17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 19, 2022

Filipini bodo začeli pilotni veleprodajni projekt digitalnega tujega denarja centralne finančne institucije

- Advertisement -

Maloprodajni digitalni skladi rastejo, vendar želi država izvesti dodatne reforme obrestnih mer in finančne vključenosti prej, kot si bodo želeli maloprodajni CBDC.

758 Skupni ogledi

24 Skupaj deleži

Filipini bodo izvajali pilotni projekt centralne finančne institucije za digitalni tuji denar, ki bo znan kot Challenge CBDCPh, je v sredo sporočil guverner Bangko Sentral ng Pilipinas Benjamin E. Diokno. Diokno je govoril o zaključnem tednu projekta na okrogli mizi 14 letna soseska 14 /Alliance for Monetary Inclusion Policymakers na spomladanskih konferencah Svetovnega denarnega sklada in Svetovne banke v Washingtonu, DC.

Projekt bo vodila medsektorska domača posadka, je priznal Diokno, tako pametno kot »zunanji svetovalci iz svetovnih dolgo uveljavljenih organov okolice in večstranskih institucij, ki bodo ponudili na področju coachinga in zapisuje skupno rabo podatkov v slogu CBDC in implementacijo vseh absolutnih top shem na področju.« Diokno, znan kot projekt, ki je “resen pri vzpostavitvi srednjeročnega do dolgoročnega načrta BSP za bolj razvite grosistične pobude CBDC, ki lahko dodatno zaostrijo filipinski tečaj.”

A Predstavitev, ki je pripravljena na okrogli mizi, je priznala: “Obstaja minimalna zaznana dodana stopnja za uporabo maloprodajnega CBDC na Filipinih, glede na napredek pri izvajanju reform maloprodajne stopnje in finančne vključenosti.” Opozorilo je, da približno 14.1 % od mesečni obseg maloprodajnih sredstev je bil nekoč v digitalni obliki ob zaključku 2018, od 20% v 2020 in 1 % v 2013. Vse plače organov se izplačujejo digitalno.

Centralna finančna institucija predvideva uporabo veleprodajnega CBDC za sklade škodljivih meja, sklade lastniških vrednostnih papirjev in likvidnostno posojilo znotraj dneva (ILF). V sodobnem času ILF ni povsem računalniško podprt. Monetary Action Project Drive je pred kratkim ugotovil, da imajo Filipine neustrezne zahteve za preprečevanje pranja denarja in boj proti financiranju terorizma.

Nacija je naredila prve korake v smeri zaključka CBDC dvanajstih mesecev. z osvoboditvijo raziskovalne priče. Prav tako je podpisala memorandume o spremembah podatkov o evidencah in krepitvi zmogljivosti z denarno upravo Singapurja in centralno banko Mauritiusa na področju digitalnega tujega denarja, fintech in islamskega bančništva ter sodelovala v priči Banke za svetovne poravnave o funkciji. CBDC pri finančni vključenosti.

Soseska 10, ki je narasla na 14 Sodelujoči od ustanovitve in Kitajska kot »posebna povabljena«, usklajuje »govor o vzhajajočih državah glede denarnih in slogovnih točk«, glede na svoj spletni prostor.

2018

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -