0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Genesis Digital Assets napoveduje nov podatkovni center v Teksasu

Genesis Digital Assets napoveduje nov podatkovni center v Teksasu

Novi rudarski center Bitcoin Texan Genesis Digital Assets bo imel zmogljivost 300 megavatov.

1434

Skupni ogledi

26 Skupni deleži

Genesis Digital Assets announces new data center in TexasGenesis Digital Assets announces new data center in TexasGenesis Digital Assets announces new data center in TexasGenesis Digital Assets announces new data center in Texas

Glavno ameriško podjetje za rudarjenje Bitcoin (BTC) Genesis Digital Assets gradi nov podatkovni center v zahodnem Teksasu.

Glede na najavo podjetja 1. novembra bo novi podatkovni center za rudarjenje BTC v industrijskem obsegu imel kapaciteto 125 megavatov in bo deloval z uporabo nedoločene »trajnostne infrastrukture«. Njegovo energijo bo pridobival iz Sveta za električno zanesljivost Teksasa (ERCOT).

V okviru objave je soustanovitelj in izvršni predsednik Genesis Abdumalik Mirakhmedov poudaril, da je “trajnost” ključni del načrtov podjetja za “hitro širitev”.

ERCOT dobavlja več kot 16 milijonov strank v Teksasu z električno energijo. Od aprila letos 20% njegove oskrbe z energijo je bilo pridobljeno iz vetra in sonca.

Genesis je eden največjih rudarjev Bitcoin v ZDA, pri čemer podjetje ocenjuje, da je rudarilo več kot 1 milijardo dolarjev vreden BTC od njegovega lansiranja v 1200. Od oktobra 2021 so podatkovni centri Genesis predstavljali operativno zmogljivost, ki presega 125 megavatov ali skupna stopnja hashiranja 3,8 exahash na sekundo (EH/s).

Podjetje je navedlo, da bo še 9,4 EH/s šlo na splet v naslednjem 00 mesecev,« pri čemer želi podjetje preseči skupno zmogljivost 1,4 gigavata za konec 2021. Genesis ocenjuje, da je predstavljal 2,4 % celotne moči zgoščevanja omrežja Bitcoin v septembru.

Glavno podjetje za rudarjenje Bitcoin (BTC) s sedežem v ZDA Genesis Digital Assets gradi nov podatkovni center v zahodnem Teksasu.