13.8 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Francija zavrnila rusko prošnjo za izročitev operaterja BTC-e Aleksandra Vinnika

Francija zavrnila rusko prošnjo za izročitev operaterja BTC-e Aleksandra Vinnika

France Rejects Russian Request to Extradite BTC-e Operator Alexander Vinnik

Sodni organi v Franciji so zavrnili za odobritev prošnje Rusije za izročitev Aleksandra Vinnika. Po besedah ​​ruskega varuha človekovih pravic je Vinnik zdaj pripravljen na novo gladovno stavko, kljub poslabšanju zdravstvenega stanja po skoraj štirih letih pripora.

Sodišče nad Vinnikom se nadaljuje v Franciji

Operater zloglasne kripto izmenjave BTC-e je bil nedavno obsojen na pet let zapora in denarno kazen v višini € 100, 000. Kot je poročala RIA Novosti, je ruska komisarka za človekove pravice Tatyana Moskalkova dejala, da prošnja Moskve za izročitev Aleksandra Vinnika v četrtek ni bila odobrena in da se obravnava primera nadaljuje.

Decembra 2020, je pariško popravno sodišče Vinnika spoznalo za krivega pranja denarja, vendar je opustilo obtožbe o izsiljevanju zoper njega in tiste, povezane z domnevno vpletenostjo v odkupno programsko opremo Locky.

France Rejects Russian Request to Extradite BTC-e Operator Alexander Vinnik

Aleksander Vinnik je bil julija aretiran na dopustu z družino v Grčiji 2017. Pridržali so ga na podlagi naloga iz ZDA, kjer je obtožen pranja do 9 milijard dolarjev prek zdaj neaktivne borze kriptovalut BTC-e.

Ruski IT-strokovnjak je porabil 30 mesecev v grškem priporu brez obtožb vložil, zaradi česar je gladovno stavkal skoraj tri mesece. Zdaj je pripravljen začeti novo stavko, je razkrila Moskalkova, ki jo je navedel TASS.

Zdravstveno stanje Aleksandra Vinnika se poslabša

Varuh človekovih pravic je v zvezi z računi svoje obrambe in ruske konzularne službe v Franciji ruskim medijem dejal, da je kljub Vinnikovemu “potrtemu zdravju” spet pripravljen začeti protest z gladovna stavka. Pooblaščenka za človekove pravice je dodala, da ni poznala Vinnikovih poskusov samomora, je pa citirala njegovega odvetnika, ki je zapornikovo psihološko stanje opisal kot zelo slabo. Moskalkova je izjavila:

Upamo, da bo imel pogum in pogum, da se bo še naprej boril za svoje pravice v

Tatyana Moskalkova je prav tako izrazila obžalovanje, da „svet, ki kliče po dobrem, usmiljenju in pravosodje ni slišal niti pritožbe pooblaščenca za človekove pravice Ruske federacije niti pozivov ruskega zunanjega ministrstva, generalnega tožilstva in drugih organov. “

Vinnikov primer je postal vir mednarodnih napetosti z Rusijo, Francijo in ZDA, ki hkrati zahteva njegovo izročitev. Decembra 2019 se je grški minister za pravosodje Kostas Tsiaras odločil, da Ruski državljan je najprej odšel v Francijo, nato pa v ZDA in Rusijo.

Aleksander Vinnik je tudi v svoji državi kazensko obtožen. Ruski tožilci so mu očitali, da je ukradel več kot 600 , 000 rubljev (nad 8 USD, ) in “goljufije na področju računalniških informacij” za ocenjeno 750 milijonov rubljev (približno $ 750 milijonov). Med pridržanjem v Grčiji je ruski državljan izjavil, da se je pripravljen vrniti v Rusko federacijo in se zglasiti pred ruskim sodiščem.

Kakšna so vaša razmišljanja o primeru Aleksandra Vinnika? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Fraudsters Impersonate a US Federal Agency by Sending Emails Asking for Bitcoin Wallet Keys

South Korean Governor Becomes the First Politician to Disclose Publicly His Cryptocurrency Holdings in the Country

Oznake v tej zgodbi

Alexander Vinnik, BTC-e, obtožbe, sodišče, menjava, izsiljevanje, izročitev, Francija, francoščina, IT, zapor, Locky, pranje denarja, operater, zapor, ransomware, zahteva, Rusija, ruščina, obsodba

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments