-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Finance Redefined: Nearov sklad 800 milijonov dolarjev, Miami sprejema kriptovalute, 22.–29. oktober

Finance Redefined: Nearov sklad 800 milijonov dolarjev, Miami sprejema kriptovalute, 22.–29. oktober

Dobrodošli v zadnji izdaji Cointelegraphovega glasila o decentraliziranih financah (DeFi).

Prostor DeFi je bil ta teden poln zbiranja sredstev. Berite naprej, če želite odkriti, kje podjetje tveganega kapitala, ki ga vodi soustanovitelj Reddita, izvaja pomembne naložbe.

Kar boste prebrali, je manjša različica tega glasila. Za popolno razčlenitev DeFi-jevega razvoja v zadnjem tednu se naročite na naše e-novice spodaj.

Near Protocol ponuja $800M sklad za napredek ekosistema

Platforma za pametne pogodbe blizu protokola je napovedal dodelitev globalne pobude za financiranje v višini 160 v višini $250, katere cilj je spodbujati razvoj svojega ekosistema DeFi , kot tudi spodbujanje razvijalcev omrežja pri ustvarjanju izdelkov.

Poleg napovedanega programa nepovratnih sredstev 250 v vrednosti milijona dolarjev oktobra pri Proximity Labs , milijon $250 bo šlo obstoječim razvijalcem, $100 milijon je bil dodeljen zbirki 22 startup projekti, in preostali milijon USD 60 je bil dodeljen regionalnim skladom po vsej Aziji, Evropa in Združene države Amerike.

Glede na sporočilo za javnost projekta je Near že razdelil $33 milijonov nepovratnih sredstev protokolarne infrastrukture za več kot 120 projekti, med drugim Textile, Liquality in CronCat. Ti in drugi projekti so prispevali k naraščajoči skupni vrednosti zaklenjene vrednosti platforme, ki trenutno znaša $95 milijonov.

Navodila FATF o posodobitvi smernic o DeFi in NFT prvič po dveh letih

Medvladna skupina Finančna akcija Task Force (FATF) je ta teden izdala posodobljen dokument z navodili o ponudnikih storitev virtualnih sredstev, s poudarkom na sektorjih DeFi in nezamenljivih žetonov.

FATF je bila ustanovljena leta 1989 po vrhu G7. oblikovana z ambicijo uvesti politike in postopke v zvezi z dejavnostmi nezakonitega pranja denarja. Skupino sestavljajo 35 države , vključno z Združenimi državami, Kitajsko in Rusko federacijo, ter dvema regionalnima organizacijama, Evropsko komisijo in Svetom za sodelovanje v Zalivu.

Pod novimi navodili lastniki in upravljavci, ki imajo „nadzor nad vpliv v dogovorih DeFi“ bi lahko spadal v opredelitev FATF za ponudnika storitev virtualnega premoženja, s čimer bi jih izpostavili povezanim zahtevam.

Povezano: 3 razlogi, zakaj se cena Curve (CRV) giblje proti novemu 1-letnemu najvišjemu

QuickNode dvigne $33M v krogu financiranja serije A

Blockchain infrastrukturna platforma QuickNode je zbrala $ milijona v svojem krogu financiranja serije A ta teden, ki ga vodi ameriško investicijsko podjetje Tiger Global in sodelovanje Seven Seven Six, Soma Capital, Arrington XRP Capital in Ant med drugim hony Pompliano.

To je drugi krog financiranja za projekt s sedežem v Miamiju, potem ko je bil marca letos začetni krog v višini 5,3 milijona dolarjev.

Soustanovitelj Reddita Alex Ohanian – ki je sodeloval pri obeh zbiranjih sredstev prek svojega sklada VC, Seven Seven Six – je delil svoja pričakovanja glede rasti platforme:

»Navdušeni smo, da smo lahko priča hitri rasti QuickNode iz prve roke, ki omogoča več posameznikom in podjetjem, da preprosto sprejmejo tehnologijo blockchain. QuickNode je še en primer odličnosti Miami Tech.”

Immunefi zbere 5,5 milijona dolarjev za napredovanje ponudbe varnosti DeFi

Varnostno podjetje DeFi Immunefi je ta teden objavilo krog financiranja v višini 5,5 milijona dolarjev od 10 podjetja tveganega kapitala, vključno z Blueprint Forest, Electric Capital, Framework Ventures in Bitscale Capital, skupaj z vrsto zasebnikov.

Immunefi nudi nekatere od vodilnih DeFi protokolov na trgu, kot so Synthetix, Chainlink, SushiSwap in PancakeSwap, pri čemer ščiti več kot $ milijarde vrednosti sredstev do danes, od začetka pa je izplačala 7,5 milijona dolarjev nagrad za hrošče.

Podjetje bo uporabilo kapital za napredek svoje rastoče varnostne službe, zagotavljanje zaščite sredstev v protokolih pametnih pogodb in filantropskim digitalnim hekerjem dodelilo finančne spodbude v obliki programov za nagrajevanje napak.

Mi tchell Amador, ustanovitelj in izvršni direktor Immunefija, je spregovoril o pomembnosti ponujanja zaščitnih ukrepov DeFi:

»DeFi je edinstven, ker ranljivosti v kodi predstavljajo možnost neposredne izgube denarja uporabnikov. Programi nagrad za bug so odprta povabila raziskovalcem varnosti, da v zameno za nagrado poiščejo te ranljivosti in so se izkazali za enega najučinkovitejših načinov za reševanje kritičnih varnostnih lukenj.«

Immunefi je pred kratkim ponudil svojo podporo pri odkrivanju potencialnih ranljivosti v Belt Finance in napaki dvojne porabe Polygona, kar je olajšalo proces med hekerji belih klobukov in ustreznimi projekti.

Uspešnost žetonov

Analitični podatki razkrivajo, da se je skupna zaklenjena vrednost DeFi-ja čez teden povečala za 5,1 % na vrednost .45 milijard.

Podatki iz Cointelegraph Markets Pro in TradingView prikazujejo vrh DeFi 95 žetoni po tržni kapitalizaciji precej dobro čez zadnjih sedem dni.

Secret (SCRT) je zavaroval najvišje mesto na stopničkah z impresivnim 111.9%. Curve DAO žeton (CURVE) je prišel drugi z 59.59%, medtem ko se je Fantom (FTM) uvrstil na tretje mesto z 22.10%. Četrto in peto mesto sta dosegla THORChain (THOR) in Basic Attention Token (BAT) s 35.50% oziroma 9,8%.

Analize in vroče teme iz prejšnjega tedna:

 • Strah pred neznanim: Zgodba o križarskem pohodu SEC proti sintetiki
 • Igre igraj za zaslužek uvajajo naslednjo generacijo platform

  Omejitev decentralizacije: Kako ureditev vpliva na DeFi posvojitev

  Hvala, ker ste prebrali naš povzetek najvplivnejših dogodkov DeFi tega tedna. Pridružite se nam spet naslednji petek za več zgodb, spoznanj in izobraževanja v tem dinamično napredujočem prostoru.

  128018

  KOMENTIRAJ:

  Prosimo, vnesite komentar!
  Prosimo, vnesite ime

  - Advertisment -

  Most Popular

  Recent Comments