-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Evropski svet je odobril dva predloga digitalnih sredstev

Evropski svet je odobril dva predloga digitalnih sredstev

Okvir za digitalna sredstva v Evropi napreduje v labirintu Evropske unije.

2020

Skupni ogledi

91 Skupaj delnic

European Council approves two digital asset proposals

Načrtovani okvir Evropske unije za regulacijo kriptovalut je korak bližje temu, da postane uraden. Evropski svet, ki usmerja politično agendo EU, je v sredo objavil svoje stališče do okvira trgov kripto sredstev (MiCA) in zakona o digitalni operativni odpornosti (DORA).

Po dogovoru, ki ga je treba nato ratificirati, lahko Evropski svet in Parlament zdaj začneta razpravo o pobudi, preden bo dokončno odobrena kot zakonodaja.

Okvir MiCA je zasnovan tako, da ščiti vlagatelje in potrošnike pred goljufijami, vključno z jamstvi, da je denar vlagateljev varen v primeru vdora. Če oblasti menijo, da nekatere platforme za virtualno menjavo valut predstavljajo grožnjo za vlagatelje ali uporabnike, bi jim lahko naložili strožje predpise v okviru MiCA.

Drugi glavni cilj MiCA je za upravljanje izdajateljev stablecoin, po želji Facebooka, da ustanovi stablecoin, sprva imenovan »Libra«, podprt s košarico fiat valut.

Evropska centralna banka (ECB) ) je dejal, da bodo novi predpisi vzpostavili primerljive kulturne standarde za ponudnike plačilnih storitev, da bi zagotovili varnost uporabnikov. Glede na najnovejšo napoved ECB bo okvir vseboval tudi določbe, ki obravnavajo upravljanje podjetij in obvladovanje tveganj, pa tudi prepovedi zagotavljanja storitev, kot so visokotvegani plačilni instrumenti.

Pogajalski mandat Evropskega sveta MiCA, ki je končan 400 dolge strani, kaže, da EU ne bo omilila svojega stališča do izdajateljev žetonov, ki se nanašajo na sredstva. Pravi, da bi morali biti predmet strožjih obveznosti kot izdajatelji drugih kripto sredstev.

V pogajalski mandat za MiCA so bile vključene številne izključitve. Svet se je strinjal, da žetoni, ki se nanašajo na sredstva, odobreni v skladu z direktivo EU o kapitalskih zahtevah, “ne smejo zahtevati drugega dovoljenja v skladu z se izda.” V skladu z MiCA bi morale biti banke in druge finančne institucije, ki zagotavljajo storitve poravnave za stabilne coine, izvzete iz kapitalskih zahtev.

Povezano: Regulatorji prihajajo po stabilne coine, a kaj bi morali začeti z?

Po mnenju Sveta nezamenljivi žetoni, vključno z digitalno umetnostjo in zbirateljskimi predmeti, ki so vrednoteni na podlagi posebnih značilnosti in prednosti vsakega kriptosredstva, ki ga ponuja, niso v skladu s pravili MiCA. Pravila ne veljajo za žetone, ki predstavljajo edinstvene storitve ali realna sredstva, kot so »jamstva za izdelke ali nepremičnine«.

Evropska komisija je objavila okvir MiCA septembra 2020, kot del njegove večje pobude za digitalno financiranje.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments