23.2 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Googlov vzvratni kripto oglas prepoveduje zrelost zrelosti trga verig?

Googlov vzvratni kripto oglas prepoveduje zrelost zrelosti trga verig?

Izraz “nepredvidljiv” je na tej točki že skoraj postal sinonim za kripto industrijo, kot je bil pred kratkim na polnem zaslonu, ko se je tehnološki juggernaut Google odločil, da bo borzi digitalnih sredstev prepovedal uporabo njegovega oglasa. storitve po dolgem obdobju skoraj treh let.

V zvezi s tem je v spletnem dnevniku s posodobitvami pravilnikov, ki ga je objavilo podjetje, navedeno, da bo 3. avgusta znova operaterjem kripto izmenjave in denarnic omogočeno oglaševanje „tistih izdelkov in storitev, ki so certificirani pri Googlu. «

Glede zahtev, ki jih morajo izpolnjevati borze, ki želijo oglaševati na platformi, Google zahteva, da se prosilci bodisi registrirajo pri mreži za izvrševanje finančnih kaznivih dejanj, podjetja FinCEN, kot podjetje za denarne storitve (z vsaj eno državo kot prenašalko denarja) ali z „zvezno banko ali bančno entiteto, ki jo je pooblastila država.“

Čeprav na papirju morda se zdi, da ni veliko, posodobitev lahko uglednim digitalnim finančnim institucijam – ki želijo omogočiti gibanje med fizičnimi in digitalnimi sredstvi – znova izkoristijo Googlov doseg in tako omogočijo, da njihovi izdelki postanejo izpostavljeni povsem novi bazi vlagateljev .

Ob tem še vedno obstajajo določene omejitve, ki so trdno na mestu. Na primer, glede na prihajajočo posodobitev politike večji del današnjih prihodnjih decentraliziranih finančnih projektov ne bo mogel izkoristiti storitev podjetja. “Oglasi za prvo ponudbo kovancev, trgovinske protokole DeFi ali kako drugače spodbujajo nakup, prodajo ali trgovanje s kriptovalutami ali sorodnimi izdelki” so še vedno prepovedani, piše v obvestilu.

Nazadnje medvedi omenja, da ponudniki kripto storitev, kot so prodajalne novic, agregatorji grafikonov, operaterji signalov in analitična svetovanja, še naprej ostajajo na Googlovem črnem seznamu.

Googlova burna preteklost s kripto oglasi

Vsakdo, ki je v zadnjih nekaj letih na daljavo spremljal kripto, ve, da je Google še naprej zmedel svet s svojimi čudnimi politikami, ki obkrožajo trg digitalnih sredstev, nekateri pa celo trdijo, da so “pristranski in nepošteni”.

Na primer, ves čas 2018 je velikan iskalnikov ves čas spreminjal svoje stališče o prepovedi izmenjave oglasi, pri čemer je podjetje celo uvrstilo določene izraze – vključno z Ethereumom, drugo največjo kriptovaluto na trgu danes -, s čimer je učinkovito omejilo rast sektorja.

Ker pa bo nova struktura oglasov začela veljati v dobrem mesecu dni, bodo ameriške kriptofilce zasipali z množico oglasov, povezanih z nekaterimi največji igralci na trgu danes, kot so Binance US, FTX in mnogi drugi.

Da bi poudarili, kako velike so postale nekatere od teh trgovalnih platform, je FTX pred nekaj meseci objavil, da je pridobil pravice do poimenovanja domačega sodišča Miami Heat, ki je vse bo preimenovano v FTX Arena do leta 2040.

Ali bo selitev kaj resne posledice?

Ilija Rolovic, direktor trženja podjetja Enjin – ekosistema blockchain – meni, da bo Google s sprejemom nekaterih oglasov, povezanih s kripto, pripomogel k nadaljnjemu spodbujanju rast prostora. “Zdaj je pravi čas, da Google odpre vrata tovrstnim novostim, saj bodo temeljni del digitalnega trženja v prihodnosti,” je dodal

na V zvezi s tem je Jack Tao, izvršni direktor borze kriptovalut Phemex, menil, da se zdi, da je poteza v skladu s širšim trendom naraščajočega institucionalnega sprejemanja in sprejemanja glavnih ponudb kripto valut, in dodal:

“V zadnjem letu smo videli številne primere vodilnih finančnih družb, ki so po mnenju BTC izvedle popoln 180 , plačilni obdelovalci in podjetja, ki sprejemajo digitalno valuto. Glede na resnični potencial tega polja se vsi pomembni igralci zavedajo, da se morajo bodisi zdaj začeti prilagajati bodisi zapustiti. “

Kot smo že omenili, samo FinCEN ali državne borze lahko oglašujejo svoje storitve v Googlovem oglasnem omrežju. Vendar se zdi, da je odločitev sama po sebi resnično dokaz, kako daleč je industrija prišla v zadnjih treh letih, saj je bila v drugi polovici leta 2017 in v celoti 2018 je bilo prežeto z ICO prevarami in drugimi groznimi dejavnostmi.

Marie Tatibouet, direktorica trženja menjalnice kriptovalut Gate.io, je o svojem pogledu na to vprašanje povedala za Cointelegraph, da so se trgi v preteklosti razvili v povsem novo dimenzijo 36 – čudni meseci in dodal:

“Od prevarantskih ICO smo prešli na več milijard – [dollar] Trg DeFi. Bitcoin in cryptos so sprejeli mainstream, institucije pa odkupujejo ostanke Bitcoinov in NFT-jev, ki ponovno opredeljujejo digitalno lastništvo. Ljudje v Googlu so pametni in vedeli so, da je čas, da se spet vrnejo v igro. «

Čeprav ni dvoma, da bo povečana prepoznavnost Tatibouet malo spodbudi kripto sektor, ne verjame, da bo razvoj »spremenil igro«, vsaj v smislu povečanega sprejemanja. »Priznajmo si, kriptovalute so že v glavnem. O tej temi je vsak dan na milijone tweetov in objav na Redditu. Znane osebnosti nenehno oglašujejo svoje NFT-je, “je poudarila.

Sektor DeFi je še vedno zapostavljen

Glede na Googlove zadnja revizija politike je še vedno prepovedana kakršna koli reklama, ki se nanaša na »trgovinske protokole DeFi«, kar se zdi zanimivo vprašanje, zakaj družba še vedno zanemarja tako rastoč trg – tisti, ki ima trenutno skupno zaklenjeno vrednost (TVL) približno (77 milijard USD.

Anton Bukov, soustanovitelj platforme DeFi 1inch Network, je za Cointelegraph povedal, da se veliki igralci, kot je Google, počasi, a zanesljivo začenjajo zavedati, da sedanji razcvet decentraliziranega financiranja poganjajo resnični projekti, podprti s tehnologijami, katerih obseg presega omejitve celo z njimi povezanih projektov. Dodal je:

“Mnogi resni igralci industrije DeFi iščejo dodatne priložnosti za promocijo in razširitev svoje uporabniške baze. Zato jih bo izredno zanimalo sodelovanje z vodilnimi platformami, kot so FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix in Alphabet). «

Dejstvo, da so Googlovi oglasi nenehno opazuje na stotine milijonov uporabnikov, ki prej morda sploh niso imeli nobenega stika s kriptovalutnim trgom, je izjemno presenetljivo, še posebej, če pomislimo, da DeFi v glavnem še vedno raste brez podpore kakršnega koli običajnega oglaševanja, temveč bolj staromodna pot od ust do ust.

Povezano: Znamenitosti, ki se postavljajo na splošno sprejemanje: Ali je na poti še eno poletje DeFi?

Zato bo zanimivo ugotoviti, ali bo Google v bližnji prihodnosti naredil še korak naprej in posodobil svoje pogoje politike, da bo na svoj seznam subjektov, ki jim je dovoljeno oglaševanje, vključil platforme DeFi. na svoji platformi, ki se trenutno lahko pohvali z več kot 265 milijoni posameznikov, ki so razporejeni po vsem planetu.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments