17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Evropa letos vzgaja 20 samorogov, vključno s kripto podjetji

Evropa letos vzgaja 20 samorogov, vključno s kripto podjetji

Europe Raises 20 Unicorns This Year Including Crypto Companies

Dvakrat toliko evropskih zagonskih podjetij ima dosegel status samoroga leta 2013 v primerjavi z lanskim letom. Kljub negativnim učinkom tekoče krize Covid je mladim podjetjem na stari celini, vključno z več kripto samorogi, uspelo pritegniti rekordno veliko kapitala VC.

Evropski samorogi zbirajo € .) 5 milijard 2021

Samo letos, 23 podjetja v Evropi in Izraelu so postala samorogi (zagonska podjetja, ocenjena na več kot milijardo dolarjev), kar je premagalo skupno število lanskih osem, poroča finančno podjetje Pitchbook. Evropski startupi so uspeli pritegniti neverjetnih € 32 .5 milijard (približno $ 1280 . 3 milijarde) od začetka 2021. Letošnji priliv kapitala bi zlahka presegel € 37. 6 milijard zbranih v celoti 2020 .

Europe Raises 20 Unicorns This Year Including Crypto Companies

Od skupnega števila , 20 podjetja imajo sedež v Evropi, vključno z več kripto startupi. Velika Britanija predstavlja večino teh samorogov, saj ima Blockchain.com s sedežem v Londonu trenutno 5,2 milijarde ameriških dolarjev, potem ko si je priskrbel $ 420 milijonov v dveh krogih financiranja v začetku tega leta.

Nemčija je naslednja z digitalnim upraviteljem premoženja Scalable Capital, ocenjenim prejšnji teden na 1,4 milijarde USD po dvigu nad USD 180 milijonov v krogu, ki ga je vodil kitajski tehnološki velikan Tencent. Francoski kripto varnostni zagon Ledger je postal zadnji, ki se je pridružil skupini z $ 380 milijonov novih sredstev prejšnji teden.

Stara celina je zdaj dom skorajda 12% svetovnih samorogov z nad 50 aktivna podjetja, so razkrili objavljeni podatki. Kapital, ki so ga pritegnili ti subjekti, je v zadnjih petih letih nenehno naraščal in 2021 skupno naj bi doseglo rekordno visoko vrednost.

Izraz samorog, ki je bil uporabljen za opis start-upov v vrednosti več kot milijardo dolarjev, je skovala kapitalistka tveganega kapitala in angelska vlagateljica Aileen Lee leta 2013. Aludira na redkost takšnih uspešnih podvigov.

Ameriški kapital spodbuja zagonske ocene po Evropi

evropski dekoranti ali podjetja v vrednosti nad $ 10 milijarde, so se tudi letos dobro odrezale. Na primer, švedski fintech startup Klarna je bil ocenjen na $ 31 milijard marca in postalo najcenejše podjetje na celini, ki ga podpira VC. Klarna je upravni odbor vodila že septembra 2020, pri $ 10 milijard, vendar ga je januarja letos zamenjal Checkout.com, ko je podjetje za spletna plačila zaslužilo $ 15 vrednotenje milijard, Pitchbook podrobno.

Po mnenju avtorjev poročila je vse večja udeležba ameriških vlagateljev glavni dejavnik povečanja naložb v Evropi. Skoraj polovica vrha samorogov 10 podporniki, kot sta Accel in Insight Partners, imajo sedež čez lužo. Pitchbook je tudi poudaril:

Ameriška podjetja aktivno ciljajo na evropska tehnološka zagonska podjetja, ki imajo običajno nižje vrednosti kot ameriškim kolegom, ki ponujajo več možnosti za višje stopnje rasti.

Podjetje za finančne podatke meni, da učinki močne naložbe v samoroge s sedežem v Evropi bi lahko v prihodnosti ustvarile še večje vrednotenje. “Pričakujemo, da se bodo čezatlantski kapitalski tokovi še naprej povečevali in krepili vrednotenja v Evropi, saj denarni bogati ameriški vlagatelji iščejo nova podjetja, ki kažejo močan potencial, ki bi ga lahko predstavili na ameriškem trgu,” je povedala Nalin Patel, analitik zasebnega kapitala pri Pitchbook.

Kakšna so vaša pričakovanja glede prihodnosti teh evropskih samorogov? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

One in Five Kiwis Bullish on Crypto Investments, New Poll Suggests

Fidelity Executive Believes Bitcoin's Price 'Bottom Is in' After Last Month's Market Carnage

Oznake v tej zgodbi

Blockchain.com, podjetja, kripto podjetja, Evropa, finančni podatki, podjetja, vlagatelji, Izrael, Ledger, Old Continent, Pitchbook, poročilo, zagonska podjetja , študija, samorogi, VC, tvegani kapital

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je informativnega značaja samo za namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments