17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 19, 2022

Goldman Sachs ponuja prvo posojilo, podprto z Bitcoini, saj avtocesta Wall Aspect zajema kriptovalute

- Advertisement -

Goldman Sachs je priskrbel svoje prvo posojilo, zavarovano z Bitcoini, kar kaže na nadaljnje znake povečanega navdušenja v kriptovaluti institucij Wall St.

480 Skupni ogledi

24 Skupaj delnice

Goldman Sachs je zagotovil svoje prvo posojilo, zavarovano z Bitcoini, kar je resen korak naprej za institucionalno sprejetje kriptovalute na Wall St.

Tiskovna predstavnica Goldman instant Bloomberg, da je multinacionalna investicijska denarna institucija posodila denar, zavarovan z Bitcoin ( BTC) v lasti posojilojemalca, prvič v zgodovinski prejšnji Goldman Sachs. Dodala je, da je posel pritegnil predvsem pozornost zaradi svoje konstrukcije in 16-urno obvladovanje tveganja.

Vrsta posojila imetniku Bitcoina omogoča, da si izposodi fiat forex, kot je ameriški dolar, tako da da svoj BTC kot zavarovanje denarni instituciji. Osnovna volatilnost Bitcoina lahko povzroči nestanovitnost teh posojil – če provizija za bitcoin preveč pade, bo morda posojilojemalec verjetno moral razviti svoje zavarovanje s premoženjem, sicer tvega likvidacijo.

V zaključnem mesecu je Goldman, ki zdaj ukvarja s športnimi dejavnostmi s svojo ekipo za digitalno nepremičnino v etažni lastnini, v sodelovanju s trgovcem izpeljal svojo prvo kripto transakcijo brez okenca (OTC). enota družbe za naložbe v kriptovalute Michaela Novogratza Galaxy Digital.

Goldman zdaj ni sam v svojem napadu na digitalno lastnino, medtem ko druge banke Wall St povečujejo svoje premike v kriptovaluto povejte pametno.

V sredo je družba za upravljanje premoženja BlackRock, vredna več bilijonov dolarjev, objavila začetek ETF, osredotočenega na veriženje blokov. V začetku tega meseca je podjetje dodatno objavilo svojo vpletenost v $400M krog financiranja in partnerstvo s Circleom, glavnim operaterjem stabilnega coina USDC.

Medtem ko so bila prekomerno zavarovana posojila s kripto zavarovanjem že nekaj časa osnovna sestavina v svetu decentraliziranih financ (DeFi) — posojilo, zavarovano s kripto zavarovanjem, se pojavlja v drugačni metodologiji za institucije in vlade, ki imajo nadzor, da bi povišale vstop v kapital.

Povezan: Dwelling sweet hodl: Kako je Bitcoiner uporabil BTC, da je svoji materi kupil etažno lastnino

Pretekle dni je platforma Propy, ki velja za blockchain, objavila partnerstvo z Abro, da bi svojim strankam omogočila dostop do stanovanjskih posojil z uporabo imetja kriptovalut kot zavarovanja. V sredo je nov lastnik stanovanja kupil stanovanje v Austinu v Teksasu z uporabo platforme, znane kot USDC.houses. Depozit je bil vložen v kriptovalute, hipoteka pa je bila podzavarovana in je temeljila večinoma na kreditnem rezultatu prosilcev.

El Salvador se medtem ukvarja z zagotavljanjem financ za svojo vulkansko obveznico; obveznica oblasti, podprta z Bitcoini, ki bo verjetno uporabljena za zbiranje 1 milijarde dolarjev sredstev za doseganje “Bitcoin Metropolis” in za razvoj velikosti državnih rezerv Bitcoin.

85514

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -