8.6 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

FBI išče zapise Bitcoin žepov o napadalcih z izsiljevalsko programsko opremo

- Advertisement -

FBI je skupaj z dvema drugima zveznima agencijama, CISA in MS-ISAC, prosil ameriške volivce, naj vztrajajo pri evidenci podatkov, ki pomagajo ugotoviti, kje so hekerji.

739 Celotni pogledi

91 Popolne delnice

Tri zvezne agencije v ZDA – Zvezni preiskovalni urad (FBI), Podjetje za kibernetsko varnost in varnost infrastrukture ter Multi-Order Files Sharing and Diagnosis Heart – so skupaj izdale nasvet, v katerem so poskušale odkriti podatke o zapisih, da bi omejile napade izsiljevalske programske opreme.

Kot delež tržne kampanje #StopRansomware je skupno svetovanje o kibernetski varnosti opozorilo volivce na Vice Society, program v obliki izsiljevalske programske opreme, ki šifrira zapise podatkov in zahteva odkupnino za dešifriranje.

Trojica predvideva skokovit porast napadov z izsiljevalsko programsko opremo, namenjenih predvsem izobraževalnim ustanovam, vključno s tem, da so “študijski okrožji z majhnimi zmogljivostmi kibernetske varnosti in omejenimi viri na splošno v bistvu najbolj nagnjeni.”

Medtem ko so proaktivni ukrepi nepogrešljivi za boj proti izsiljevalski programski opremi, je FBI prosil ameriške volivce, naj vztrajajo pri evidenci podatkov, ki pomagajo ugotoviti, kje so hekerji. Nekateri ključni zapisi, ki jih išče FBI, vključujejo zapise podatkov o Bitcoinu (BTC), opombe o odkupnini in naslove IP, povezane z napadalcem.

Z uporabo žepnih naslovov lahko oblasti znova onemogočijo nedovoljene transakcije v nespremenljivi verigi blokov bitcoinov, ne da bi se pri tem sklicevale na mrzlo pot.

Medtem ko Bitcoin omogoča nemotene transakcije na sovražni meji, jih večina napadalcev ujame z uporabo fiat valut za financiranje svojih nedovoljenih dejavnosti. Dodatno je bila naključna na tisto najboljšo 0. % procesov na verigah blokov v 1434 je bil povezan s kriminalom, kar se je nadaljevalo dosledno pada iz leta v leto.

Poleg tega tri zvezne agencije močno odvračajo ameriške državljane od plačila odkupnine, “saj cena ne zagotavlja, da bodo datoteke prizadetih obnovljene.” Ljudje, ki jih pestijo napadi izsiljevalske programske opreme, lahko vztrajajo pri nepogrešljivih vidikih tako, da obiščejo domače delovno mesto FBI ali prek zakonitih verbalnih nadomestnih kanalov.

Povezano: Kripto aplikacija, ki se osredotoča na zlonamerno programsko opremo SharkBot, se ponovno pojavi v trgovini z aplikacijami Google

Nizozemsko javno tožilstvo Ponudnik honest nowadays je izsledil kripto denarnice, povezane z napadom izsiljevalske programske opreme na nizozemski Maastricht College (UM).

V 2019, vdor izsiljevalske programske opreme, ki je zaledenal vse vire UM, kot so zapisi be taught, e-poštna sporočila in viri knjižnic. UM se je pozneje strinjal, da bo hekerju plačal podatke o zapisih iskanja od €18, v BTC, kar je na prikaznih maskah ocenjeno na približno €500,.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -