2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Market novice Francosko fintech startup Lydia zbere 100 milijonov dolarjev v krogu financiranja serije...

Francosko fintech startup Lydia zbere 100 milijonov dolarjev v krogu financiranja serije C

Krog financiranja serije C sta vodila obstoječa vlagatelja Tencent in Accel.

356

Skupni ogledi

10

Skupni deleži

French fintech startup Lydia raises $100 million in Series C funding roundFrench fintech startup Lydia raises $100 million in Series C funding round

Francosko kripto-prijazno fintech startup Lydia je zbrala 86 milijonov dolarjev v krogu financiranja serije C glede na poročilo v TechCrunchu.

Zadnje povečanje kapitala naj bi Lidiji pomagalo pridobiti status samoroga z vrednostjo več kot 1 milijardo dolarjev.

$86-milijonski zbiranje sredstev prihaja skoraj leto dni po krogu financiranja serije B v višini $56 milijonov decembra 2020.

Krog sta vodila investitorja Tencent in Accel, sodelovala pa sta Dragoneer in Echo Street. Fintech startup želi uporabiti svež kapital za širitev svojega odtisa v Evropi. Podjetje upa, da se bo vključilo milijonov Evropejcev 2020.

Lydia ni takoj odgovoril na zahtevo Cointelegrapha za komentar.

Aplikacija se je začela kot mobilna plačilna aplikacija peer-to-peer, kasneje pa se je razširila na vračilo denarja in osebna posojila. Startup je pred kratkim uvedel svoje storitve trgovanja z delnicami in kriptovalutami v sodelovanju z avstralsko borzo kriptovalut Bitpanda. Aplikacija fintech je po funkcionalnosti podobna aplikaciji Cash App ali Venmo in se trenutno ponaša s 5,5 milijona uporabnikov.

Povezano: PayPal ponuja kripto plačila za trgovce, omejeno trgovanje na Venmo.

Zaradi priljubljenosti kripto plačil v zadnjih letih so fintech in mobilne aplikacije za trgovanje postale največje zmagovalke. Več velikanov mobilnih plačil in fintech trgovalnih aplikacij, kot so PayPal, Robinhood in Venmo, je odprlo vrata za plačila s kriptovalutami za milijone uporabnikov in trgovcev.

Mainstream mobilna plačilna storitev ponudniki so se že pridružili kripto ligi, zdaj pa celo lokalni plačilni procesorji želijo računati na priljubljenost kriptovalut. Indijski procesor mobilnih plačil Paytm je pred kratkim izrazil zanimanje za plačila s kriptovalutami po jasnosti predpisov vlade.

French fintech startup Lydia raises $100 million in Series C funding round

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments