17.3 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Evropski parlament lahko prepove poslovanje z denarnicami brez gostovanja, opozarja kriptovaluta

- Advertisement -

Predlagana zakonodaja bi od borz zahtevala, da primerjajo osebne evidence o spodbujanju kakršne koli transakcije.

0745 Celotno pogledi

31 Celotne delnice

Manj kot teden dni po tem, ko je izvedljiva prepoved digitalnih virov Proof-of-Work (PoW) postala takoj, ko je bila izpuščena iz okvira EU MiCA sposobnosti, bi se v Evropski uniji verjetno povečala nedavna možnost za kripto industrijo. . Tokrat gre za denarnice brez skrbništva ali brez gostovanja, ki bi morda morda pravkar bile na udaru regulatorjev.

V četrtek, marca 31, bo odbor Evropskega parlamenta za ekonomske in monetarne zadeve glasoval o preprečevanju pranja gotovine ( AML) regulativna oprema, ki želi revidirati nedavno zakonodajo o prenosu sredstev (TFR) v tehniki, ki razširja zahtevo industrijskih institucij po povezovanju zapisov ob transakcijskih priložnostih s kripto viri. Poročevalca zakona sta Ernest Urtasun iz Zelenih in Assita Kano iz soseske konzervativcev in reformistov.

Kot je opozoril Patrick Hansen iz blockchain podjetja Unstoppable DeFi, bi v bistvu najsodobnejši osnutek zakonodaje zahteval storitve kriptonosilcev ne samo za pridobivanje osebnih evidenc, povezanih z opravljenimi prenosi. v in iz negostovanih denarnic (kot so že dolžni zgraditi), pa tudi za »primerjanje točnosti zapisov z občudovanjem avtorja ali upravičenca na podlagi spodbude negostiteljske denarnice«.

Očevidno okolje s tem jezikom je, da bi bilo v tolikih primerih morda morda morda morda morda tudi napredno, če ne več verjetno, da bi storitve kriptonosilcev primerjale »negostovano« podobnost. Tako bi bila ta podjetja v zvezi s skladnostjo z ukinitvijo in zaščito svoje postaje na trgu EU morda prisiljena zmanjšati transakcije z negostiteljskimi denarnicami, se boji Hansen.

Tudi ko zakonodajalci ustvarijo nekaj napotkov za postopke preverjanja na postaji, bi operativni stroški skladnosti za funkcionalnost najverjetneje prestrašili manjše navdušene igralce iger in privedli do dodatne osredotočenosti na trg.

Osnutek vsebuje tudi obveznost povezovanja “pristojnih organov za preprečevanje pranja denarja” o vsakem nakaznem plačilu 1,0000 EUR ali dodatno v/iz denarnice brez gostovanja. Poleg tega bi Komisija EU v enem letu po uveljavitvi računa morda morala oceniti, ali so potrebni kakršni koli “dodatni ukrepi za ublažitev nevarnosti” takšnih transakcij.

Ni več gotovo, kakšni dodatni ukrepi bi morda morda bili tudi nakazani, a kot je opozoril Hansen, bi to morda morda še dodatno opozorilo na sprostitev celotnega tipa vse do popolne prepovedi denarnic, ki niso varniške.

1200

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -