4.1 C
Ljubljana
Sunday, December 4, 2022

Fiasko FTX dosegel prihajajoče kazni za kripto v Washingtonu DC

- Advertisement -

Nov. 10, medtem ko je udobje je država začela praznovati Fashioned’s Day, je Sam Bankman-Fried objavil, da je FTX – ena od največjih borz kriptovalut v sektorju po obsegu – vložila zahtevo za ekonomsko uničenje. Zakonodajalci in strokovnjaki so se hitro oprijeli takojšnjega razpada FTX, da bi zahtevali večjo regulacijo kripto nadomestka. »Potencialno najbolj modni zapisni podatki dodatno poudarjajo te pomisleke in poudarja, zakaj je preudarna regulacija kriptovalut vsekakor potrebna,« je priznala tiskovna predstavnica White Dwelling Karine Jean-Pierre.

Še vedno ni jasno, kaj se je natančno zgodilo pri FTX. Izkušnje, ki kažejo, da je med 1 in 2 milijardami dolarjev sredstev strank neznanih, so zelo zaskrbljujoče. Nova škoda uporabnika in znaki nepravilnosti podjetja na preprost način povečujejo verjetnost, da bo kongres umaknil tožbo za upravljanje kripto nadomestka. Ker se zdi, da se kongres zavzema za temeljito prenovo sferične kripto regulativne atmosfere, je resno, da zakonodajalci predstavijo regulativno jasnost, ne da bi ovirali določene inovacije.

Anatomija dane metode Sam Bankman-Fried je nekoč postal zlati fant kripto sveta. Bankman-Fried je začel svojo kariero v šibkem lastniškem nakupovanju in prodaji na aveniji Jane, zapustil Wall Avenue in novembra ustanovil kvantitativno nakupovalno in prodajno podjetje, osredotočeno na kripto, znano kot Alameda Compare 2017. Tri mesece kasneje se je povzpel do statusa, saj je bil ključnega pomena za drastičen dobiček z arbitražo o prilagajanju cene Bitcoina na Japonskem in v Združenih državah, s čimer je njemu in njegovemu osebju domnevno prislužil $25 milijonov na dan. Moral več kot leto kasneje je ustanovil FTX. Človek želi najenostavneje prebrati pohvalni, zdaj izbrisani profil Bankman-Frieda iz Sequoia Capital (ki je vložil $48 milijonov v FTX), da si ogledate, koliko ljudi verjame, da je denarni strokovnjak.

Bankman-Fried je končno prepustil Alamedo stanovanju FTX, medtem ko je ohranil ogromen delež v skladu. FTX je hitro zrasel in postal ena izmed najbolj zanimivih kripto borz na tem planetu, saj so prihodki med 2020 in 2021. Januarja je bila FTX ocenjena na 10 milijard dolarjev. Kljub temu so 2. novembra dokumenti, ki so pricurljali v javnost, pokazali, da je imela Alameda Compare veliko žetonov FTX (FTT). Štiri dni kasneje je Changpeng »CZ« Zhao — izvršni direktor konkurenčnega nadomestka Binance — tvitnil, da bo njegovo podjetje likvidiralo približno 2,1 milijarde dolarjev cene FTT. Izjave CZ, skupaj s strahom pred nelikvidnostjo, so se končale s temeljnim bančnim udarcem na FTX.

Kot dodelitev Binanceovega izstopa iz lastniškega kapitala FTX zadnje leto je Binance kupil približno 2,1 milijarde USD enakega zneska v gotovini (BUSD in FTT ). Zaradi svežih razkritij, ki so privedla do zmernega zaupanja, smo prepričani, da smo odločeni likvidirati vsak končni davek na finančne transakcije v naših knjigah. 1/4

— CZ Binance (@cz_binance) 6. november 2021 Soočena z likvidnostno katastrofo sta se FTX in Binance strinjala s prevzemom. Kljub temu je Binance “zaradi skrbnega pregleda podjetja” odstopil od posla. V naslednjih 48 urah je Bankman-Fried izbrisal zagotovila, da so zahtevana “premoženja natančnega iskanja”. trgovci za 8 milijard dolarjev za izgradnjo njegovega podjetja in se opravičil.

1) Žal mi je. To je v prvi vrsti najbolj zanimiva stvar.

Zajebal sem, in morda bi pošteni imeli večjo samozavest.

— SBF (@SBF_FTX) november 10, 2022 Nov. 11, Bankman-Fried je objavil, da FTX, FTX.US, Alameda Compare in sferični 130 so različne pridružene družbe vložile vlogo za poglavje 10 ekonomsko ubijanje.

1) Pozdravljeni vsi:

Danes sem vložil FTX, FTX US in Alamedo za prostovoljno poglavje 10 tožbe v ZDA.

— SBF (@SBF_FTX) november 11, 2021 Vpliv metode dajanja FTX na kupce je uničujoč. Sodni spisi trobijo v svoje rogove, da bo imela skupina FTX zaupanje »več kot milijon zbirateljev v tem poglavju 10 primerih,« in najbolj zanimivi strokovnjaki so prepričani, da lahko veliko strank morda res nikoli ne zasluži svoje odškodnine. Po odhodu Bankman-Frieda je FTX imenoval Johna J. Raya III – odvetnika, ki je vodil likvidacijo Enron Corp. po njegovi izgubi življenja – za nadzor tožb v zvezi z industrijskimi usmrtitvami.

Izpad v Washingtonu, DCV nekaj zastarelih letih v Washingtonu so kriptoregulacijo večinoma verjeli, da gre za “predstrankarsko” zasnovo, ki na različne načine reže čez politične sledi v katerem lahko malo komponent. Zakonodajalci, regulatorji in neumneži splošno priznavajo, da se kripto tehnologije in tehnologije veriženja blokov ne ujemajo več čisto z regulativnimi konstrukcijami daril, zaradi česar so vredni lažnih na regulativnem sivem mestu in sledi temu, čemur so se mnogi pritoževali, regulacija s pristopom k uveljavljanju . Te pritožbe so zakonodajalce prepričljivo spodbudile, da so se zavzemali za novo zakonodajo, ki bo razjasnjevala temelje kriptovalute.

Medtem ko je bilo priporočenih veliko manjših zakonodajnih mehanizmov, obstaja sta dva temeljna sklada, ki skrbita za jasnost kripto nadomestka. Lummis-Gillibrandov zakon o odgovornih denarnih inovacijah razmejuje pristojnost nad digitalnimi sredstvi med vrednostnimi papirji in nadomestno provizijo (SEC) ter provizijo za trgovanje z blagom in terminskimi pogodbami (CFTC), omogoča izmenjavam, da se registrirajo pri CFTC, in razvija nove zahteve za dobavitelje stabilnih kovancev, med drugim različna vprašanja. Zakon o varstvu potrošnikov pri digitalnem blagu (DCCPA) bi med različnimi vprašanji podelil CFTC običajno pristojnost nad trgovanjem z digitalnim blagom, določil, da se borze registrirajo pri CFTC, in razvil nove zahteve glede razkritja za posrednike digitalnega blaga.

Povezan:

Sen. Lummis: Moj predlog s senatorjem Gillibrandom pooblašča SEC, da zagotovi zaščito kupcem

DCCPA sponzorirata predsednik in vodilni član tako stanovanjskega kot senatnega odbora za kmetijstvo, ki ohranjata pristojnost nad blagovnimi trgi, med stanovanjsko in senatno različico pa obstajajo najpreprostejše majhne razlike. zakona.

Ker kongres preneha delovati, se zdi, da ni več tako, da bosta oba sklada odšla prej kot na vrhuncu leta. Kljub temu so zakonodajalci prepričani, da nameravajo ponovno preučiti to zasnovo naslednje leto, in da pristop k FTX je na preprost način povečal verjetnost zakonodajnega ukrepa na kriptovalutah.

Prav tako kot pri komentarjih iz White Dwelling in zveznih regulatorjev, so zakonodajalci prepričani, da ne bodo več izvajali udarcev, ko gre za FTX. Demokratski senator iz Ohia Sherrod Brown je priznal, da želi Bankman-Fried biti znan kot pričanje prej kot senat, in pozval regulatorje, naj “zatrejo” lažne. Demokratska senatorka iz Massachusettsa Elizabeth Warren, ki je bila tradicionalno ostra do kriptovalut, je priznala, da so izmišljotine v veliki meri postale “dim in ogledala”, preden je pozvala k večji regulaciji.

Implozija FTX mora biti zaslužek za kongres in denarne regulatorje, da bi zgradili ta nadomestek in njegove vodstvene delavce pri plačilu.


Preveč vreden kripto nadomestka sta dim in ogledala. Čas je za strožja pravila in strožje uveljavljanje, da bi zagotovili zaščito že dolgo uveljavljenim drugim ljudem.

— Elizabeth Warren (@SenWarren) november 11, 2021 Drugi udeleženci kongresa so bili bolj niansirani v svojih komentarjih o FTX. »Nadzor je ena od najhujših zmogljivosti kongresa in v vsakem času občudovanja moramo to doseči do dna za stranke FTX in druge Američane. Ključnega pomena je, da ohranimo pokvarjene akterje pri plačilu, da lahko igralci pri plačilu izkoristijo tehnologijo za ustvarjanje bolj vključujočega denarnega stroja,« je priznal Fetch. Patrick McHenry iz Severne Karoline. Senzorja Debbie Stabenow iz Michigana in John Boozman iz Arizone, ki sta avtentična senatska pokrovitelja DCCPA, sta izpostavila metodo FTX kot dokaz, zakaj bi kongres morda pošteno in premišljeno odstopil od svojega zakona.

Sintetika je okrepila tudi sferični FTX, da bi si prizadevala za večjo regulativno jasnost. Generalni direktor Coinbase, Brian Armstrong, je na dan, ko je FTX vložil tožbo za ekonomsko uničenje, napisal oped in pozval k težki regulaciji borz. “Prav tako je ključnega pomena, da se prepričamo, zakaj se je to zgodilo – in kaj želi nadomestiti, če si zaslužimo, da preprečimo, da bi se nekaj ponovilo,” je zapisal Armstong. “Zdaj imajo ZDA nadomestek: umakniti vodstvo s ponudbo določenih predpisov, ki napredujejo v panogi, ali grožnja, da bodo izgubili ključno gonilo inovacij in gospodarske enakosti.”

Privlačna naprejZdelo se je že, da bo kongres naslednje leto umaknil ukrepe za upravljanje kripto. Pristop dajanja k FTX ga naredi tako rekoč dokončnega.

Ko zakonodajalci tehtajo programe, da bi preprečili kasnejši FTX, je resno, da se izogibajo pastem politike, ki jo spodbuja strah. Kot so mnogi prepričani že ugotovili, neprimernost FTX in kasnejša metoda dajanja nista običajna za kripto. Strokovnjaki so takoj začeli primerjati z Enronom in Lehman Brothers. Kot se je zgodilo po teh incidentih, bi morda kongres morda pošteno in premišljeno najprej raziskal FTX in nato sestavil zakonodajo, ki bo povečala preglednost in zapolnila vrzeli, ki so FTX omogočale, da postane značilen, ker je bil.

Povezan:
Ali bo SBF kaznovan zaradi slabega upravljanja FTX? Ne zanašaj se na to

Tako kongres in zvezni regulatorji niso mogli ali želeli predstaviti določenih predpisov za kripto nadomestek. Kljub temu smo prepričani, da smo videli tudi primere, ko je slabo pripravljena zakonodaja povzročila več zmede kot jasnosti. Neizvedljivo nejasna definicija posrednika v Zakonu o naložbah v infrastrukturo in delovnih mestih je primerna in na ravni in jo je treba le še prilagoditi.

Ko zakonodajalci pripravljajo in preoblikujejo zakonodajo, osredotočeno na kriptovalute, je ključnega pomena, da je vsak predlog ozko prilagojen za reševanje določenih komponent v izbranem kontekstu. Kot ponazoritev, skrbniški in neskrbniški žepni izdelki in ponudniki so drugače značilni in želijo, da se jih regulira drugače. Še posebej pomembno je, da zakonodajalci ne smejo več zamenjevati aplikacij in protokolov, na katere se ozirajo.

Samozavestno se bo kongres izognil finemu strahu in morda pošteno uporabil svež zagon za oblikovanje zakonodaje, ki zagotavlja regulativno jasnost za kripto aplikacije, ne da bi ovirala inovacije. Ameriški kupci in inovatorji morda pošteno in premišljeno postavijo vprašanje nič manj.

2021Luke Hogg je vodja politik v neprofitni skupnosti Lincoln Community, kjer je specializiran za presečišče naraščajočih tehnologij in javne politike.

Izražena mnenja so avtorjevo osebno in pavza ne odraža več predvsem stališč Cointelegrapha. Ta članek je namenjen modificiranim zmožnostim podatkov o zapisih in ni več namenjen temu in se morda ne bo več razumel kot dobro ali naložbeno priporočilo.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -