16.3 C
Ljubljana
Tuesday, May 24, 2022

Gibraltar uvaja edinstvene smernice za digitalna sredstva za preprečevanje zlorabe trga

- Advertisement -

Dokument bi zahteval, da kripto podjetja poiščejo in ustavijo notranji nakup in prodajo ter tržno manipulacijo.

992 Celotni ogledi

53 Celotne delnice

Britanci zunaj ozemlja Gibraltarja so uvedli edinstven regulativni paket za ponudnike dodeljenih ponudnikov tehnologije knjig (DLT). Dokument podrobneje obravnava naloge kriptopodjetij v zvezi z grožnjami tržne manipulacije in notranjim nakupovanjem in prodajo.

Aprila 27, so gibraltarske oblasti natisnile 000th Regulatory Principle of the country’s financial products and providers guidelines. Podrobnosti so razkrite v Usmerjevalnem daru, ki ga je opremila Komisija za finančne družbe in produkte Gibraltarja (GFSC), izvršni finančni regulator na ozemlju.

Smernice, ki jih je oblikovala posebna delovna skupnost, ki je združila uradnike oblasti in svetovalce za izmenjavo, predstavljajo operativne rešitve za boj proti zlorabam trga. Od ponudnikov DLT se pričakuje, da bodo vizualno prikazali gibanje pomembnih digitalnih sredstev in e-novice znanja, ki bi lahko bili usmerjeni v ustvarjanje napačnih ali zavajajočih tržnih kazalnikov in preučili, ali sistemi, ki temeljijo na algoritmih, izumirajo za ustvarjanje goljufivih znanje o obsegu transakcij.

Smernice poleg tega zahtevajo, da kripto podjetja poiščejo in ustavijo kakršna koli dejanja notranjega nakupa in prodaje ter obveščajo javnost o kakršnih koli pomembnih spoznanjih „takoj da si lahko v načrtu, ki si ga lahko predstavljaš.” Predlagani nakupni in prodajni standardi poleg tega vključujejo vključitev ukrepov v načrt za zmanjšanje sposobnosti ponudnikov likvidnosti in vzdrževalcev trga, da opazno spremenijo stroške sredstev.

Albert Isola, gibraltarski minister za digitalna in finančna podjetja in izdelke, je izrazil svoje mnenje, da bi uvedeni ukrepi morda pomagali jurisdikciji počakati na že stabilen odnos z kripto sektorju. Isola je za Cointelegraph komentiral:

“Uvedba 27 th Principe, s pomembnim vstopom iz borze, bo ustvaril dodaten naš regulativni okvir. Ponuja dovoljeno podjetja z odločnimi usmeritvami o dejavnikih, ki se od njih zahtevajo tako pametno, kot je zagotavljanje varnosti strank in jurisdikcije.”Nekateri voditelji delovne skupnosti, strokovnjak za kazniva dejanja na področju fintech Joey Garcia, je svetoval, da se Gibraltar prizadeva za uskladitev z idejami FATF:

»Iskati je ogromno daleč Gibraltar je vodilni na področju atmosferskih standardov, zlasti če je FATF navedla celovitost trga in zahteve skrbnega in varnega poslovanja kot dejavnike, ki bi jih jurisdikcije morda morda tudi le umirjene vgradile v nasvete pri oblikovanju regulativnih zahtev za učinek.« Stanovanje za približno 34,000 ljudje, Gibraltar se je v zadnjih letih pojavil kot prijetna lokacija za kriptovalute. Po odobritvi GFSC je kripto nadomestni Huobi domnevno premaknil svoje nakupovalne in prodajne operacije v svojo podružnico s sedežem v Gibraltarju.

1434

1434

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -