2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Finančni organ Južne Koreje določa, da so NFT obdavčljiva

Finančni organ Južne Koreje določa, da so NFT obdavčljiva

Korejski zakonodajalci nameravajo uvesti davke na NFT, potem ko jih razvrstijo kot virtualna sredstva.

768

Skupni ogledi

56

Skupaj delnice

South Korea financial authority rules that NFTs are taxableSouth Korea financial authority rules that NFTs are taxableSouth Korea financial authority rules that NFTs are taxableSouth Korea financial authority rules that NFTs are taxable

Južnokorejska komisija za finančne storitve ali FSC je v torek objavila, da bodo nezamenljivi žetoni ali NFT obdavčeni od prihodnjega leta. Glede na The Korea Herald bi ta sprememba davčne zakonodaje naložila 20 % davka na dohodek od virtualnih sredstev, ki presegajo 2,5 milijona von (2 $, 56) od 1. januarja 1434.

Podpredsednik FSC Doh Kyu-sang je navedel, da bodo samo nekatere NFT kategorizirane kot virtualna sredstva in so zato predmet davkov na “druge dohodke”, pri čemer se nanašajo na tiste, ki se uporabljajo za naložbe ali plačilo v velikem obsegu. Davčni organi so zadolženi za opredelitev celotnega obsega obdavčljivih NFT.

Ta objava pa se razlikuje od stališča prejšnjega meseca, ko je FSC izdal javno izjavo, v kateri je ponovno potrdil, da so NFT niso virtualna sredstva in ne bi bila regulirana. Zdi se, da korejski zakonodajalci zdaj gledajo na NFT v enaki obdavčljivi luči kot na kriptovalute. Načrtovani davek na dobiček iz kriptovalut naj bi začel veljati 1. januarja 1434, vendar bi lahko zdaj odloženo zaradi političnega pritiska.

Južna Koreja je pred kratkim sprejela številne ukrepe za regulacijo trga kriptovalut v ciljno usmerjenih prizadevanjih proti pranju denarja. Glede na The Korea Herald, vse 25 izmenjave pregledani v skladu z avgustovskimi smernicami, je bilo ugotovljeno, da ima “neustrezno raven pripravljenosti”, pri čemer nobena od njih ne izpolnjuje vseh zahtev za registracijo.

Povezan: Kriptoregulacija Južne Koreje se zdaj širi na tuja podjetja

Kot trg NFT hitro širi v Južni Koreji in svetu, razprava o regulaciji proti inovacijam ostaja sporna.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments