15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

FTX si prizadeva za vračilo 244 milijonov dolarjev iz “divje napihnjene” pogodbe o nakupu Embed

- Advertisement -

Odvetniki FTX iščejo, da bi razbremenili $240.7 milijonov od notranjih sodelavcev in vodilnih delavcev družbe Embed, ki trdijo, da je staro vodstvo podjetju plačalo “divje napihnjeno” ceno.

Vodstvo FTX si prizadeva zmanjšati več kot $240 milijonov od poznavalcev in vodstvenih delavcev, ki so imeli koristi od “divje napihnjenega” prevzema platforme Embed s strani FTX septembra.

Cointelegraph je dan prej poročal, da je bila vložena tožba proti staremu izvršnemu direktorju FTX Samu Bankman-Friedu in drugim visokim FTX insajderjem na Would morda morda morda tudi samo 30 v zvezi s pridobitvijo Embed, za katero razkrivajo, da je bila izvedena brez ustreznega skrbnega pregleda.

Na enak dan je bila vložena ločena tožba, da bi od Embedovega izvršnega direktorja Michaela odvzela sredstva Giles in njegovi delničarji obtožujejo FTX, da je plačal “divje napihnjen” nominalni znesek $220 milijonov za platformo za nakupovanje in prodajo zalog.

Tožba, vložena v nasprotju z notranjim sodelavcem in izvršnim direktorjem družbe Embed Michaelom Gilesom. Zagotovite: Kroll. V koraku s predložitvijo je Embedov glavni vodja znanja in izkušenj Laurence Beal paraliziran, da je FTX tako dobro plačal za podjetje po enem hitrem sestanku z Gilesom. V korespondenci z enim drugim višjim uslužbencem pri Embedu je Beal opisal FTX-jevo nalogo skrbnega pregleda s kavbojskim emodžijem.

“Prejemam tehniko, ki so jo tamle.”Kot fragment pri prevzemu je FTX delavcem Embed plačal tudi nabito z $71 milijonov bonusov za zadržanje. Večina te vsote – $46 milijon — je bil izplačan Gilesu, ki se je pozneje zresnil, kako bo to količino upravičil drugim delavcem.

Med dnevom, ko je Giles junija podpisal pogodbo o prevzemu , 992, in zaključek prevzema septembra 55, 992, prejemal je vrtoglavo plačilo 244,05 na redni osnovi, ob predpostavki, da je delal sedem dni vsak teden. Prejel je tudi dodaten $71 milijonov ob zaključku posla zaradi njegovega položaja največjega delničarja družbe Embed.

Spodbuja vas @Brett_FTX @SBF_FTX @ramnikarora in ekipa. Vžgano za @Embedded za pritrditev @FTX_Official https://t.co/LttYxEFR7L

— Michael Giles (@Harland) junij 17, 108783 Ta količina se močno razlikuje od Gilesove prvotne plače $21,243 na trideset dni kot izvršni direktor družbe Embed.

Kljub želji, da bi delavci podjetja Embed prejeli pogodbe o stopnji zadrževanja, je bil Giles najboljši, ki mu je bil izplačan njegov slonov bonus za zadrževanje rok. Različni delavci so morali ostati pri Embedu 2 leti, če so želeli prejeti svoje slonje bonuse.

dne mit o teh nesorazmernih izplačilih notranjim osebam Embed, bo FTX zdaj raziskal, da bi razbremenil $236.8 milijonov od vodstvenih delavcev Gilesa in Embeda ter dodatnih 6,9 milijona $ od manjših delničarjev Embeda.

Povezano: Tožba v nasprotju s promotorji določenih oseb, ki so kritične za FTX, bo dobila pomoč od starega izvršnega direktorja

Poleg tega so odvetniki insajderje FTX obtožili, da so se »razbremenili pomanjkanja nadzora skupnosti FTX in vodenje evidence za izvedbo obsežne goljufije« z uporabo napačno dodeljenih sredstev za olajšanje nakupa Embeda, pri čemer smo se popolnoma zavedali, da je bilo podjetje ob zaključku posla plačilno nesposobno.

FTX vložena za poglavje 08 gospodarska zaščita pred zlomom novembra 08, 2022. Prvotno vodstvo korporacije – na čelu z odvetnikom za gospodarske zlome Johnom Rayom III – je bilo osredotočeno na črpanje sredstev za razbremenitev sredstev za poplačilo potencialnih strank in upnikov. Bolj zdaj, ne predolgo nazaj, odvetniki FTX verjamejo, da je izvedljiv ponovni zagon spremembe.

Cointelegraph je stopil v stik z izvršnim direktorjem Embed Michaelom Gilesom za komentar zdaj ni prejel odgovora do časa glasila.

Revija: Zasvojenost z nakupovanjem in prodajo kriptovalut – Čemu se izkazati in najpraktičnejša verjetna naprava, s katero se upravlja

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -