25.8 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Fetch.ai in Iota napovedujeta novo partnerstvo IOT za izmenjavo podatkov

Fetch.ai in Iota napovedujeta novo partnerstvo IOT za izmenjavo podatkov

“Temeljni cilj tega sodelovanja je omogočiti natančen nadzor nad podatki in zmanjšati odvisnost od centraliziranih sistemov, ki izkoriščajo podatke,” je dejal Humayun Sheikh, izvršni direktor podjetja Fetch.ai.

6233 Skupno ogledov

9 Skupaj delnice

Fetch.ai and Iota announce new data-sharing IOT partnership

Laboratorij za umetno inteligenco Fetch.ai je v sodelovanju z blockchain omrežjem Iota omogočil “nadzorovano okolje za izmenjavo podatkov” za povezane naprave, s čimer je postavil temelje za velik preskok v zmožnostih interneta stvari (IoT).

Partnerstvo, ki je bilo napovedano v sredo, bo sektorjem, kot so mobilnost, logistika dobavne verige, finance, zdravstvo, energetika in drugi, omogočilo uporabo avtomatizirane izmenjave podatkov v omrežjih IoT. Iota-ova tehnologija Tangle bo pomagala olajšati varna plačila in komunikacijo med napravami.

“Čeprav obstajajo številna partnerstva, ki se osredotočajo na zasebnost podatkov, ta dodaja plast gospodarske koristi za zainteresirane strani prek avtonomnih gospodarskih agentov, ne da bi ogrozila zasebnost podatkov,” je dejal izvršni direktor Fetch.ai Humayun Sheikh in dodal:

„Omogočanje tem agentom, da opravljajo„ koristno gospodarsko delo “v imenu posameznikov, podjetij, podjetja in drugi subjekti ali organizacije bodo pospešili sprejetje Fetch.ai avtonomnih gospodarskih agentov in IOTA Streams, s čimer jim bodo omogočili komuniciranje s prefinjeno industrijo, kot so mobilnost, dobavna veriga, IoT in druge. ”

Fetch.ai opisuje avtonomne gospodarske subjekte kot sisteme umetne inteligence, ki delujejo v imenu lastnika, z omejenimi ali brez vmešavanja in z navedenim ciljem ustvariti ekonomsko vrednost za lastnika.

Raziskovalni laboratorij je za Cointelegraph povedal, da bo partnerstvo Iota odprlo veliko oprijemljivih primerov uporabe umetne inteligence in izmenjave podatkov, kot je “kolaborativna javna uprava”, kjer avtonomni gospodarski subjekti poenostavijo postopka javne uprave. Novo partnerstvo bo omogočilo tudi “pametno urbano načrtovanje” z ocenjevanjem podatkovnih tokov, razčlenitvijo podatkovnih silosov in ponujanjem rešitev v realnem času za urbano prebivalstvo.

“Upravljanje s pandemijo”, kjer avtonomni gospodarski subjekti v realnem času zagotavljajo informacije o žariščih in širjenju skupnosti, je tudi pomemben primer uporabe glede na COVID – 19.

Iota je bila velja za enega najperspektivnejših kriptovalutnih projektov med 2017 bikovskim trgom. Medtem ko je večina te pozornosti z leti upadla, kar dokazuje tudi močan padec tržne lestvice MIOTA žetona, se zdi, da projekt dobiva vse večjo moč po uvedbi Nectar DevNet v začetku tega meseca. Kot je poročal Cointelegraph, razvojno omrežje Iota 2.0 postavlja temelje za popolnoma decentralizirano omrežje Tangle.

Prejšnji članekBitcoin rudar Poolin ovekovečuje sprejetje El Salvadorja BTC na verigi blokov
Naslednji članekAli lahko naraščajoči CPI poveča Bitcoin? Trije razlogi, da se cena BTC vrne nad 36.000 USD

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments