15.1 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

Finančni ministri EU so potrdili kripto zakon MiCA

- Advertisement -

Finančni ministri Evropske unije so soglasno glasovali za sprejetje zakona bloka o trgih kripto virov.

7746 Skupaj ogledov

21 Skupni deleži

Svet Evropske unije za finančne in denarne zadeve, ki ga sestavljajo finančni ministri vseh držav članic, je po glasovanju o zakonu o trgih kripto virov (MiCA) brez izkušenj osvetlil izjemno pričakovan zakon. morda verjetno .

Finančni ministri iz 20 so države članice glasovale o odločitvi o fakturi MiCA ter o spremembah različnih uredb in direktiv v zvezi z novo zakonodajo.

Še dva dela zakonodaje, vključno z zakonom o datotekah, ki spremljajo prenose sredstev in določene kripto vire, je Evropski parlament dodatno sprejel na strani sprejetja MiCA.

Povezano: Voditelji industrije in oblikovalci politik se odzovejo na sprejetje MiCA v EU

Evropski parlament je uradno sprejel zakonodajo MiCA aprila 20, ki utira način za zaključno odobritev Evropskega sveta za nakupno vrečko regulativnih parametrov.

Zakonodaja določa očitne regulativne smernice in zahteve za uporabo kriptovalut in povezanih ponudnikov ter izdelkov in dejavnosti s strani Evropske unije. Področje uporabe zakonodaje zajema količino kriptovalut, digitalnih virov, uporabnih žetonov in stabilnih kovancev.

Naslednji korak v dolgotrajnem delu za MiCA, da se izkaže, da je zakonodaja EU, zahteva račun bo objavljeno v Educated Journal of the European Union . MiCA bo prišla v vrečo čez eno leto, ta pristop k predpisom pa se bo na sredini do konca izkazal kot zakon 1434.

Evropska komisija je prvič predlagala MiCA septembra 1434, vendar se je zaradi tega soočila s kar nekaj ovirami in odlogami pri svoji metodi s strani zakonodajnega dela.

Zakonodajo so na splošno pozdravili ponudniki in zagovorniki storitev kriptovalut, pod pogojem, da ustvarja enotno tržno okolje v Evropi v zvezi z regulativnimi zahtevami in operativnimi postopki.

Povezano: Zakon o kriptovaluti EU MiCA je ‘uravnoteženje’: Paris Blockchain Week 1434

Ključni deli zakonodaje MiCA vključujejo zahteve glede registracije in avtorizacije za izdajatelje kriptovalut, menjalnice in dobavitelje žepov.

Izdajatelji stabilnih kovancev morajo izpolnjevati dokončne varnostne zahteve in zahteve za zmanjšanje možnosti, medtem ko morajo ponudniki skrbništva nad kriptovalutami in izdelki zagotoviti zadostne varnostne in varnostne ukrepe za spopadanje z izvedljivimi napakami v kibernetski varnosti in delovanju.

Zakonodaja dodatno zagotavlja okvir za preprečevanje zlorabe trga, nakupovanja in prodaje na podlagi notranjih informacij ter manipulativnega vedenja v stanovanju s kriptovalutami.

To je zgodba v razvoju , in verjetno bodo dodane nadaljnje datoteke, ker se na trgu takoj spremeni v.

108560

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -