13.8 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Fed se začne zmanjševati QE - Centralna banka ZDA z obratnimi repo...

Fed se začne zmanjševati QE – Centralna banka ZDA z obratnimi repo posli odstrani likvidnost v višini 351 milijard USD


Fed Begins to Taper QE- US Central Bank Removes $351 Billion in Liquidity via Reverse Repos

Zdi se, da ameriška centralna banka po črpanju ekstremnih količin likvidnosti na trge zoži politiko monetarnega popuščanja s povratnimi repo posli (RRP). Po objavljenem zapisniku Fedovega aprilskega sestanka monetarne politike tega tedna se je zdelo, kot da bi bili člani centralne banke pripravljeni razpravljati o odpravi obsežnih nakupov zakladnice in zavarovanih vrednostnih papirjev (MBS). Ta teden je ameriška centralna banka v tridnevnem obdobju odstranila $ 351 milijard likvidnosti glede na poročila.

Fed odstrani $ 351 Milijarda likvidnosti s trga prek RRP operacij čez noč

Prejšnji teden je Federal Reserve objavila zapisnik zapisnika iz aprila centralne banke 27 – 28 srečanje politike. V zapisniku zapisnika je zapisano, da je “število” članov upravnega odbora Fed začelo pogovor o zoževanju politike kvantitativnega sproščanja (QE). Poleg tega, da je začel pogovor, je Fed dejal, da mora zaznati “znaten” napredek, da bo zajezil obsežne zakladnice in nakupe MBS. Ob ponovitvi tega mnenja je predsednik Fed Jerome Powell novinarjem dejal, da še ni čas za začetek postopka ukinitve nakupov QE.

„Ne, še ni čas . Rekli smo, da bomo javnost obvestili, kdaj bo čas za ta pogovor, in rekli smo, da bomo to storili že pred kakršno koli dejansko odločitvijo, da bomo pospešili nakup naših sredstev, in to bomo tudi storili, ”Powell poudaril.

Vendar je Powellov komentar v nasprotju z dejanji, pri katerih je Fed sodeloval v začetku tega tedna. Dejansko je Fed začel postopoma zmanjševati QE, ne da bi prek splošnih medijev glasno obveščal splošno javnost. Po neštetih poročilih v tisku, ki razkrivajo izjave iz nedavno objavljenega zapisnika zapisnika, je javnost prepričana, da Fed sploh ni pripravljen govoriti o ožijanju QE. Glede na podatke, ki izhajajo iz operacij povratnega repo (RRP), pri katerih je bilo $ 1280, temu ni tako milijarda likvidnosti odstranjena s trgov.

Fed Begins to Taper QE- US Central Bank Removes $351 Billion in Liquidity via Reverse Repos

Finančni kolumnist iz ulice Wolf, Wolf Richter je pojasnil, da je Fed odstranil to likvidnost, ker “bančni sistem škripa pod gora rezervata. ” V bistvu so operacije RRP ravno nasprotno od QE in centralna banka odstrani M1 iz sistema s prodajo zakladnic nazaj na trg. Richterjev uvodnik in poročilo, ki ga je objavil Wall Street Journal Michael Derby, sta edini dve poročili, ki razkrivata operacije RRP.

Povratne repozicije znak “nepredvidenih posledic”

Medtem je večina mainstreamov medijske objave še naprej spodbujajo javnost k prepričanju, da Fed še ni povsem pripravljen na poostren pogovor. Maja 20, 2021 je ameriška centralna banka začela prodajo dolarjev 351 milijard v zakladnicah prek operacij RRP čez noč. Dogovor med Fed je bil z 48 v nobenem od objavljenih poročil ni omenjena prodaja MBS. Pred kratkim objavljeno zapisniško poročilo je razpravljalo o orodjih RRP, nedavni ukrepi pa kažejo, da Fed razbremenjuje odgovornost.

Richterjevo poročilo tudi podrobno opisuje, da bo Fed verjetno povišal stopnjo centralna banka plača rezerve na naslednjem sestanku denarne politike. Zapisnik pojasnjuje, da je pritisk na centralno banko spodbudil k prilagoditvi tečajev čez noč, ker so RRP “trgovali po negativnih stopnjah”. Člani sistemskega računa odprtega trga (SOMA), organizacije, ki jo upravlja Fed, so opazili negativne stopnje med pridobivanjem obsežnega premoženja s poslovanjem na prostem trgu.

„Upravitelj SOMA je ugotovil, da bi lahko pritisk navzdol na obrestne mere čez noč v prihodnjih mesecih povzročil razmere, ki upravičujejo razmislek o skromni prilagoditvi nadzorovanih obrestnih mer, in na koncu lahko privede do večjega deleža širitve bilance stanja centralne banke Federal Reserve v ON RRP in druge obveznosti Zvezne rezerve, «piše ​​v zapisniku zapisnika Fed.

Wolfter’s Richter v svojem poročilu poudarja, da še nikoli ni videl, da bančni sistem prosi za Fed, da vrne QE nazaj. Finančni poročevalec meni, da je Fed ugotovil, da bi lahko šel mimo točke brez donosa.

“Wall Street sem prvič videl banke, ki zahtevajo, naj Fed umakne QE, saj bančni sistem škripa in se napenja pod ogromnim kupom rezerv, «poudarja Richterjevo poročilo. “In očitno iz odziva, razkritega v zapisniku, Fed ugotavlja, da lahko potisnete QE le tako daleč, preden bo kaj velikega šlo z nepredvidenimi posledicami,” je dodal.

Kaj menite o tem, da bi Federal Reserve odstranila $ 351 milijard likvidnosti s trga prek povratnih repo poslov čez noč? Sporočite nam, kaj mislite o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Data Suggests Fed's MBS Operations and Wall Street Investors Behind Inflated US Real Estate Market

US Dollar Drops to a Three-Year Low, Greenback Could Dip 10% Lower, Fed Still Not Ready to Taper QE

Oznake v tej zgodbi

$ 351 Milijarda, 10 – letni bankovci, obveznice, Fed, Predsednik Fed, Federal Reserve, jerome powell, likvidnost, dobava M1, MBS, nakupi MBS, ON RRP, povratni reponi čez noč, povratni repo, obratni repo (RRP), RRP, RRP operacije, zakladnice, zakladniški nakupi, USD, Wolf Ritcher

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, wolfstreet.com, St Louis Fed,

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments