17.3 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Evo, zakaj en analitik pravi, da bo Bitcoin kratkoročno presegel Ethereum

Evo, zakaj en analitik pravi, da bo Bitcoin kratkoročno presegel Ethereum

Glede cenovnega potenciala Bitcoin (BTC) strmi v možnost, da kratkoročno preseže Ether (ETH).

Tako verjame David Lifshitz, glavni investicijski direktor pri ExoAlpha – služba za upravljanje naložb s sedežem v Parizu – ki je ugotovila, da je potencial Bitcoina v bližnji prihodnosti višji od potenciala Ether-ja. To je dejal, potem ko je opazil nedavni premik v razmerju BTC / ETH.

BTC / ETH podrobno primerja zagon trenda Bitcoin in Ether. Nižje odčitke kažejo, da cena Bitcoina narašča počasneje kot Ether. Nasprotno pa višje razmerje BTC / ETH pomeni, da zagon cene Bitcoin postaja boljši od etra.

V zadnjem času se je Ether pojavil kot povečana različica Bitcoina. Ko se je tečaj BTC / USD povečal, se je tečaj ETH / USD povečal, vendar z višjimi maržami. Podobno, ko je BTC / USD padel, se je ETH / USD še bolj znižal.

Primerjava cen Bitcoin v primerjavi z Eterom na isti odstotni lestvici. Vir: TradingView

Razlika v zagonu cene je poslala Razmerje BTC / ETH pada v območju padajočega kanala. Pri tem je razmerje trgovcem ponujalo način, kako lahko ocenijo, kateri žeton – Bitcoin ali Eter – bo vrnil boljši dobiček glede na kratkoročni zagon relativne moči. Lifshitz je tehtal:

“Na trenutni ravni razmerje kaže, da je BTC podcenjen v primerjavi z ETH, zato lahko pronicljiv trgovec kupi Bitcoin in Ethereum proda v iste dolarske deleže, pri čemer stavite na morebitni prihajajoči odboj razmerja od spodnje meje kanala do zgornje meje kanala, nato pa se vrnete pozneje, ko se razmerje znova približa zgornji meji. “

Razmerje poravnave po trku z mošusom

Primerjava med gibanjem cen Bitcoin in Ether je prišla, ko so uradniki Združene državne centralne banke v sredo objavili, da pričakujejo, da bodo začeli dvigovati obrestne mere leta 2023, prej kot prejšnja napoved za 2024.

Prvi odziv Bitcoin-a in Ether-ja na novice Fed je bil negativen. Menjalni tečaj BTC / USD se je zaključil 4. dan 51% nižje, medtem ko se je ETH / USD znižal za 6. 91%. Za primerjavo, maja 19, potem ko je Elon Musk sprožil tweet vojno proti Bitcoinu, je BTC / USD padel 14. 29% in ETH / USD s strani 21. 50%.

Odčitki so pokazali, da se je dramatična razlika med Bitcoin in ETH gibanjem cen začela polagati po maju 16 crash. Lifshitz je to označil kot še en znak, da bo Bitcoin postal bolj dragocen kot eter.

Rekel je:

“V zadnjih treh tednih se zdi razmerje relativnih cen BTC / ETH ravno in če podrobneje pogledamo zadnje dni, se razmerje povečuje, kar pomeni, da BTC postaja bolj dragocen kot ETH. «

BTC / ETH razmerje relativne cene se spremenijo po preizkusu spodnjega razpona kanala

Medtem je Lifshitz opozoril, da bo odbitek razmerja BTC / USD malo prispeval k izravnavi pritiska padajočega kanala. Zato se lahko razmerje še naprej niža, potem ko preizkusi zgornji obseg kanala.

Bitcoin, Ether trgovinske nastavitve

Obseg naslednjih trendov Bitcoin in Ether – bodisi navzgor ali navzdol – je odvisen od njihovih posebnih tehničnih in temeljnih dejavnikov.

Lifshitz je dejal Bitcoin, ki ostaja v območju med $ 33, in $ 39, 000 – $ 33, , bi se moral prebiti nad $ 42, za potrditev kratkoročne bikove pristranskosti. Pri tem se lahko referenčna kriptovaluta dvigne na $ 50, , raven, ki sovpada z lokalnim dnom aprila 21 in maj 12.

Količina bitcoinov se je po maju povečala 19 zruši, čeprav BTC ostaja neznan glede naslednje smeri cene. Vir: ExoAlpha

Toda da bi se zgodil bikovski premik , je izvršni direktor dodal, da bodo morali rudarji bitcoinov izčrpati prodajo ali biti prepričani, da bodo pozneje svoje rezerve BTC prodali po višjih cenah. Medtem pa bi kupci in institucionalni vlagatelji, kot je MicroStrategy, zagotovili nadaljnje navpične vetrove dolarjem 4088. , ciljna cena.

“In seveda je sredi te bitke med biki in medvedi Elon Musk, tovarna tweetov, ki enkrat podpira Bitcoin, enkrat ne, kar vsakič zamaje ceno,” je spomnil Lifshitz.

Kar zadeva Ether, je Lifshitz pričakoval, da bo kriptovaluta narasla na 2 USD, 850 v naslednjih sejah. Gre za enako raven, kot jo je ETH dosegel, preden se je 3. maja pojavil višje; medtem pa je služil tudi kot odpor, saj si je ETH poskušal v celoti opomoči od maja 19 cena na dnu.

Količine etra so po maju ostale bolj ali manj enake 16 zrušitev. Vir: ExoAlpha

Eter biki so se še naprej spopadali z kazalnik simetričnega trikotnika na drugi strani in težnja po nižjih cenah. Simetrični trikotniki so vzorci nadaljevanja. Zato ponavadi pošiljajo cene v smeri svojih prejšnjih trendov.

“Ko se cena približuje vrhu tega trikotnika, pričakujemo nekaj ločljivosti navzgor ali navzdol od $ 2, 500, “je dejal Lifshitz.

Medtem se je en velik odvzem tako z grafikonov Bitcoin kot Ether ukvarjal z njihovo količino. Medtem ko so BTC / USD poročali o večjih količinah trgovanja po maju 19 znižanje cen, eterji so bili bolj ali manj enaki.

“To potolaži potencialno povratno moč med Bitcoin in Eter, “je poudaril Lifshitz.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments