15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

FTX v stečaju zahteva povrnitev več kot 240 milijonov dolarjev od nabave in prodaje platforme Embed

- Advertisement -

Vir: AdobeStock / Rafael HenriquePropadla kripto zamenjava FTX dobiva trdno obliko, kroži in poskuša pridobiti več kot milijonov $, ki jih je plačal za delnico trgovalna platforma Embed.

Embed je pridobila ameriška divizija FTX FTX.US sredi-2022, kljub temu pa predstavniki FTX-ovega finančnega premoženja zdaj jamrajo, da krhki vodstveni delavci podjetij, vključno z izvršnim direktorjem Samom Bankman-Friedom, niso opravili preiskave prej kot kupili platformo za trgovanje z delnicami.

Prevzem Embeda je bil nepristranski šest tednov prej, kot je propadel FTX in kasneje vložil tožbo zaradi finančnih težav.

Novica je bila prvič objavljena v Reutersovem članku v četrtek, priloga Embed je bila včasih opisana kot “resnično neumna instrumentalna platforma, polna hroščev.”

Edinstvena uprava FTX je zdaj vložila tri sodne postopke pri ameriškem okrožnem sodišču v Delawaru, ki ciljajo na Sama Bankman-Frieda in druge šibke vodstvene delavce FTX, vodstvene delavce družbe Embed, vključno z ustanoviteljem Michaelom Gilesom, in delničarje družbe Embed.

Sodni primeri so domnevali, da so Bankman-Fried in šibki poznavalci pri FTX protipravno prilastili sredstva podjetja, da bi naredili Embed.

FTX je že predolgo v preteklosti poskušal promovirati Embed, vendar se je kljub temu odločil, da bo opustil mnenje, ko je najboljši ponudnik ponudil najboljših 1 milijon dolarjev ali nepristransko okoli 0,4 % FTX znotraj fundacije. plačal za to.

Drobec širših prizadevanj za povrnitev premoženjaNovo vloženi sodni primeri so del vrednega širšega prizadevanja edinstvene administracije FTX, da pridobi boljša sredstva, ki so bila izgubljena na neki stopnji med zmečkanjem zamenjave.

Med drugim je FTX poskušal pridobiti nazaj donacije, ki so bile vnaprej plačane političnim kandidatom v ZDA, kljub temu pa so bili poskusi večinoma neuspešni.

Ne glede na to, nekaj uspeha je bilo opaziti pri okrevanju sredstev, pri čemer je odvetnik FTX aprila poudaril, da je zdaj propadla kripto zamenjava povrnila več kot 7,3 milijarde dolarjev denarja in likvidnih kripto sredstev.

“Načrt se je stabiliziral in požar v smetnjaku je ugasnil,” je takrat priznal odvetnik.

114387 Vnesite svojo elektronsko pošto za našo brezplačno vsakodnevno publikacijo 114387

Kratke 3 minute branja o zadnjih novicah o kriptovalutah!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -