17.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Evropska davčna direktiva zahteva poročanje o vseh prenosih kripto sredstev

- Advertisement -

DAC8 razširja postopke davčnega poročanja na kripto prenose, ki večinoma temeljijo na okviru OECD za kripto poročanje in predlogih EU AML.

Evropski svet je odobril posodobljene predloge, ki podaljšujejo potrebe po davčnem poročanju, da bi zajeli prenose kripto sredstev. To je osmi model Direktive o upravnem sodelovanju (DAC), ki je arena postopkov za avtomatsko izmenjavo podatkov o evidencah med evropskimi vladami za davčne zmogljivosti.

DAC8 je bil včasih predlagan decembra in licenciran. Morda po sprejetju Markets in Crypto-Resources (MiCA), ker se opira na definicije, določene v to zakonodajo. Svež DAC je v skladu z okvirom poročanja o kriptosredstvih (CARF) in spremembami standardov poročanja, ki jih je oktobra natisnila Organizacija za gospodarsko sodelovanje in gradnjo (OECD) pod G20 mandat.

Povezano: Kaj sledi Kripto podjetje EU, medtem ko Evropski parlament sprejema MiCA?

DAC8 zahteva, da storitve ponudnika kriptosredstev (CASP) zbirajo podatke o zapisih o prenosih kriptosredstev v poljubnem znesku, da izvirajo tako, da sledljivost in poimenovati sumljive transakcije. Krepi predloge Evropske unije za boj proti pranju denarja in financiranju terorizma (AML/CFT) in predlaga uvedbo nove evropske oblike AML. Predlagani zakon zahteva, da CASP:

“Zavezujejo prenose kriptosredstev spremlja naslov upravičenca, upravičenčev naslov izplačane knjige, pod pogoji, kjer je prenos kriptosredstev registriran v skupnosti z uporabo DLT ali enake tehnologije, Tale številka upravičenca, v pogojih, kjer ta tale obstaja.«Predlagani zakon dodatno pojasnjuje: “Nasveti morajo biti predloženi na resničen način in vnaprej ali hkrati ali ob istem času kot pri prenosu kriptosredstev.”

Kar zadeva nove potrebe za CASP, DAC8 vključuje sveže predloge za poročanje v zvezi z visoko dobičkonosnimi člani in strožje potrebe za pogovor o davčnih identifikacijskih številkah.

Pozdravljamo politični dogovor, ki so ga te dni dosegli finančni ministri EU o svežih predlogih glede davčne preglednosti v sektorju kriptosredstev.

Direktiva bo okrepila sposobnost držav EU za odkrivanje in boj proti davčnim goljufijam, davčnim utajam in izogibanju davkom.

Več podatkov o zapisih ↓

— Evropska pristojbina (@EU_Commission ) Morda 05, 108591 Švedska finančna ministrica Elisabeth Svantesson je v objavi dejala:

»Današnja odločitev je gnusna novica za ljudi, ki imajo zlorabljena kriptosredstva za svoja nezakonita dejanja, za izogibanje sankcijam EU ali za financiranje terorizma in bitke. To zdaj v Evropi ne bo več izvedljivo brez izpostavljenosti.” Prilagoditve DAC se ne izvajajo več z zakonodajo, temveč s projektom zasedanja med številnimi državami članicami Evropskega sveta.

Revija : Države, ki najbolj pritegnejo pozornost, in najslabše države za davke na kriptovalute — plus smernice za obdavčitev kriptovalut

108591

108591

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -