2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice FATF vključuje DeFi kot smernice za ponudnike kripto storitev

FATF vključuje DeFi kot smernice za ponudnike kripto storitev

Kljub temu, da aplikacije DeFi niso VASP v skladu s standardi FATF, organ še vedno želi, da se uredijo kot VASP.

1129

Skupni ogledi

28

Skupaj deleži

FATF includes DeFi in guidance for crypto service providersFATF includes DeFi in guidance for crypto service providersFATF includes DeFi in guidance for crypto service providersFATF includes DeFi in guidance for crypto service providers

Decentralizirane finance ali DeFi še naprej vzbujajo več zanimanja regulatorjev in postajajo del glavnih mednarodnih pravil, namenjenih ponudnikom storitev virtualnega premoženja ali VASP.

V četrtek je Skupina za finančne ukrepe ali FATF je izdala novo posodobitev svojih 2019 smernic za tveganje pristop, ki temelji na virtualnih sredstvih in VASP, s posebnim poudarkom na industriji DeFi.

Nove smernice obravnavajo vprašanja, opredeljena v dokumentih FATF 00-mesečni pregled revidiranih standardov FATF o virtualnih sredstvih in VASP, ki zahteva nadaljnja pojasnila, in odraža tudi prispevke iz javnega posvetovanja marca in aprila 2021.

Organ je zagotovil pomembne dodatne smernice glede industrije DeFi, kljub dejstvu, da aplikacije DeFi niso upoštevale VASP-jev po standardih FATF, saj standardi » ne velja za osnovno programsko opremo ali tehnologijo.” Vendar posodobljene smernice navajajo, da se razvijalci in vzdrževalci DeFi dejansko lahko štejejo za VASP:

»ustvarjalci, lastniki in upravljavci ali nekatere druge osebe, ki ohranjajo nadzor ali zadosten vpliv v Dogovori DeFi, tudi če se zdijo decentralizirani, lahko spadajo pod definicijo VASP FATF, če zagotavljajo ali dejavno omogočajo storitve VASP.«

Po besedah ​​Pelle Brændgaard, izvršnega direktorja zagonskega podjetja Notabene, ki zagotavlja skladnost s kriptovalutami, želi nova smernica določiti VASP-je v ekosistemu DeFi na podlagi prihodkov njegovih udeležencev. »Če podjetje pridobiva transakcijske provizije ali neposredne prihodke iz protokola, ki ga nadzoruje, bo verjetno razvrščeno kot VASP. Bolj popolnoma decentralizirani protokoli bi lahko bili zajeti tudi v določenih primerih, vendar ne v vseh primerih,« je za Cointelegraph povedal Brændgaard.

Poleg zagotavljanja pomembnih dodatnih smernic o DeFi, nove smernice FATF obravnava tudi nezamenljive žetone (NFT), pri čemer navaja, da so NFT izključeni iz definicije virtualnih sredstev FATF, vendar “bi jih standardi FATF zajeli kot to vrsto finančnega sredstva.”

»Glede na to, da se prostor VA hitro razvija, je funkcionalni pristop še posebej pomemben v kontekstu NFT in drugih podobnih digitalnih sredstev. Države bi zato morale razmisliti o uporabi standardov FATF za NFT za vsak primer posebej,« piše v dokumentu.

Povezan: Kripto borza Bitfinex testira novo orodje za skladnost z AML

Posodobitev prav tako poziva k povečanju nujnost globalnih regulatorjev, da izvajajo potovalno pravilo, uredbo o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma za finančne institucije, ki jo je uvedla FATF leta 2019. “Države bi morda želele sprejeti postopen pristop k uveljavljanju zahtev pravil o potovanjih, “vendar bi morale še naprej zagotavljati, da imajo VASP vzpostavljene alternativne ukrepe” za ublažitev tveganja pranja denarja, povezanega s kriptovaluti, je zapisano v dokumentu.

“S temi posodobljenimi smernicami FATF povečuje nujnost, hkrati pa priznava resnične težave, ki so jih v zadnjem letu opozorili ponudniki storitev VASP in pravil potovanja, kot smo mi. Zdaj priporočajo, da so regulatorji pri začetnem uvajanju prilagodljivi,« je dejal Brændgaard.

FATF includes DeFi in guidance for crypto service providers

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments