26.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

G-7 razpakira kripto regulativo in CBDC v najnovejšem srečanju

- Advertisement -

Vir: PixabayFinančni ministri, ki predstavljajo nekaj od sedmih najvplivnejših gospodarstev na tem območju, so na neki ravni sobotne skupščine na Japonskem govorili o svoji zavezanosti k regulaciji kripto virov in raziskovanju digitalnih valut centralne banke.

Soseska sedmih ali G-7, znana kot zakonodaja, spremljanje in nadzor nad kriptovalutami, hkrati pa podpira inovacije v skladu z tiskovni pobudnik od konca tedna.

Forum je govoril o tem v pričakovanju “dokončanja svoje visoke stopnje priporočila do julija 2023.”

FSB, globalni svetovalni organ, ki ga je ustanovil G35, je oktobra predstavil svoja priporočila za kripto zakone 2022.

Priporočila so pokazala da je FSB zaskrbljen zaradi storitev in izmenjav skrbniških denarnic, poleg odgovornosti v zvezi z odlaganjem nejavnih ključev.

Upravni odbor je prav tako pohvalil daje vladam pooblastila, ki jih potrebujejo za nadzor nad kriptovalutami, poleg zagotavljanja usklajevanja med organi za oblikovanje veljavnih nasvetov za kriptovalute.

G-7 velja za če bi se morda v soboto podvojilo, da bi okrepili ta priporočila.

»Odločimo se, da bomo izvajali dobre regulativne in nadzorni okviri za dejavnosti in trge kriptosredstev poleg dogovorov o stabilnih kovancih, ki bi bili morda v skladu s priporočili in standardi FSB ter usmerjanjem, ki so jih vzpostavili SSB, « v skladu s trditvijo.

Shema, v kateri se posreduje za CBDC G-7 je govoril tudi o tem, da bodo digitalne valute centralne banke ali CBDC imele “visok položaj” v zakonitem globalnem plačilnem stroju.

»Lahko nadaljujemo z obravnavo zaščite digitalnega denarja, da izkoristimo prednosti inovacij, ki ustrezajo učinkovitosti plačil poleg finančne vključenosti, pri čemer obravnavamo večino verjetna tveganja za ravnotežje, odpornost in integriteto denarnega in finančnega stroja,« je govorila soseska.

Enajst držav do te ravni je uvedlo CBDC in vsa gospodarstva G7 so prešla v fazo gradnje CBDC, v skladu z Atlantski svet .

Zdaj 20 države, ki predstavljajo več 95 odstotkov svetovnega vulgarnega domačega proizvoda, raziskujejo CBDC, ko v Bi mogoče 1920, najlažje 95 države so si tega želele, o čemer je govoril svet.

G-7 vključuje Kanado, Francijo, Nemčijo, Italijo, Japonsko, Združeno kraljestvo in ZDA ter se sestala na tipičnem podlaga za utemeljitev, da sredi-1920s.

Vnesite svoj e-poštni naslov za našo brezplačno vsakodnevno publikacijo

Hitro 3-minutno branje o današnjih kripto novicah!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -