19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice FINRA naroči Robinhoodu, naj plača 70 milijonov ameriških dolarjev, delno zaradi "velike...

FINRA naroči Robinhoodu, naj plača 70 milijonov ameriških dolarjev, delno zaradi “velike škode”, ki jo je povzročila platforma

Regulatorji so trdili, da mora aplikacija za trgovanje uporabnikom, kot je 2018, povrniti denar. – letnik, ki je storil samomor, potem ko se je na njegovem računu pojavilo napačno negativno stanje.

800 Skupaj ogledov

8 Skupaj delnice

FINRA orders Robinhood to pay $70M due in part to 'significant harm' platform caused users

Ameriški regulatorni organ za finančno industrijo kaznuje Robinhood v višini približno $ 70 milijonov na podlagi rezultatov preiskave aplikacije za trgovanje z delnicami in kriptovalutami.

V sredovem sporočilu Regulativni organ finančne industrije ali FINRA , je dejal, da je Robinhoodju naložil plačilo $ 57 milijon glob regulatornemu organu, pa tudi približno $ 12 .6 milijonov restitucija določenim strankam. FINRA je trdila, da je platforma za trgovanje povzročila “široko in znatno škodo” na tisoče uporabnikov in je že septembra septembra pokazala “sistemske nadzorniške napake” 2016.

„Globa, naložena v tej zadevi, najvišja doslej, ki jo je doslej plačala FINRA, odraža obseg in resnost kršitev Robinhooda, vključno z ugotovitvijo FINRE, da je Robinhood milijonom svojih strank posredoval napačne in zavajajoče informacije, «je povedala vodja oddelka za izvrševanje FINRE Jessica Hopper.

Lažne informacije, na katere se je sklicevala FINRA, vključujejo navedbe, da je Robinhood napačno prikazoval trgovanje z maržo, denarna sredstva uporabnikov na računih aplikacij, tveganje izgube pri transakcijah z opcijami, koliko kupne moči imajo uporabniki informacije o klicih za marže. Po navedbah regulativnega organa “Robinhood obtožb ni priznal ali zanikal, vendar je privolil v vnos ugotovitev FINRE.”

Regulatorji so navedli, da je podjetje odgovorno za plačilo 7 milijonov dolarjev povračilo strankam, ki so poročale o nenatančnem negativnem denarnem stanju na svojih računih. Telo se je sklicevalo na Alexandra Kearnsa, 20 – letna uporabnica Robinhood, ki je junija naredila samomor 2020 po napačnem negativnem saldu več kot $ 91, 000 se je pojavil v njegovem računu. Poleg tega je FINRA naložila trgovalni platformi, da mora uporabnikom, ki so jih prizadeli Robinhoodovi izpadi med [], plačati več kot 5 milijonov USD. in 2020, češ da so številni uporabniki izgubili do deset tisoč dolarjev v trgovanja, ki jih platforma ni mogla izvesti med znatno nestanovitnostjo trga.

Povezano: Kripto prijazna aplikacija za trgovanje Robinhood se sooča s tožbo regulatorjev za vrednostne papirje

Kazni, plačane podjetju FINRA, se zdijo neposredno odvisne od politik podjetja Robinhood in očitnega pomanjkanja jasne slike tržnih podatkov za stranke. Regulatorni organ je dejal med januarjem 2016 in decembrom 2020 trgovalna platforma ni prijavila na tisoče pritožb uporabnikov FINRI po vseh zgoraj omenjenih težavah. Poleg tega se je Robinhoodov postopek za odobritev strank za trgovanje z opcijami oprl na algoritme in ne na „glavno podjetje“. FINRA je dejala, da je ta metoda privedla do odobritve tisočev uporabnikov, ki niso izpolnjevali meril upravičenosti podjetja ali katerih računi bi morali biti drugače označeni.

Rezultati preiskave FINRA pridejo, saj Robinhood načrtuje napredovanje s prvo javno ponudbo ali IPO. Vendar pa je podjetje trenutno pod drobnogledom ameriške komisije za vrednostne papirje in borze, kar naj bi povzročilo zamudo pri objavi družbe. Robinhood je prvotno nameraval svoj IPO začeti ta mesec, vendar je ponudbo domnevno preložil na julij.

Prejšnji članekInvesticijska aplikacija Betterment, ki preučuje dolgoročno ponudbo kripto, pravi izvršni direktor
Naslednji članekAnaliza cen 6/30: BTC, ETH, BNB, ADA, DOGE, XRP, DOT, UNI, BCH, LTC

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments