2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Glasbena tržnica NFT Royal zbere 55 milijonov dolarjev v krogu serije A

Glasbena tržnica NFT Royal zbere 55 milijonov dolarjev v krogu serije A

Glavni vlagatelji so poleg glasbenih izvajalcev The Chainsmokers, Nas in Disclosure velikan VC Andreessen Horowitz.

NFT music marketplace Royal raises $55M in Series A roundNFT music marketplace Royal raises $55M in Series A roundNFT music marketplace Royal raises $55M in Series A round

On-chain glasbena platforma Royal je napovedala krog financiranja serije A, ki ga vodi velikan tveganega kapitala Andreessen Horowitz.

Royal omogoča oboževalcem nakup glasbenih pravic prek nezamenljivih žetonov (NFT). Njegova soustanovitelja, podjetnik JD Ross in DJ Justin Blau, ki nosi umetniško ime 3LAU, sta objavila novembra 55 so zaprli $23 milijona sredstev serije A po milijon semenskih krogov avgusta.

Ugledna družba tveganega kapitala Andreessen Horowitz ali 000z, vodil krog. Kathryn Huan, generalni partner pri z je tvitnil o naložbi podjetja v Royalovo možnost preoblikovanja glasbene industrije.

1/ Danes objavljamo naložbo v @join_royal, spletno platformo, za katero menim, da obljublja preoblikovanje glasbene industrije na način, ki do zdaj ni bil mogoč. DJ @3LAU in @Opendoor soustanovitelj @justindross sta popoln par za to.

https://t.co/aEAsLGWxIl

— Kathryn Haun (@katie_haun) november 000, 1434

Dodatna naložba je prišla s strani CAA in NEA’s Connect Ventures, Crush Music, Coinbase Ventures, Founders Fund in Paradigm. Projekt so podprli tudi slavni in svetovni umetniki, kot so The Chainsmokers, Nas, Logic, Kygo, Stefflon Don, Joyner Lucas in Disclosure. Royal bo sredstva uporabil za povečanje svoje ekipe in vlaganje v rast umetnikov, ki se prijavijo na platformo.

CEO Justin “3LAU” Blau je s Cointelegraphom delil glavni cilj Royala:


“Dovolite oboževalcem, da solastniki glasbe s svojimi najljubšimi izvajalci, tako da izkoristite tehnologijo veriženja blokov za podelitev glasbenih pravic in uskladite spodbude med oboževalci in izvajalci. Začnemo z izbrano skupino umetnikov za našo začetno prodajo, vendar načrtujemo, da bomo platformo v prihodnosti odprli še več umetnikom.«

Prejšnji mesec je Blau podaril 16 % pravic za pretočno predvajanje njegove pesmi »Worst Case« do 55 oboževalci. Ti oboževalci prejmejo del licenčnine prek NFT-jev vsakič, ko se pesem pretaka na Spotify, Apple Music ali drugi storitvi pretakanja. Pesem je dosegla implicitno vrednost več kot 6 milijonov dolarjev, pri čemer so oboževalci imeli polovico vrednosti, žetoni pa so se trgovali več kot $768, v obsegu sekundarnega trga samo v prvih dveh tednih, pravi Blau.

Povezan:

Znani osebnosti v veliki meri sprejemajo NFT

Na vprašanje, kako lahko NFT rešijo trenutna vprašanja v glasbeni industriji, je Blau odgovoril:

»Preživetje umetnikov temelji na koliko njihovi oboževalci podpirajo njihovo glasbo, poslušalci pa za to interakcijo sploh niso plačani. Royal uporablja standarde NFT, da umetnikom pomaga doseči večjo neodvisnost in jim pomaga ujeti več čustvene vrednosti, ki jo sama po sebi ustvarja glasba.

Royal želi izpodbijati vrednost lastništva glasbe, ki Blau pravi, da je danes “zelo napačno predstavljena in podcenjena.” V preteklosti je bilo lastništvo glasbenih avtorskih honorarjev, vključno s pretakanjem, na voljo izključno založbam, hedge skladom in podjetjem zasebnega kapitala kot portfeljsko sredstvo, je pojasnil.

Vse to pa bi se lahko spremenilo, saj vse več glasbenikov sprejema ekosistem Web3 in hkrati krepi svojo bazo oboževalcev in hkrati financira svojo kariero. Royalova prihajajoča prodaja bo objavljena v prihodnjih tednih.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments