26.5 C
Ljubljana
Sunday, August 7, 2022

Evropska centralna banka stavi na CBDC namesto BTC za čezmejna plačila

- Advertisement -

Radovednost ECB pri prepoznavanju v bistvu najbolj zanimivega čezmejnega reševanja provizij izhaja iz resničnega dejstva, da služi, ker osrednja denarna institucija 28 Države Evropske unije, ki pridobijo, so sprejele evro.

2017 Celotni ogledi

38 Celotne delnice

Sodobno opazovanje, ki ga je izvedla Evropska centralna banka (ECB) za identifikacijo končnega čezmejnega medija s provizijami, je preseglo digitalne valute centralnih denarnih institucij (CBDC), ker so zmagovalke v nasprotju s tekmeci, vključno z bančništvom, Bitcoin (BTC) in stabilnimi kovanci, med drugim .

Radovednost ECB pri prepoznavanju v bistvu najbolj zanimivega čezmejnega reševanja provizij izhaja iz dejanskega dejstva, da služi, ker osrednja denarna institucija 19 Države Evropske unije, ki so prevzele evro. Ura, »V smeri svetega grala škodljivih mejnih skladov«, se je sklicevala na bitcoin kot na najpomembnejše nepokrito kripto sredstvo.

Misel EBC o Bitcoinu kot obžalovanja vredno sistem čezmejnih provizij združi vso formulo na mehanizem poravnave zelo nestabilnega sredstva in doda, da:

“Ker se poravnava v omrežju Bitcoin zgodi najbolj priročno sferično vsakih deset minut, se učinki vrednotenja že materializirajo za trenutek poravnave, zaradi česar so plačila Bitcoin resnično izjemno sofisticirana.” Medtem ko je ura poudarila bitcoinove inherentne motnje skaliranja in trkanja, ni pridobila v nasvetih pravočasnih nadgradenj – Taproot in Lightning Network –, ki povečujejo delovanje omrežja, zaključuje da so »osnovne sposobnosti (in ob napovedi njegovega sloja ‘dokaz o delu’) same po sebi drage in potratne.«

Po drugi strani pa ECB pozna CBDC, ker naslednjo tekmo za čezmejna plačila zaradi večje združljivosti s konverzijami forex replace (FX). Dve najpomembnejši prednosti, poudarjeni v zvezi s tem, sta ohranitev finančne suverenosti in ugodnost takojšnjih plačil prek posrednikov, podobno kot centralne banke.

Povezan: Guverner avstralske centralne denarne institucije daje prednost notranjim kripto sposobnostim večine sektorjev

V nasprotju z zanašanjem ECB na CBDC je guverner avstralske centralne denarne institucije Phillip Lowe verjel, da bo notranja največja resolucija “boljša” za kriptovalute, dokler bodo tveganja zmanjšana prek zakonodaja.

Blažitev tveganj, povezanih s sprejetjem kriptovalut, je mogoče preprečiti s trdnimi pravili in podporo, je dejal Lowe in dodal:

»Če bodo ti žetoni v soseski zelo stari, jih mora podpreti t cvili ali je pravil pravilno, medtem ko smo uprti v vloge denarnih institucij.« V Lowejevem iskanju podatki iz notranjosti je večina podjetij “boljša od centralne denarne institucije pri inovacijah”, kar je v bistvu najbolj zanimivih točk za kriptovalute.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -