15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Greenpeace je prenehal sprejemati donacije Bitcoin zaradi vpliva omrežja na okolje

Greenpeace je prenehal sprejemati donacije Bitcoin zaradi vpliva omrežja na okolje

Greenpeace

Greenpeace, ekološka nevladna organizacija, je prenehal sprejemati donacije bitcoinov zaradi velikega vpliva omrežja kriptovalut na okolje. Organizacija, ki je bila ena prvih nevladnih organizacij, ki je svojemu donacijskemu arzenalu dodala bitcoin, se je zaradi pretežne porabe energije osnovnega omrežja, ki napaja sredstvo, zdaj odzvala.

Greenpeace preneha sprejemati donacije Bitcoin

Greenpeace je prenehal sprejemati donacije Bitcoin zaradi velikega vpliva na okolje, ki ga poraba energije, ki jo ima Bitcoin omrežje. Nevladna organizacija je v članku v začetku tega tedna izjavila, da bo odstranila to funkcijo plačevanja, čeprav ni prejela veliko donacij v obliki kriptovalut. Greenpeace je poudaril:

“Ko se je količina energije, potrebne za zagon bitcoinov, izčistila, ta politika ni več mogoča,”

Greenpeace je bila ena prvih okolju usmerjenih nevladnih organizacij te vrste, ki je sprejela in sprejela bitcoin kot način pridobivanja več podpore za zeleno zastavo. Že leta 2014 je sporočilo, da za to dejanje kot ponudnika plačil uporablja Bitpay, in takrat niso imeli pomislekov glede porabe energije.

Vendar so se časi spremenili in to je zdaj to vprašanje, za katerim se ukvarja skupina okoljskih aktivistov. Zaskrbljenost, da lahko Bitcoin naraste prevelik z uporabo preveč virov v procesu. Elon Musk, izvršni direktor Tesle, je bil eden prvih, ki je v zadnjem času sprožil alarme glede ogljičnega odtisa Bitcoina. Tesla je tudi prenehal sprejemati plačila z bitcoinom zaradi okoljskih pomislekov v zvezi z valuto.

Dokaz o delu v Spotlight

Vendar pa je bolj kot Bitcoin njegov mehanizem soglasja deležen očitkov, da je preveč umazan in porablja energijo. Bitcoin je dokaz valute, ki temelji na delu, kar pomeni, da udeleženci v mošusu omrežja mreži namenijo določene napore za delovanje. Ti udeleženci se imenujejo rudarji in uporabljajo specializirano strojno opremo, da povečajo svoj dobiček v primerjavi z drugimi rudarji v omrežju.

Zaradi te velike količine specializirane strojne opreme je Bitcoin varen in, paradoksalno, tisti, ki za to porabi ogromno energije. Po mnenju Digiconomist-a ima celotno omrežje ogljični odtis, primerljiv z ogljičnim odtisom Portugalske, in porabi toliko energije kot Nizozemska.

Druga poročila se ne strinjajo z ocenami, ki sta jih zabeležila Digiconomist in ocene Cambridge Center for Alternative Finance (CCAF). Obe oceni imata velika odstopanja med posameznimi zabeleženimi številkami, Bitcoin.com News pa so povedali, da “zemljevid CBECI že nekaj časa ni posodobljen”, decembra 2020.

Toda dolgoročno bi lahko bilo najslabše: zadnje poročilo Digiconomist trdi, da bi bitcoin lahko porabil toliko podatkovna središča na svetu in imajo ogljični odtis, primerljiv z londonskim. Kljub temu zagovorniki bitcoinov z vsem srcem verjamejo, da so dokazi o valutah, ki temeljijo na delu, lahko energetsko učinkoviti. To velja tudi za Elona Muska, ki sodeluje z razvijalci Dogecoin za doseganje boljših energijskih številk za valuto, osredotočeno na meme.

Kaj menite o tem, da Greenpeace ne bo več sprejemal donacij bitcoinov? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

China's Absolute Control Over Digital Yuan Will Boost Demand for Cryptocurrencies, Says Analyst

Fraudsters Impersonate a US Federal Agency by Sending Emails Asking for Bitcoin Wallet Keys

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments