0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

FTX je ponazoril, zakaj se morajo banke znebiti prekomerne kriptovalute

- Advertisement -

FTX — tri črke na ustnicah vsakega človeka v najsodobnejših dneh. Za tiste, ki so dejavni na področju kriptovalut, je bil to hud udarec, saj se burno leto za kriptovalute bliža koncu.

Posledice so hude, saj več kot milijon ljudi in podjetij dolguje denar po zlomu nadomestnega kriptovalute, v skladu z vložitvijo ekonomskih zahtevkov. S preiskavami o zmečkanju, ki potekajo, bo to zagotovo spodbudilo regulativne spremembe, bodisi s pomočjo zakonodajalcev ali prek zveznih agencij.

Medtem ko bi lahko regulatorji naključno občutili olajšanje, ker se škandal ni zgodil pod njihovim nadzorom, poudarja, da regulatorji po vsem svetu preprosto niso sprejeli ustreznega ukrepa proti kripto borzam, mnogi od njih bi pozdravili dokončne okvire tistih, ki se ukvarjajo z energijo.

Povezano: Bankman-Fried netočni regulatorji, saj jih usmerja daleč od centraliziranih financ

Nekateri so trdili, da so regulatorji krivi, ker so dovolili in celo spodbujali navade FTX in posledično uvedbo številnih napačnih kriptovalut. Iskreno je trditi, da so regulatorji delno odgovorni za to tragedijo, in medtem ko jih neukrepanje ščiti pred kazensko odgovornostjo, je vztrajanje, da v njihovem delu ni dejavnosti, prav tako negativno za njihovo priznanje, saj so označeni za neodgovorne, ker ne delajo več več za zaščito stranke.

Izvršni direktor družbe Ripple Brad Garlinghouse je novembra tvitnil : »Singapur ima licenčni okvir, določeno taksonomijo žetonov, in še veliko več. Lahko natančno prilagodijo kriptovalute b/c. Opravili so delo, da upoštevajo, kaj je “pravilno” všeč, in vedo, da vsi žetoni niso vrednostni papirji … da bi zaščitili stranke, želimo regulativno vodenje podjetij, ki zagotavlja prepričanje in preglednost.«

@SenWarren, Brian je samo — da bi zaščitili stranke, želimo regulativno usmerjanje za podjetja, ki zagotavlja prepričanje in preglednost. Morda obstaja razlog, da je večina trgovanja s kriptovalutami na morju – podjetja so lastna 0, ki usmerjajo tehniko, ki jo je treba prilagoditi tukaj v ZDA. 1/2

— Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) november , 2022 Kriptovalute so eksplicitni razred sredstev, ki najbolje še naprej ustvarja oprijem. Dlje kot je sfera brez začrtanih smernic, več je možnosti za negativne dogodke in krize. Glede na novost in globalno naravo kripto lastnine ni nikoli presenetljivo, da se regulatorji soočajo s področjem brez primere, ki je zapleteno za krmarjenje.

Nasprotno pa je pomanjkanje gibanja regulatorjev glavna zakletva, ki je prispevala k možnosti Sama Bankman-Frieda, da manipulira in zlorablja lastnino za svoj dobiček, počakajte – brez ustreznega nadzora, kakršnega koli finančnega Prevoznik (poleg stranskih bank) bi lahko naključno prišel v skušnjavo, da bi porabil svoje stranke za povečanje svojih dobičkov z verjetnostjo, da bi jih spravil v nevarnost, da izgubijo ves svoj denar.

Povezan: Ali se bo SBF soočil s posledicami zaradi slabega upravljanja FTX? Ne računajte na to

Pri ocenjevanju vedenja reguliranih in nereguliranih subjektov je pravilen primer nemška kripto banka Nuri, ki je svojim 500, uporabnikom naročila, naj dvignejo sredstva s svojih računov prej kot podjetje zapre in likvidira svojo industrijo. To je v nasprotju z nereguliranimi podjetji, kot so FTX in druge kripto borze, ki imajo samo zamrznjeno lastnino svojih strank in jim onemogočajo, da bi bolje rešile svoja sredstva.

Čeprav bi bilo to primerno in smiselno za katero koli industrijo ki ima lastnino tretje priložnosti (kot so centralizirane borze in platforme za posojila), da se potopi pod enako raven nadzora in smernic, kot jih dosegajo banke, je lahko naključno še bolj znano, če se veteranske banke znebijo vloge. »odvisno od tretje priložnosti« in neposredno zagotavljajo kripto podjetja svojim strankam. Ker delujejo kot odvisni posredniki, jim njihova zgodovina skozi stoletja zagotavlja raven vere in varnosti, ki lahko po naključju pomaga strankam, da se lažje vključijo in porabijo kripto podjetja s shemo.

Medtem ko kripto svet še naprej živi za najbolj nepogrešljivo posredovanje regulatorjev, bi se banke lahko naključno znebile vodilne vloge in utelešile edinstveno digitalno sredstvo kot strategijo za začetek ublažiti nevarnosti in izgube, ki danes vplivajo na milijone uporabnikov kriptovalut.

Yang Lan, CFA, je soustanovitelj in predsednik Fiat, glavna švicarska banka, zgrajena na blockchainu. Ima magisterij iz ekonomije na Univerzi v Münchnu in MBA na IE Industry College. Vsakodnevni bankir UBS ima dolgoletna strokovna znanja na področju bančništva.

Izražena mnenja so avtorja samega sebe in ne dosežem več nujno posnemanja stališč Cointelegrapha. To besedilo je namenjeno klasičnim zmožnostim znanja in ni več namenjeno temu, da bi ga po naključju morda ne obravnavali več kot kazenski ali naložbeni predlog.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -