2.3 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Finančne institucije jugovzhodne Azije se obračajo na blockchain Ethereum

Finančne institucije jugovzhodne Azije se obračajo na blockchain Ethereum

Blockchain inovacije naraščajo po vsej jugovzhodni Aziji, saj je regija dom številnih fintech podjetij in globalnih kripto podjetij. Zlasti Singapur je postal ena najbolj kripto-prijaznih držav na svetu. To je bilo nedavno poudarjeno v poročilu, ki ga je izvedla kriptoborza Gemini, ki je ugotovila, da 67% od 4,777 anketiranci imajo trenutno kriptovalute. Poročilo nadalje ugotavlja, da je Ether (ETH) najbolj priljubljena kriptovaluta v regiji, pri čemer 40 % anketirancev trdi, da so lastniki digitalnega sredstva.

Zanimivo je, da je veriga blokov Ethereum lahko tudi omrežje izbire za finančne institucije s sedežem v jugovzhodni Aziji. Charles d’Haussy, azijski direktor podjetja blockchain ConsenSys, je za Cointelegraph povedal, da podjetja v regiji, ki želijo okrepiti čezmejna plačila e-trgovine, dajejo prednost Ethereumu iz več razlogov:

“ S tehničnega vidika se različne centralne banke in finančne institucije, ki raziskujejo različne tehnologije, vedno znova vračajo k temeljnim funkcijam, ki jih ponuja Ethereum.«

Natančneje, d’Haussy je omenil, da institucijam je privlačno, da Ethereum ponuja plast pametne pogodbe v omrežju blockchain, medtem ko lahko druge konkurenčne tehnologije vsebujejo samo plast pametne pogodbe brez blockchaina. D’Haussy je dodal, da omrežje Ethereum finančnim institucijam omogoča tudi ustvarjanje računov za določene žetone. Dodal je, da bi se marsikomu ta postopek zdel znan, saj »imate bančni račun in bankovce, ki jih lahko položite na ta račun. To je mogoče reproducirati v številnih primerih uporabe. Druge tehnologije, raziskane v preteklosti, niso mogle zagotoviti tako računov kot žetonov.«

Ethereum za finance v jugovzhodni Aziji

Dano edinstvene funkcionalnosti Ethereuma, je d’Haussy opozoril, da ga finančne institucije po vsej jugovzhodni Aziji izkoriščajo na več načinov.

Na primer, Daniel Lee, izvršni direktor in vodja poslovanja in kotacije pri DBS Digital Exchange (DDEx) – digitalni borzi, ki jo podpira DBS, ena največjih azijskih bančnih skupin, ki ponuja storitve trgovanja za različne digitalne sredstva, vključno z varnostnimi žetoni in kriptovalutami – je Cointelegraphu povedal, da podjetje uporablja Ethereum za svojo izmenjavo varnostnih žetonov:

»Za ta namen uporabljamo Ethereum kot dovoljeno verigo blokov. Žetoni, ki jih uporabljamo, temeljijo na ERC-777, ki nam omogoča, da ustvarimo izmenjavo za ta izdelek. In ker vse deluje na blokovni verigi, nadomešča vaš tradicionalni centralni depozitar ali klirinško hišo.«

Zlasti je mogoče navesti ERC-777 žetoni, ki so podprti z lastniškimi vrednostnimi papirji, stalnim dohodkom ali drugimi sredstvi iz resničnega sveta. Te kotacije se lahko nato ponudijo za sekundarno ponovno trgovanje. Lee je pojasnil, da lahko menjava varnostnih žetonov olajša prodajo sredstev na sekundarni osnovi: »Zdaj, ko nekdo želi prodati ta sredstva, lahko to preprosto objavi kot ponudbo na borzi. In kdor želi ta znesek, lahko samo dvigne to ponudbo.«

Poleg tega je Lee pripomnil, da je DDEx poleg Ethereuma preučil še druga omrežja blockchain, da bi prilagodil svojo izmenjavo varnostnih žetonov. Vendar je opozoril, da je bil Ethereum najboljša izbira zaradi enostavnosti iskanja programerjev, ki poznajo Solidity, programski jezik, zasnovan za razvoj pametnih pogodb na Ethereumu.

Povezano: Ali so institucionalni vlagatelji ključni tihi partnerji kriptovalute?

D’Haussy je nadalje poudaril, da je Partior – medbančno klirinško in poravnalno omrežje, ki temelji na blockchainu, ki ga je skupaj ustanovila banka DBS, JP Morgan in Temasek — je prav tako zgrajen na Ethereumu. Kot del projekta Partior je Lee povedal, da bo DDEx kmalu izdal svoj lastni stabilni coin singapurskega dolarja v omrežju Partior. Po besedah ​​d’Haussyja to velja za podobne primere uporabe zaradi raznolikosti prodajalcev, bogastva razvijalcev in različnih storitev, ki so na voljo v Ethereumu. »Številni drugi bloki ne bodo mogli zagotoviti tako bogatega in zrelega ekosistema. Zato je za številne finančne institucije neprimerno,« je dejal d’Haussy.

Zanimivo je tudi, da je vključenost Kitajske v inovacije blockchain v porastu. Medtem ko d’Haussy meni, da regija ni navdušena nad kriptovalutami, je omenil, da je Kitajska velik graditelj omrežij blockchain. Na primer, čeprav je Kitajska pred kratkim opozorila, naj podjetja v državni lasti prenehajo rudariti kriptovalute, je d’Haussy omenil, da ConsenSys Quorum – ConsenSysov protokol porazdeljene knjige, ki temelji na Ethereumu – dobro deluje v regiji: »Vrege z dovoljenjem v celinski Kitajski so priljubljene ogrodja in Quorum se trenutno uporablja za Blockchain-based Service Network, nacionalni projekt blockchain, ki ga podpira kitajska vlada.«

Ali bodo omejitve Ethereuma ovirale sprejetje?

Čeprav se Ethereum lahko široko uporablja po vsej jugovzhodni Aziji za različne namene, ostajajo pomisleki glede visokih pristojbin za plin in težav z razširljivostjo omrežja. Toda po besedah ​​Leeja DDEx uporablja Ethereum na dovoljenem blockchainu za kotiranje in trgovanje z varnostnimi žetoni, zato visoke pristojbine za plin niso problem. »Mi rudarjenja ne uporabljamo kot mehanizem soglasja. IBFT uporabljamo kot mehanizem za soglasje. Glede na to plinska pristojbina za nas pravzaprav ne velja,« je dejal. D’Haussy je dodal, da visoke pristojbine za plin dodatno dokazujejo, da je Ethereum povpraševan, in opozoril, da se rešitve dveh slojev izvajajo za reševanje glavnih izzivov, s katerimi se danes sooča Ethereum.

Čeprav je to morda res, so nekatere finančne institucije v jugovzhodni Aziji začele gledati na druga omrežja blockchain. Na primer, RippleNet – globalno plačilno omrežje družbe blockchain Ripple – se uporablja po vsej regiji za čezmejne transakcije. Brooks Entwistle, izvršni direktor RippleNeta v APAC in MENA, je za Cointelegraph povedal, da se je Asia Pacific pojavila kot ena najhitreje rastočih regij za RippleNet, saj so se transakcije od tretjega četrtletja lani več kot podvojile.

Entwistle je dodal, da po nameri Ripple, da pridobi 40 % delež v čezmejnem vozlišču za obdelavo plačil Trangloa, je podjetje omogočilo novo likvidnost na zahtevo koridorja na Filipinih. Nadalje je povedal, da japonsko podjetje za nakazila SBI Remit uporablja Ripplevo storitev ODL za preoblikovanje plačil nakazil za veliko filipinsko diasporo na Japonskem. Entwistle je pojasnil:

»To ima globoke posledice za pospeševanje finančne vključenosti ter ustvarjanje gospodarske pravičnosti in priložnosti, zlasti v regiji, ki obsega nekatere največje države prejemnice nakazil na svetu, kot je Filipini.

Čeprav ima Ethereum še naprej opazen vpliv v jugovzhodni Aziji, so druge rešitve blockchain res v porastu. Na primer, veriga blokov Solana je pritegnila zanimanje podjetij zaradi visoke hitrosti transakcij in nizkih stroškov. Henri Arslanian, vodja in partner za kripto PwC, je za Cointelegraph povedal, da se uporabljajo tudi druga omrežja blockchain, saj finančne institucije postajajo bolj seznanjene z različnimi rešitvami prvega sloja:

»Vsaka rešitev na prvem nivoju ima drugačno funkcije od hitrosti in razširljivosti do provizij za transakcije in ogljičnega odtisa. Vsaka organizacija bo imela svoje prednostne naloge in zahteve glede primerov uporabe, zaradi katerih bo morda izbrala eno omrežje namesto drugega.”

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments