15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Evropska unija bo naslednje leto izdala digitalno denarnico za plačila

Evropska unija bo naslednje leto izdala digitalno denarnico za plačila

european union

Evropska unija (EU) bo lansiral digitalno denarnico, ki bo državljanom katere koli države v bloku omogočala plačevanje in dostop do storitev, ki jih zagotavlja vsaka država, prav tako pa bo omogočala shranjevanje informacij o digitalnih ID. Denarnica, ki naj bi bila predstavljena prihodnje leto, bi lahko bila povezana s projektom digitalni evro, predlogom centralne banke za digitalno valuto (CBDC), na katerem ECB še vedno dela.

Evropska unija bo naslednje leto izdala digitalno denarnico za plačila

Evropska unija načrtuje izdali digitalno denarnico, ki bi njenim državljanom omogočala plačila v vseh državah članicah z minimalnim trenjem. Po poročanju Reutersa naj bi denarnica začela delovati prihodnje leto in v eno samo aplikacijo vključevala zasebne in javne storitve.

Denarnica bi delovala kot nekakšen trezor za plačila in osebni dokument in bi uporabnikom omogočil, da shranijo digitalne ekvivalente svojih fizičnih dovoljenj, kot so potni listi ali vozniška dovoljenja, vključno z drugimi državami odvisnimi storitvami. Zaradi svojega značaja bo denarnica potrjena z biometričnimi podatki, kot so preverjanje prstnih odtisov in skeniranje mrežnice z uporabo računske moči in senzorjev, ki jih imajo mobilne naprave že na krovu.

Evropska unija naj bi razmišljal o zasebnosti uporabnikov aplikacije: blok bo aplikacijo navidezno zasnoval tako, da bodo podatki uporabnikov razdeljeni, da se zagotovi, da teh dragocenih podatkov tretje osebe ne bodo uporabljale za oglaševanje ali druge namene. .

Digitalna evro vezava?

Medtem ko Evropska centralna banka se ni odločila za izdajo digitalnega evra in še vedno preučuje učinke digitalnih valut centralne banke. Ta denarnica bi lahko bila koristna za uvedbo take valute. V kombinaciji z aplikacijo bi lahko digitalni evro Evropski uniji dal vzvod za regulacijo porasta drugih, nenadzorovanih digitalnih valut.

Evropska centralna banka je navedla, da je eden ključnih ciljev pri izdaji digitalnega eura bi pomenilo:

… izogibanje odvisnosti od izdanih in nadzorovanih digitalnih plačilnih sredstev od zunaj euroobmočju, ki bi lahko ogrozilo finančno stabilnost in monetarno suverenost.

Če bi bil sistem resnično izveden, bi biti največji digitalni CBDC doslej, ki zajema države članice 27 pod vplivnim območjem Evropske unije. Vendar ne bi bila prva: Bahami in Kitajska že postopoma izdajajo svoje digitalne valute.

Kaj počnete pomislite na to digitalno denarnico, ki jo je izdala Evropska unija? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje

Daymak to Launch Crypto Mining Vehicle by 2023

Beijing to Disperse $6 Million in Digital Yuan in a Red Envelope Lottery

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments