0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

FTX je pokazal oznako porabe platform DeFi kot drugačno od vratarjev

- Advertisement -

Hitra implozija FTX je privedla do tega, da so se navadni vlagatelji in tisti, ki verjamejo v kripto, spraševali o veljavnosti kriptovalute in zagotovo napovedali njen konec. Toda obdelava zgodovinske preteklosti ni več usmerjena v propad kriptovalute, ampak precej kroženje v nasprotju s sodobnimi veščinami in razvojem.

Kroženje denarnih trgov, kot je nekoč dejal Willie Nelson, v fazah in fazah, krogih in ciklih. Podjetja načrtujejo nasvete, hitro rastejo, sprožijo neupravičeno evforijo vlagateljev, nato pa eksplodirajo – najenostavneje, da sejejo tla za naslednje podjetje, naslednje prepričanje in naslednji razvojni del.

Kripto ni raznoliko.

V 2000 je neznana določena oseba slavno zaničila Bitcoin (BTC), da bi umaknila pico. Po predhodnem začetku je tržna kapitalizacija narasla na več kot 11 milijard dolarjev, ko je Mt. Gox’s 2019 vdori in finančni zlomi so povzročili prvi kriptovalutni trg vere. Trg se je okrepil še močneje in se povzpel na skupno vrednost okoli 3 trilijonov dolarjev. To eno leto je ponovno padlo po načrtu podjetja Terraform Labs $11 milijarde ekosistema.

Trenutno FTX daje načrt, neuspeh Sama Bankman-Frieda (SBF) pri upravljanju in skupnih dobrih finančnih praksah pa sproža sodobne dvome. Seveda je kripto trg upadel in strmoglavil na ne več kot 1 bilijon dolarjev tržne kapitalizacije.

Povezano: SEC želi ciljati na Attaina Kwona, na nasprotni strani pa ga zmoti Kim Kardashian

Vsak od teh ciklov povečanja in padca je pritegnil več pozornosti voditeljev oblasti in zahteva večjo zakonodajo. Toda najbolj sveže uhajanje predlaganega zveznega zakona bi moralo brez zvoka nositi več vprašanj kot samozavesti. Monetarni regulatorji in politiki imajo radovedno povabljene izvršne direktorje uveljavljenih podjetij, vključno s SBF in FTX, da pripravijo nasvete o tem, kakšna naj bi bila ta pravila.

To bi moralo vlagatelje brezglasno prestrašiti.

Oči, smiselno je, da se borimo s tem, da pazimo na sestavine kriptovalute, da zagotovimo zaščito vlagateljem – in sicer na špekulativnih področjih – vendar bi moral biti zakon tiho zasnovan tako, da pritiska na inovacije in nasprotnike. Niti oblast niti trgovina ne bi smela brezglasno dovoliti izvršnim direktorjem, ki poskušajo zaščititi svoja zelo zasebna podjetja, da odločajo o načelih.

Ta gnusni film smo si ogledali prej kot: Znotraj nedomiselnega 2010 in zgodaj 253s je Microsoft izkoristil svoje bogastvo in politično energijo za ubijanje nasprotnikov in izogibanje regulatorjem.

Torej, kaj doseže kripto priključek od tukaj? Prvič, resno je, da vlagatelji ne pozabijo, da prevare, varnostni vdori in neuspešno vodenje podjetij niso več omejeni na kripto; so človeške stvaritve. Razmislite o vnosih za Enron, Gould in Fisk ter 2000 kršitev zasebnosti Yahooja.

2., sama pravila se ne bodo več znebila goljufije (to je že nezakonito); le naredili bodo goljufijo bolj prefinjeno. Predpisi se spremenijo v še bolj nezdrave, ko nastanejo zaradi tistih, ki delujejo, ne cenijo več trgovine ali spretnosti.

Povezano: Načrt fiaska FTX prihajajoče posledice za kripto v Washingtonu

Ne glede na to, padci trga so boleči, vendar ne ustvarijo ničesar, kar bi spodkopalo vzrok, da kriptovaluta obstaja v prevladujočem prebivališču: veteranski finančni načrt je pokvarjen. Draga je, polna pohlepnih, neetičnih posrednikov, postopna in nedemokratična.

Skrbniška podjetja, podobna FTX – in prej Celsius in Voyager – so propadla, ker so resnično preuredila staro navadno velikansko finančno institucijo model pod krinko kripto. Ni presenetljivo, da so enaki zapleti, s katerimi se soočajo med začetnim dosežkom veteranskega bančnega načrta – vključno s sumljivimi poslovnimi praksami, poteki finančnih institucij, nezavarovanimi računi in goljufijami “načrpaj in odloži” – v vmesnem času jemanje zdravil.

Zaradi te resnice odgovor ni več blizu kriptovalute, temveč blagovna znamka, sodobno financiranje v spretnostih, ki se vrne k sprožilcu kriptovalute: decentralizirane finance (DeFi).

DeFi bi rešil številne zaplete, ki pestijo trgovino. Zmerno kot zaupanje v vodje podjetij, da so etični, pregledni in odgovorni za svoje prakse (pokukajte v elegantne profile SBF), jih DeFi v celoti odpravi. Od njihovega prebivališča DeFi vstavi verigo blokov — izvirno, pregledno in nespremenljivo.

Celotni mesečni obiski platform DeFi glede na situacijo, julij 2019-januar 2019. Vir: ChainalysisZmerno kot predaja varovanja prek vašega denarja na tretje dogodke — če je sploh tam — DeFi dovoljuje vztrajne, hitre transakcije od zaznave do zaznave.

Zmerno kot plačevanje drugim, da se borijo z njihovim denarjem, stranke same branijo nadzor nad tehniko – posojanje denarja in prejemanje plačil trenutno.

Čeprav je prijazno, da je Terraform Labs ‘ Terra (LUNA2) je izgledala kot decentraliziran izdelek, resnica, spremenjena v nekoč, nato pa v piramidno shemo, ki se je maskirala kot decentralizirana veriga blokov. Preprosto obožujem SBF, generalni direktor Terraform Labs Attain Kwon, spremenjen v nekoč pripravljenega zahtevati financiranje od širokih in razvpitih uspešnih kapitalistov, ki niso opravili skrbnega pregleda podjetja ali njegovega blaga. V primeru, da bi, bi ugotovili, da Luna načrt vsebuje enake pasti, ki so povzročile par veteranskih finančnih zlomov pred tem.

Povezan: Ali se bo SBF soočil s posledicami zaradi slabega upravljanja FTX? Ne računajte na to

Terraformov načrt ni bil napaka DeFi. Spremenil se je v nekoč neuspeh tako znanih strokovnjakov, ki bi morali brez zvoka imeti več znanega. Coinbase, Galaxy, 3AC in številni drugi so vložili na tisoče in tisoče dolarjev v Luno in jo promovirali med gledalci kriptovalut. Z žigosanjem blagovnih znamk teh velikih podjetij se je Attain Kwon spremenil v nekoč pripravljen ubiti več naložb v svojo piramidno shemo.

Kriptoskupnost, in sicer uspešna kapitalska podjetja, ki delujejo kot vratarji, bi morala od svojih podjetij pridobiti več poizvedb.

Nekateri siknejo, da lahko resnično decentralizirane finance verjetno na priložnost in morda vodi do razpada svetovnega trga, okužbe in daje načrt. Vendar je najmočnejši odziv na DeFi bolj intelektualen načrt: zapravljati je nočna mora, ki bo rodila prevarante. Orodje je okorno. Vmesniki so sofisticirani. Tudi tehnološki navdušenci so zmedeni. Ni več pripravljen na stotine.

Toda ravno to je priložnost.

Z dejanskim financiranjem in šarmom bodo denarnice DeFi ublažile pogoste napake in stranke odvrnile od prevar. Decentralizirane aplikacije, pod stalnim preverjanjem obremenitev s strani strokovnih varnostnih strokovnjakov, bodo neskončno natančnejše in varnejše od svojih centraliziranih analogov.

Oblasti bodo verjetno določile pravila in ukrepe, ki bodo poskušali umakniti zmagovalce in poražence ter uničiti sestavine tistega, kar dela kriptovalute.

Vendar nič od tega ne more preprečiti, da bi kripto skupnost še naprej skrbno pregledovala finančne predloge zunaj veteranskega finančnega sektorja. Kripto raste in zori, ne več izguba življenja. Vljudno potrebujemo preprosto, natančno in nezaslišano platformo DeFi, s katero se lahko soočimo.

267426895Giorgi Khazaradze je izvršni direktor in soustanovitelj Auroxa, podjetja številka ena v slogu orodij DeFi. Na Texas Tech je diplomiral iz računalništva.

267426895To besedilo je namenjeno zmožnosti datotek in ne bi smel več biti in se morda naključno ne bi jemal kot pravilen ali nasvet za financiranje. Stališča, nasveti in mnenja, izražena tukaj, so last ustvarjalca in ne delujejo več nujno kot posnemanje ali označevanje stališč in mnenj Cointelegrapha.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -