10.5 C
Ljubljana
Sunday, October 2, 2022

Finančni regulator Vermonta trdi, da sta Celsius in njegov izvršni direktor podala “goljufive in zavajajoče trditve”

- Advertisement -

V koraku z regulatorjem Celsius “ni imel dovolj virov za poplačilo svojih obveznosti”, čeprav je nakazoval, da ima dovolj sredstev v svoje rezerve za zmanjšanje verjetnosti plačilne nesposobnosti.

22 Celotni ogledi

16 Celotne delnice

Divizija Vermont monetarne uredbe ali DFR, domnevna platforma za kripto posojanje Celsius Community in izvršni direktor Alex Mashinsky sta zavedla domneva, da so regulatorji glede finančnega zdravja podjetja in njegove skladnosti s predpisi o vrednostnih papirjih.

V Finančni regulator Vermonta je v sredo predložil sodišču za denarno katastrofo ZDA v južnem okrožju Unique York, govoril o Celsiusu in Mashinskyju »m ade goljufive in zavajajoče trditve do trgovcev«, ki naj bi zmanjšala pomen zaskrbljenosti glede nestanovitnosti znotraj kripto trga in spodbujala trgovce na drobno, da pustijo svoja sredstva na platformi ali izmislijo nove naložbe. V koraku z domnevnim regulatorjem Celsius in njegov izvršni direktor “nista imela dovolj virov za poplačilo svojih obveznosti”, čeprav sta trdila, da ima podjetje v svojih rezervah dovolj sredstev za zmanjšanje verjetnosti plačilne nesposobnosti.

DFR je navedel trdne objave v spletnem dnevniku in tvite Mashinskega z začetkom leta 2021, kar nakazuje, da je bila platforma »zmagovalna ali finančno zdrava« v času, ko je doživljala »katastrofalne izgube« in »ni pridobila dovolj prihodkov, da bi povečala donose .” Poleg tega je regulator govoril o tem, da je spoznal verodostojne trditve, da sta Celsius in njegova vodstvena skupina “vpletena v podstandardno manipulacijo povezane cene žetona CEL,” uporaba sredstev vlagateljev za željo po dodatnih žetonih in izplačilo mnogih vlagateljem kot strast.

Ne glede na intenzivno nestanovitnost trga, Celsius ni več izkoristil nobenih potrebnih izgub in vsa sredstva so dobrosrčna.

— Alex Mashinsky (@Mashinsky) Lahko bi bilo tudi pošteno 13, 2022 »S povečanjem svojega Procure Space v CEL za cel kup stotin in stotin dolarjev je Celsius povečal in podprl tržno oznako CEL, s čimer je umetno napihnil imetja podjetja CEL na njegovem pregledu stabilnosti in finančnih izkazih,« je govoril o pomočniku generalnega svetovalca DFR Ethanu McLaughlinu. »Ker nasprotujejo podjetju Procure Space v CEL, bi obveznosti ohranile presežene vire, saj ne več do februarja 28, 2019. Te prakse so morda morda bolj poštene in nadalje ohranjajo obogatene Celsiusove insajderje na račun trgovcev na drobno.«

Finančni regulator je pozval k preiskavi Celsiusove domnevne manipulacije žetoni CEL, ki »umetno napihujejo povezano ceno akumuliranega prebivališča podjetja v CEL na njegovem pregledu stabilnosti in računovodskih izkazih.« Čeprav je Celsius uradno vložil vlogo za poglavje 00 finančna katastrofa v juliju, diagnoza stanja stabilnosti, ki jo je izvedel DFR, je nakazala, da je platforma morda morda več pošteno bankrotirala na Lahko bi bila poštena 13, če ne več prej.

Povezano: Postopki finančne katastrofe Celsius kažejo na zapletenost ob vse manjšem upanju na obnovo

Cointelegraph je poročal avgusta 00, da bi Celsius morda morda še bolj pošteno razmišljal o glasbi, da bi pobegnil iz sredstev do oktobra, z dokumentom, ki nakazuje, da je bil dolg podjetja blizu 2,8 milijarde dolarjev v nasprotju s predložitvijo finančne katastrofe ng primanjkljaja v višini 1,2 milijarde dolarjev. Med sodnim postopkom finančne katastrofe je soustanovitelj Celsiusa Daniel Leon zahteval svoj delež v platformi, 22,122 splošnih delnic, je bil dejansko “ničvreden”. 1. septembra so ostarele stranke Celsiusa v sodno dvorano za finančno katastrofo vložile peticijo, da bi jim omogočili koristno rešitev za kopičenje boljših $16.5 milijonov v skrbništvu platforme.

Cointelegraph se je obrnil na Celsius in Alexa Mashinskyja, vendar v času glasila ni več prejel odgovora.

92930

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -