19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga FinCEN navaja kriptovalute kot glavne prednostne naloge na področju pranja denarja in...

FinCEN navaja kriptovalute kot glavne prednostne naloge na področju pranja denarja in financiranja terorizma

FinCEN bo kmalu izdal predpise o tem, kako naj finančne institucije svoje prednostne naloge glede kripto vidikov vključijo v svoje programe AML.

852 Skupaj ogledov

8 Skupaj delnice

FinCEN lists cryptocurrencies as top AML and CFT priorities

Ameriška mreža za izvrševanje finančnih kaznivih dejanj bo še naprej pozorno spremljala kriptovalutno industrijo kot eno svojih glavnih prednostnih nalog v boju proti kaznivim dejanjem, kot je pranje denarja.

FinCEN je v četrtek uradno sporočil, da “virtualna valutni premisleki “ali operacije, ki vključujejo kriptovalute, kot je Bitcoin (BTC), bodo med glavnimi nacionalnimi prednostnimi nalogami za boj proti financiranju terorizma in zagotavljanje ustreznih politik boja proti pranju denarja.

Vzpostavitev teh prednostnih nalog naj bi vsem zajetim institucijam pomagala pri izpolnjevanju njihovih obveznosti “v skladu z zakoni in drugimi predpisi, je dejal regulator. FinCEN je pojasnil, da bo kmalu izdal predpise, ki bodo določali, kako naj finančne institucije te prednostne naloge vključijo v svoje programe za boj proti pranju denarja.

“FinCEN priznava, da ne bo vsaka prednostna naloga pomembna za vsako pokrito institucijo , vendar bi morala vsaka zajeta institucija na datum začetka veljavnosti prihodnjih predpisov, ki bodo razglašeni v zvezi s temi prednostnimi nalogami, pregledati in po potrebi vključiti vsako prednostno nalogo, ki temelji na širšem programu za boj proti pranju denarja, ki temelji na tveganju, “je opozoril organ.

Glede na kriptovalute kot „zamenljive virtualne valute“ ali CVC, je FinCEN poudaril, da so taka sredstva postala „valuta preferenciala pri številnih spletnih nedovoljenih dejavnostih“. Nato je organ podrobno opisal široko paleto CVC, ki jih uporabljajo kazenski akterji, z utemeljitvijo, da je to “najprimernejša oblika plačila” za nakup nedovoljenega blaga, kot je orodje za odkup programske opreme, ali celo za pospeševanje dejavnosti, kot so “ambicije glede jedrskega orožja.” “Na primer, kibernetski akterji, povezani s Severno Korejo, so verjetno od ukradli CVC-je v vrednosti sto milijonov dolarjev s kibernetskimi operacijami proti ponudnikom storitev CVC, opral ukradeno vrednost CVC prek drugih ponudnikov storitev CVC in denarnic CVC ter z izkupičkom pomagal financirati orožje za množično uničevanje in programe balističnih raket, ” FinCEN je napisal.

Povezano: Nekdanja medenina Chainalysis je zdaj vršilec dolžnosti direktorja FinCEN

Novica je v skladu z nedavnimi pripombami Briana Nelsona, podtajta zakladnice terorizma in finančne inteligence. Na zaslišanju v senatu konec junija je Nelson napovedal, da se bo zavzel za izvajanje zakona o preprečevanju pranja denarja iz 2020, vključno z nekaterimi „novimi predpisi o kriptovalutah.“

Vse večja pozornost FinCEN-a do kriptoindustrije prihaja nekaj mesecev po tem, ko je predsednik Joe Biden zamrznil pravilo, ki ga podpira FinCEN za spremljanje kripto valut. na denarnicah, ki jih gostijo sami, kot ena prvih predsedniških akcij na položaju. Oblast je predlog predstavila pozno 2020 pod vodstvom nekdanjega ministra za finance ZDA Mnuchina, ki je načrtoval, da bodo vse banke zahtevale in denarna podjetja, da predložijo poročila in preverijo identiteto strank, vključenih v transakcije s kripto denarnico.

Prejšnji članekBalancer nameni 10 milijonov dolarjev za skoraj nične provizije za trgovanja, združljiva z Ethereumom
Naslednji članek3 razlogi, zakaj se analitiki obračajo na Curve Finance (CRV)

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments