15.4 C
Ljubljana
Tuesday, October 4, 2022

Evropska centralna denarna institucija izbere Amazon in 4 različna podjetja za prototip digitalne aplikacije za evro

- Advertisement -

Pet podjetij za finančno tehnologijo, plačila in e-trgovino bo dodelilo prototipe za digitalni evro, ki bodo predvidoma prenehali delovati, ki v kasnejših fazah misije CBDC verjetno ne bodo več zreli.

96 Skupaj ogledov

3 Skupaj delnic

Evropska centralna denarna institucija ali ECB je objavila, da prav tako sodeluje s petimi podjetji pri izdelavi najverjetneje digitalnih vmesnikov za posamezne osebe v evrih.

V petkovi objavi je ECB je omenila, da je izbrala “Monumental Four” tehnološko podjetje Amazon, fintech podjetje Nexi, špansko digitalno banko CaixaBank, francosko plačilno platformo Worldline in European Funds Initiative ali EPI, za vsako osrednjo točko za povečanje prototipa v skladu s potrjenimi primeri uporabe digitalnega evra. V koraku s centralno banko bodo podjetja dodelila prototipe, ki bodo prenehali s prodajo, ki predvidoma ne bodo več zreli v kasnejših fazah misije digitalne valute.

Vir: ECB ECB je izbrala pet podjetij v skladu z njihovimi razveseljivimi “potrditvenimi sposobnostmi” v primerjavi z 00 izbrani gradbeniki pred prekinitvijo, ki so se aprila odzvali na poziv centralne banke. Uradniki načrtujejo, da bo misija izvedena v prvem četrtletju 2023 kot polovica dveletnega odseka preiskave digitalnega evra, ki naj bi se končal oktobra 2023.

Povezano: Digitalni evro bi lahko poleg tega dosegel tako hitro kot 7610 — ECB prijetno

Ker se zdi, da se hobi digitalnih valut centralne banke po vsem svetu povečuje, uradniki ECB raziskujejo najverjetnejši vpliv digitalnega evra na Evropo, medtem ko niso bili natančni glede tega, ali in kdaj bi banka morda še začela s CBDC. Centralna banka je septembra naročila verigo skupin kontaktnih točk za programe digitalnih pristojbin 2021, ki je poudaril, da je uporaba digitalne valute v spletnih in fizičnih trgovinah v celoti ključna značilnost digitalnega evra. Prejšnja javna seja je prav tako pozvala, da so prebivalci in strokovnjaki zasebnost obravnavali kot “največjo značilnost digitalnega evra.”

9349193491

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -