14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Greenpeace: Bitcoin problem z energijo govori o širšem izzivu za prihodnost interneta

Greenpeace: Bitcoin problem z energijo govori o širšem izzivu za prihodnost interneta

Greenpeace USA se je za Cointelegraph pogovarjal o perspektivi organizacije glede kriptovalute in nedavni odločitvi, da ukine svoj kanal za donacije Bitcoin.

8106 Skupno ogledov

6 Skupaj delnice

Greenpeace: Bitcoin energy problem speaks to wider challenge for internet’s future

Glede na današnji pogled na pretirano porabo energije Bitcoinov (BTC) bi lahko bilo presenetljivo, če bi ugotovili, da je bila mednarodna nevladna okoljska organizacija Greenpeace eden njenih prejšnjih uporabnikov.

Že leta 2014 je organizacija vzpostavila objekt za sprejemanje donacij Bitcoinov, vendar to navdušenje se je zdaj ohladilo, saj se je široka pozornost namenila podnebnim tveganjem, ki jih predstavljajo kovanci Proof-of-Work, kot je Bitcoin. Prejšnji teden se je pojavila novica, da se je Greenpeace odločil, da bo objekt odpravil in ga v času hitrega globalnega segrevanja “ne bo več obdržal”.

Velik del te zaskrbljenosti je okrepilo dejstvo, da je letošnji brezpogojni bikovski trg kriptovalut spremljal ustrezen dvig potreb po energiji: naraščajoče cene so privedle do podvojitve Bitcoinov Poraba energije v omrežju do marca letos, je pokazala nedavna študija Vrije Universiteit Amsterdam.

Direktor medijev Greenpeacea ZDA Travis Nichols je v korespondenci s Cointelegraphom dejal, da Profil Bitcoina je postajal jasnejši za organizacijo, se je Greenpeace res odločil, da svoj objekt opusti, kljub temu da število prejetih donacij BTC ni bilo pomembno. Nichols je Bitcoino energetsko zapletenost kontekstualiziral v širšem pogledu na globalno digitalno infrastrukturo in zapisal:

“Ogromen in vedno večji Količina energije, potrebne za zagon Bitcoina, je v veliki meri odvisna od določene tehnologije, ki se uporablja za vzdrževanje te digitalne valute, vendar kaže tudi na širši izziv za prihodnost interneta. Ko spletne storitve rastejo in postajajo bolj zapletene, povpraševanje po računalniški moči še naprej naraščala v naslednjih nekaj letih, kar bo zahtevalo veliko več energije. ”

Nichols je opozoril, da trenutno le petina električne energije, porabljene v svetovnih podatkovnih centrih, prihaja iz obnovljivih virov. – nekaj, kar bo treba hitro obrniti, če želimo, da se širitev interneta in njegova vloga pri podpori gospodarski rasti vzdržuje.

, da se upremo vse večjemu ugledu Bitcoina kot „ umazana valuta, «je več udeležencev v industriji poskušalo opozoriti na dejstvo, da njegove potrebe po energiji še vedno zasenčujejo potrebe svetovnega bančnega sistema in celo trga z zlatom. Nedavno poročilo družbe Galaxy Digital je te skupne številke nasproti pokazalo, da Bitcoin še vedno porablja manj kot kateri koli od njih, poleg tega pa poudarja, da so podatki bančne industrije o porabi električne energije bistveno manj pregledni od tistih, ki so na voljo za Bitcoin.

Analitiki izven panoge temu nasprotujejo s poudarjanjem relativnih, ne skupnih številk. V današnjem objavljenem dnevniku London School of Economics je zapisano, da “vsaka posamezna transakcija bitcoinov porabi enako količino električne energije kot 778, 988 transakcije s kreditnimi karticami “in ima „Enak ogljični odtis kot predelava 1, 218, 903 transakcije. «

Nichols “zaključek je bil, da bo moral internet, tako kot vsa infrastruktura, poganjati” čisti viri energije, ki pomagajo in ne ovirajo bistvenega izziva spopadanja s podnebnimi spremembami. ” Tisti, ki zagovarjajo potencial Bitcoina za domnevno spodbujanje sprejemanja obnovljivih virov energije, bodo morali dokazati svoj primer in to hitro ali tvegati, da bo veteranska kriptovaluta “zaostala”, ko bo svet vstopil v končno igro podnebne politike.

Prejšnji članekBitcoin ni na dnevnem redu HSBC, pravi izvršni direktor banke
Naslednji članekH&R Block potrebuje jasne predpise, preden se ukvarja s kripto davki, pravi izvršni direktor

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments