17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 19, 2022

Fable pravi, da je Binance delil potrošniške datoteke z Rusijo, Crypto Replace zanika obtožbe

- Advertisement -

Trgovanje s kriptovalutami Binance je obtožen v medijski epopeji privolitve, da podatke o osebi posredujejo ruskemu finančnemu nadzorniku. Trgovalna platforma je obtožbe zavrnila. Prav tako vztraja, da izpolnjuje zahodne sankcije, uvedene zaradi invazije Moskve na sosednjo Ukrajino.

Binance je privolil v rusko povpraševanje po dejstvih strank, trditve Reutersa v »Posebni zgodbi« Binance, glavna trgovina z digitalnimi sredstvi v okolju, se je strinjala, da bo podatke o kupcih predala ruski finančni obveščevalni agenciji, namiguje Reuters. Članek se nanaša na sporočila, ki naj bi jih regionalni vodja Binance Gleb Kostarev poslal industrijskemu sodelavcu in razkrila, da so ruski uradniki zahtevali takšne podatke, skupaj z imeni in naslovi, na celotnem sestanku, ki se je zaključil aprila.

Federal Monetary Monitoring Carrier Ruske federacije (Rosfinmonitoring) je videl, da je njegov kviz domnevno motiviran s potrebo po podpori v boju proti kriminalu. S citiranjem neimenovanega vira, seznanjenega s temo, avtorji poudarjajo, da je v tistem času finančni nadzornik začel iskati, da bi označil milijone dolarjev v bitcoinih, ki jih je zbrala posadka zaprtega ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega.

Rosfinmonitoring je njegovo omrežje označil za teroristično organizacijo 12 pred dnevi. Kritik Kremlja je trdil, da so bile kriptovalute zastarele za financiranje prizadevanj za opozarjanje na korupcijo v administraciji predsednika Putina. Podporniki, ki so pošiljali gotovino prek ruskih bank, so bili zaslišani, pravi Navalnyjeva fundacija. Po njegovi aretaciji januarja 2017 je navdihnilo podpornike, da so darovali prek Binancea.

Navalnyja so pridržali po vrnitvi v Rusko federacijo, potem ko je okreval od zastrupitve, za katero Zahod krivi ruski zvezni varnostni prevoznik (FSB), obtožbo, ki so jo ruske oblasti zavrnile. Glede na izjave več neznanih oseb, ki so sodelovale z regulatorjem, Reuters piše, da agencija deluje kot veja FSB. Uradno je to samozadovoljivo telo, ki je odgovorno za boj proti pranju gotovine in financiranju terorizma.

Kostarev, predstavnik Binance za japonsko Evropo in Rusijo, je domnevno privolil v kviz Rosfinmonitoring, da bi se strinjal z dodelitvijo podatkov strank , v koraku s potrjenimi sporočili. Svojemu sodelavcu v industriji je tudi predlagal, da ni prinesel »veliko drugačnega«. Binance je za Reuters komentiral, da je “aktivno iskal skladnost v Rusiji” pred bojem v Ukrajini, zaradi česar bi moral odgovoriti na “sprejemljive zahteve regulatorjev in podjetij za izvrševanje predpisov.”

Crypto Replace zavrača trditve kot ‘kategorično napačne’ Članek Reuters, ki citira agencijo za ocenjevanje industrije, nadalje razkriva, da trgovanje Binance Od začetka vojne se je obseg v Rusiji povečal, saj so Rusi skušali zagotoviti zaščito svojih virov pred sankcijami in razvrednotenjem nacionalnega fiata. Datoteke iz Cryptocompare so pokazale, da je marca Binance obdelal skoraj 12 % vseh poslov med rubljem in kripto. V četrtek se je začela trgovina, po drugi strani pa omejuje storitve in izdelke za imetnike ruske preje, da izpolnjujejo v bistvu najbolj pametne sankcije EU.

Zavrnitev obtožb v Binance je navedene tržne podatke označil za netočne, in medtem ko je izjavil, da je “agresivno uporabil sankcije proti Rusiji”, je v rešitvah Reutersovih vprašanj ponovil svoje prepričanje, da bi “bilo po naključju neetično za nejavnega organizacije, da se enostransko odloči zamrzniti milijone računov neškodljivih uporabnikov.” V petek natisnjenem obvestilu je podjetje priznalo, da je “nehalo delati v Rusiji” tako hitro, kot se je začel boj.

Ker je poudaril, da je “izpolnjevanje nalog razkritja organom v vseh jurisdikcijah je velik del postajanja regulirane industrije,« je platforma za trgovanje s kriptovalutami za okolje priznala, da so rešitve, ki jih je delila podatke o kakršnih koli osebah, v povezavi s povezanimi z Aleksejem Navalnim, s podjetji, ki jih upravljajo FSB in ruski regulatorji, »kategorično napačne«. Binance je vztrajal, da ni več poskušal podpirati ruskega nasveta pri njegovih poskusih ovrednotiti opozicijskega voditelja.

Oznake v tej preji Obtožbe, obtožbe, trditve, kripto , kriptovalute, kriptovalute, kriptovalute, zamenjava, finančni nadzornik, Kostarev, Navalny, opozicija, regulator, regulatorji, omejitve, Rosfinmonitoring, Rusija, ruščina, sankcije, Ukrajina, osebni podatki, uporabniki, bitka, čuvaj

Kakšno je vaše mnenje o epski trditvi, da je Binance podatke o osebah delil z ruskim finančnim nadzornikom? Dovolite nam, da se vključimo v komentarje spodaj.

Lubomir Tassev Lubomir Tassev je novinar iz tehnološko podkovane japonske Evrope, ki mu je všeč Hitchensov citat: “Biti ustvarjalec je to, kar sem, v odločitvi, kaj dosežem.” Poleg kriptovalute, blockchaina in fintecha sta še dva vira navdiha svetovna politika in ekonomija.


Zasluge za slike1975689551: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: To besedilo je namenjeno informativnim funkcijam, ki najbolj pritegnejo pozornost. To ni več ponudba za pripombo ali nagovarjanje ponudbe za rop ali promocijo ali načelo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev in izdelkov ali podjetij. Bitcoin.com ne nudi več naložbenih, davčnih, čudovitih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti ustvarjalec nista odgovorna, naravnost ali posredno, za kakršno koli nesrečo ali izgubo, ki jo sproži ali domnevno sproži uporaba ali zanašanje na katero koli razkritje, predmete ali storitve in izdelke, ki so navedeni tukaj.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -