20 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Goldman Sachs podpira 28 milijonov dolarjev sredstev za Blockdaemon

Goldman Sachs podpira 28 milijonov dolarjev sredstev za Blockdaemon

Goldman Sachs je podprl serijo A $ 28 milijon financiranja za Blockdaemon in vložil 5 milijonov dolarjev v podjetje za infrastrukturo blockchain.

3113 Skupno ogledov

7 Skupaj delnice

Goldman Sachs backs $28M funding round for Blockdaemon

Goldman Sachs je podprl financiranje serije A v višini 28 milijonov dolarjev krog za blockchain infrastrukturno podjetje Blockdaemon.

Financiranje sta vodila družba Greenspring Associates in je vključevala sodelovanje podjetja za posojanje kriptoposrednikov BlockFi in posrednika za kripto-premoženje Voyager Digital Ltd ter naložbo podjetja Goldman Sachs v višini 5 milijonov dolarjev.

Goldman Sachs je ameriška večnacionalna investicijska banka z neto vrednostjo $ 131 milijard. Zdi se, da bančni velikan pozno veliko pozornosti namenja kripto. Maja je Goldma vodila milijon dolarjev 15 investicijski krog v podjetje za analitiko veriženja blokov Coin Metrics, v istem mesecu pa je začel tudi trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti Bitcoin za institucionalne stranke.

Blockdaemon zagotavlja infrastrukturo za vstavljanje in vozlišča za institucionalne stranke, kot je Goldman Sachs. Po navedbah podjetja ima v preteklosti v povprečju več kot 5 milijard dolarjev vloženega premoženja 12 mesecev in napoveduje, da bo ta številka dosegla več kot $ 50 milijard do konca leta 2021.

Podjetje institucionalnim strankam ponuja izpostavljenost omrežjem, kot so ETH 2.0, Bitcoin, Polkadot in različni protokoli, kot sta Dfinity in Near skozi trg Blockdaemon.

Glede na napoved 8. junija bo Blockdaemon sredstva uporabil za razširitev infrastrukturnih storitev vozlišč in pridobivanje novih uslužbencev in razvijalcev. Oli Harris, Severna Amerika, vodja digitalnega premoženja pri Goldman Sachs je dejal:

“Veseli smo, da se jim pridružimo kot še naprej zagotavljajo institucionalno tehnologijo blockchain vsem, ki jo želijo izkoristiti. «

Kljub investicijska banka, ki se ogreva na kripto z naložbami in razširjenimi storitvami, je podjetje v medijih sprejela dvoumen pristop k kripto.

Cointelegraph je 8. junija poročal, da je Goldman Sachs objavil raziskavo, v kateri je ugotovil, da je Bitcoin najmanj priljubljen naložbeni razred med 25 Direktorji informacijske tehnologije iz azijskih hedge skladov.

V začetku tega meseca , vodja globalnih raziskav blaga pri Goldman Sachs, Jeff Currie je zavrnil trditve, da je Bitcoin “digitalno zlato”, potem ko je Bitcoin opisal kot “tvegano” sredstvo, podobno kot baker.

Toda analitik Goldman Sachsa Will Nance je maja zatrdil, da je vlaganje v delnice Coinbase najboljši način za izpostavljenost kripto trgu in izogibanje njegovi nestanovitnosti po nedavni kripto krizi.