14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Gana se pripravlja za pilota digitalne valute centralne banke

Gana se pripravlja za pilota digitalne valute centralne banke

Gana si prizadeva postati prva afriška država, ki bo uporabljala digitalno valuto centralne banke.

2749 Skupno ogledov

7 Skupaj delnice

Ghana gearing for central bank digital currency pilot

Banka Gane (BoG) naj bi se usmerila k uvedbi eksperimenta centralne banke za digitalno valuto (CBDC).

Na novinarski konferenci v prestolnici Gane, Akri, dne Ernest Addison, guverner centralne banke države, je v ponedeljek razkril, da je BoG v napredni fazi ustanovitve CBDC.

Addison je v svojem nagovoru dejal, da je načrtovana e-cedi bo prešel skozi razvojno in ocenjevalno fazo, preden bo sprejeta odločitev o nacionalnem uvajanju.

Po besedah ​​guvernerja BoG bo zadnja faza vključevala pilotno študijo dokončati vprašanja v zvezi z izvedljivostjo, preden CBDC preide v nacionalni obtok.

Podrobno o dosedanjem postopku, Addison sa id, da se faza načrtovanja že bliža koncu z izvedbeno skupino v pripravljenosti za drugo fazo. Pilotna študija naj bi vključevala omejeno uvajanje načrtovanega e-cedija za mobilna plačila.

“Na podlagi tega pilota bomo lahko ugotovili, ali je to izvedljivo in kaj vrste stvari je treba prilagoditi, da bo to delovalo učinkovito, “je dodal guverner centralne banke.

Država za Addisona želi pionirski razvoj CBDC na celini in navaja, da :

“Banka Gane je bila ena prvih afriških centralnih bank, ki je izjavila, da delamo na digitalni valuta, ki gleda na koncept e-cedija. “

Kot je prej poročal Cointelegraph, BoG že pozno 2019 raziskuje možnost ustanovitve CBDC. Junija 2020 je centralna banka potrdila, da je pripravljena na pilotni poskusni projekt e-cedi.

Guverner centralne banke je v komentarju glede Bitcoinov (BTC) in kriptovalut opozoril vlagatelje, naj bodo previdni glede nestanovitnosti virtualnih valut. Po mnenju Addisona zaradi nestabilne narave kripto cen postanejo neprimerne kot obračunska enota in sredstvo menjave.

Namesto tega je Addison pozval k večjemu poudarku digitalnega denarja, ki ga je izdala centralna banka ki ga je guverner BoG opredelil kot boljšo obliko digitalne valute kot kripto.

Prejšnji članekKdaj se bo končal vpliv Elona Muska na Bitcoin?
Naslednji članekNeprofitna organizacija Clean-water ustanovi Bitcoin Water Trust, ki ga financirajo zvezdniki

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments