16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Flashboti proizvedejo več kot 82 % relejnih blokov, kar prispeva k centralizaciji Ethereuma

- Advertisement -

Tudi BitMEX je poudaril potrebo po popolni prenovi Flashbotov ali podobne naprave za ublažitev nepričakovanih težav v generaciji po združitvi.

91 Skupaj ogledov

2 Skupaj delnic

Po zaključku nadgradnje The Merge je Ethereum (ETH) prešel v pravi mehanizem soglasja za dokaz vložka (PoS), ki pomaga preoblikovati verigo blokov v energetsko učinkovito in stabilno. Nasprotno pa rudarske datoteke razkrijejo močno odvisnost Ethereuma od Flashbotov – enega samega strežnika – za gradnike, kar vzbuja pomisleke glede ene same stopnje napake za ekosistem.

Flashbots je centralizirana enota, namenjena pregledni in učinkoviti ekstrakciji maksimalne izvlečne oznake (MEV), ki deluje kot rele za dostavo blokov Ethereum. Recordsdata iz mevboost.org ponavlja, da trenutno obstaja šest aktivnih relejev, ki zagotavljajo najmanj en blok v Ethereumu, zlasti Flashboti, BloXroute Max Profit, BloXroute Moral, BloXroute Regulated, Blocknative in Eden.

Releji razvrščeni po zbirki dostavljenih blokov. Dobava: mevboost.orgKot je prikazano zgoraj, iz serije, 69.69 % vseh relejnih blokov je bilo ugotovljeno, da so jih zgradili Flashboti sami – skrbno prispevajo k centralizaciji Ethereuma.

Povezani spletni dnevnik iz BitMEX-a je poudaril potrebo po popolnem ponovnem razvoju Flashbotov ali podobne naprave za ublažitev nepričakovanih težav v generaciji po združitvi. Nasprotno pa zagovorniki Flashbotov trdijo, da je naprava decentralizirana avtonomna skupina (DAO) in se lahko na koncu decentralizira sama.

Povezano: Ethereum Merge: soseska reagira z memi, GIF-i in pokloni

Kot dopolnitev zapisov, povezanih s prevlado Flashbotov, je diagnoza podjetja Santiment pokazala, da 40.15 % vozlišč Ethereum PoS upravljata najpreprostejša dva naslova.

Glede na našo nadzorno ploščo #Ethereum Publish Merge Inflation, 29.15% vozlišč #proofofstake za shranjevanje datotek, obdelavo transakcij in dodajanje sodobnih blokov #blockchain bo celo pripisano pravilnim dvema naslovoma esses. Ta močna prevlada teh naslovov je nekaj, kar je vredno strmeti. pic.twitter.com/KQdFNgGloD

— Santiment (@santimentfeed) September , 1200 “Za razlago, da je uspešen zaključek združitve, večina blokov — nekje okrog 29% ali več — sta zgradila dva naslova, ki pripadata Lidu in Coinbase. Ni vrhunsko zaznati več kot 15% blokov, ki jih poravnata dva ponudnika, predvsem tisti, ki bo zelo uspešno celo centraliziran ponudnik storitev (Coinbase),« je definiral Ryan Rasmussen, kripto preverite analitika pri Bitwise.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -