2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Fed je izvedel "sprinte politike" okoli kripto sredstev, da bi obravnaval regulativno...

Fed je izvedel “sprinte politike” okoli kripto sredstev, da bi obravnaval regulativno jasnost

Vladne agencije načrtujejo prilagoditev standardov skladnosti za obstoječe zakone in predpise v zvezi s skrbniškimi storitvami, nakupom in prodajo kriptovalut, posojil s kripto zavarovanjem, HODLingom in izdajanjem stabilnih kovancev.

1200

Skupni ogledi

Skupaj deleži

Fed conducted 'policy sprints' around crypto assets to address regulatory clarityFed conducted 'policy sprints' around crypto assets to address regulatory clarityFed conducted 'policy sprints' around crypto assets to address regulatory clarityFed conducted 'policy sprints' around crypto assets to address regulatory clarity

Federal Reserve Združenih držav namerava obravnavati nejasnosti, za katere menijo, da pestijo regulacijo digitalnih sredstev v državi po hitrih analizah vladnih agencij.

V sporočilu v torek je odbor Guvernerji sistema zveznih rezerv so povedali, da so pred kratkim sodelovali z Zvezno družbo za zavarovanje vlog in uradom za nadzornika valute pri vrsti “političnih sprintov”, katerih cilj je obravnavati regulativno jasnost v kriptoprostoru. Medagencijska prizadevanja so vključevala oblikovanje boljšega razumevanja terminologije, ki obkroža kripto sredstva, prepoznavanje možnih tveganj in analizo obstoječih regulativnih okvirov, da bi ugotovili, ali so potrebne kakršne koli spremembe.

Po navedbah Fed , tri agencije nameravajo obravnavati, ali so “določene dejavnosti, povezane s kriptovalutami, ki jih izvajajo bančne organizacije, zakonsko dovoljene” poleg morebitnega prilagajanja standardov skladnosti in izvrševanja obstoječih zakonov in predpisov v zvezi s skrbniškimi storitvami, nakupom in prodajo kriptovalut, zavarovanjem posojil. s kripto, HODLing, in izdajanje stabilnih kovancev v 2022. Trojica se namerava posvetovati tudi z Baselskim odborom za bančni nadzor, globalnim odborom bančnih nadzornikov in centralnih bank, ki daje priporočila za banke, ki razmišljajo o posedovanju kriptovalute.

»Nastajajoče Sektor kripto sredstev predstavlja potencialne priložnosti in tveganja za bančne organizacije, njihove stranke in celoten finančni sistem,« je dejal Fed. “Medagencijski šprinti so hitro napredovali in temeljili na združenem znanju agencij, ki je pomagalo prepoznati in oceniti ključna vprašanja, povezana z morebitnimi dejavnostmi kripto sredstev, ki jih izvajajo bančne organizacije.”

Objava sledi poročilu predsednikove delovne skupine za finančne trge z dne 1. novembra, ki nakazuje, da je zakonodaja “nujno potrebna” za obravnavanje možnih finančnih tveganj stabilnih coinov. Trenutno se med ameriškimi vladnimi agencijami pri urejanju prostora za kriptovalute pojavlja navidezno zakonodajno vlečenje vrvi, pri čemer velik del sile stojita za Komisijo za vrednostne papirje in borzo ter Komisijo za trgovanje s terminskimi pogodbami na blago.

Povezano: Fed še vedno ni odločen glede digitalnega dolarja, pravi predsednik Jerome Powell

Približno polovica sedežev v svetu guvernerjev Fed bi lahko bila zapolnjena s svežo krvjo od 1200 po pričakovanem odhodu Richarda Claride. V ponedeljek je predsednik Joe Biden napovedal, da bo Jeromea Powella predlagal za drugi mandat za predsednika Fed, z možnostjo, da bo trajal do 1303.

Ker pa je Powell obstoječi član upravnega odbora, bodo v prvem mandatu ameriškega predsednika verjetno še vedno ostali trije prazni sedeži. Bela hiša je v ponedeljek sporočila, da namerava Biden objaviti svoje izbore za te položaje in tudi za podpredsednika Fed za nadzor v začetku decembra s poudarkom na “izboljšanju raznolikosti v sestavi odbora.”

Senatni bančni odbor je v torek sporočil, da bo Powell pričal skupaj s ministrsko zakladnico Janet Yellen novembra 30 zaslišanje za obravnavo nadzora Fed in zakladnice v zakonu o pomoči, pomoči in ekonomski varnosti zaradi koronavirusa. Vendar pa se bo Powell moral še vedno udeležiti zaslišanja pred istim odborom, preden bo lahko senat glasoval o njegovi nominaciji, da bi bil potrjen kot naslednji predsednik Fed.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments