevanja za preprečevanje pranja denarja proti borzam, zlasti tistim, ki ponujajo izvedene finančne instrumente malim vlagateljem.

Torej, razen če obstajajo ti trije znaki, tam je malo razloga za domnevo, da poteka množična kampanja za motenje industrije pod vodstvom vlade.

Stališča in d tukaj izražena mnenja so izključno mnenja avtorja in ne odražajo nujno stališč družbe Cointelegraph. Vsaka investicijska in trgovalna poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments